reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

stycznióweczki u lekarza:)

reklama
Karola, ja też się byle czym wzruszam, nawet zdarzyło mi się na reklamie ::) Mój mąż to się śmieje, że do kina na melodramat mnie zabierze, bo takiej beksy to jeszcze nie widział ;)

Ja właśnie jestem po wizycie. Powiedziała mi, że mam mało wód płodowych i temu źle widać maluszka...Czy to normalne?

Witam
u nas wszystko dobrze, na wizycie byliśmy w piątek. Dzidziuś chowie się zdrowo, wszystkie wyniki badań ok.
Na razie nie czuję ruchów dziecka ale lekarz powiedział ze nie mam się co martwić -jeszcze poczuję -ok.20tyg.
jest tylko jeden minus- może Wy tez macie takie boleści. Boli mnie brzuch, a szczególnie z prawej strony. Najbardziej jak się zginam, przewracam z boku na bok, lub jak dociagam nogę do brzucha. Martwi mnie to i niepokoję się o dziciatko. Lekarz natomiast powiedział że to normalne z tytułu powiększającej się macicy. I jak jakaś kobieta bardziej delikatna to może mieć bóle.
Czy którejś z Was też się to przytrafiło? Czy również pobolewa Was czasem brzuszek lub w pachwinie?
Pozdrawiam i życze milej niedzielki
Czekam na informacje :)

elexi
ja generalnie ostatnio jestem tak obolala w pachwinach i okolicach brzuszka ze spac nie moge, ale lekarz mowi ze to normalne, dodaja sie do tego wzdecia i inne sesacje zoladkowo - jelitowe wiec mam przechlapane... Jak widac musimy to przezyc

Aniay dzięki za wsparcie :)
jestem w stanie wszystko przeżyc. najgorsze jest to że niepokoję się o dzidzię
Ale skoro lekarz mówi ze z baby wszystko w jak najlepszym porządku to nie ma sie co zamartwiać. Ten stres na dzidziusia też niezdrowo wpływa. a ja zniosę wszystko, byle dzidziuś zdrowy się szczęsliwie urodził
Pozdrawiam

Elexi Ja mam bóle też z prawej strony, ale w pobliżu jajnika, który w styczniu br. miałam operowany. Bałam się, że coś znowu nie tak z tym moim jajnikiem, ale lekarz zapewnił mnie, że wszystko jest z nim i dzidzią w porządku. To boli więzadło podtrzymujące macicę. Podobno tak może być, że czujesz taki ból tylko z jednej strony, właśnie wtedy gdy wstajesz, kładziesz się, przewracasz się z boku na bok czy jak podciągasz nogę. U mnie właśnie tak jest. Ale zdążyłam się już do tego przyzwyczaić i przestałam się tym denerwować.

Dzięki Monika77 za informację i porady
mnie strasznie boli z prawej strony z boku tak na wysokości pasa. jak dotykam się reką -szok! moze to jelita? nie wiem Lekarz powiedzial ze to normalne, no ale ja casly czas o tym myślę
nawet no -spa nie pomaga. a mam to już od czwartku non stop.

mnie tez boli, ale dla odmiany bardziejk z lewej strony. w pachwinie. jak wstaję to czasami aż nei mogę sie wyprostowac. i jak wkąłdam spodnie na stojaco to kłuje mocno. no i jak kicham ::)
a dziecko siedzi z prawej strony i tam sie wierci :)

reklama
Mnie tez ostatnio pobolewa z prawej strony.Ale da sie wytrzymac i z tego co wiem to normalne ze nas boli :) wkoncu nasze dzidzie rosna ;D

Do góry