reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

Jukisia nie martw się. Wyższe ciśnienie nie zawsze oznacza gestozę. Może akurat tak się trafiło? Dobrze, że Twoja lekarka jest czujna i zwraca na wszystko uwagę. Będzie dobrze! Maluszek rośnie pięknie. Oby tak dalej:happy2:

Dziewczyny z uk
my teraz chyba mamy w 28tc serię badań z krwi:confused: Idę w środę na wizytę, to pewnie mnie skłują:confused2:

reklama
Magda ja ide w czwartek ale nie wiem czy będą krew pobierać, jak chcą to niech biorą:sorry2:wiem że na pewno będą mi mierzyć juz brzuch, tak przy poprzedniej wizycie mi wspomniała:tak:

Jukisia cieszę się, ze z Maleństwem ok :))). I mam nadzieję że wyniki dobrze wyjdą, a te przybieranie na wadze to taka Twoja uroda, a wyższe ciśnienie miałaś bo się wizytą zdenerwowałaś ;). Długa kość udowa to nic strasznego to bodajże oznacza że dziecko jest większe :).

Ja na razie miałam tylko 2 USG- w 12 i 20 tygodniu. Mój lekarz jest zdania, że jeśli nic się nie dzieje to nie ma sensu robić większej ilości. Teraz z niecierpliwością czekam na to po 30tygodniu ;).

Powodzenia na kolejnych wizytach!!!

23.10
Natal84 godz. 8.00 (usg?)
EmiliaM godz. 13:00
M@linka godz. 15.00(usg)
24.10
Magda_z_uk godz. 9.40 (USG + wizyta)
Dotka godz. 19.00
25.10
M@linka godz. 9.15
Marzenixx godz. 9:15
ada1989 godz. 9.30 położna
agaagaaga14 godz.16.00 wizyta+usg
Afja-Anetkagodz. 18:20 wizyta + usg
26.10
martex2009 godz. 09:20 usg
Indziorka godz. 13:40 wizyta(+USG?)
27.10
Milusia godz. 10:00 wizyta+USG
Dotka85 godz. 18:00
29.10
Szylwias
godz. 17:00
monika2222 godz. 16.00
01.11
martex2009 godz. 13:30 wizyta
06.11

Alicja32godz.9.30
07.11
Deszczyk godz 13:00 USG
caroline godz 16:30 wizyta
08.11
Deszczyk godz. 11:40 wizyta
12.11
biłkabdg godz. 10.20 - ginekolog +USG
15.11.
elisse godz. 8.30
Czarni godz.12.50
20.11
Indziorka godz. 14:00 wizyta(+Usg?)

28.11

ada1989 godz. 9.10 sprawdzenie łożyska
30.11
baska201 godz.10.30 (wizyta + USG)

reklama
Hejka

Ja juz po wizycie, wszystko ok. Cisnienie w normie, mocz tez, waga ok.

Magda tak klucie jest bo ja mialam, sprawdzaja zelazo i cos tam jeszcze bo dwie ampulki krwi brala..

Dzidziunia jest glowka w dol, co oczywiscie na tym etapie nie ma zbytnio znaczenia bo i tak dzieciaczki maja duzo miejsca na fikolki wiec pewnie jeszcze kilka razy zdarzy sie obrocic.

Nastepna wizyta dopiero w grudniu na 34 tyg.

Do góry