reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
Tak jest :( niestety dla mamy ten płacz dziecka jest psychicznie bardzo ciężki… wiem po sobie chociaż moja córka nie ma kolek itd ale ostatnio miała skok rozwojowy po 5 tygodniu i dużo plakusiała a ja razem z nią :(
Już myślałam, że wariuje. Dobrze, że nie tylko ja! 😶‍🌫️
To jest straszne uczucie, serio.

Na chwilę się uspokoiło i dzisiaj znowu zwymiotował. Już wiem kiedy to będzie bo zaczyna mieć torsje najpierw. Niestety doszły teraz problemy z robieniem kupki. Wychodzą normalne, ale bardzo rzadko i do tego ile go to wysiłku kosztuje... Dziesięć minut jęków i stęków conajmniej... Dobrze jak się skończy kupą, ale nie raz jest tak że się męczy i padnie spać z wycieńczenia :( położna mówi że to dyschezja i przejdzie, a lekarka chce sprawdzić co się dzieje i czy to nie jest problem z nietolerancją laktozy.
Ale biedny Maluszek 🥺 myślę, że dobrze ze masz taką lekarz przy sobie bo jednak diagnostyka jest ważna. U takich malentw łatwo cos przegapić, a potem trzeba się nameczyc aby coś naprostowac. A tak to znajdziecie źródło problemu i na tym etapie będzie łatwiej je wyeliminować. Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej wszystko co złe, przeszło.

U nas wczoraj 6 tygodni a pod koniec zeszłego tygodnia waga 5640g 😃 rośnie mi jak na drożdżach, urodził się 3800
Super😊 no już takie małe bobaski się robią, u nas też już czuć jak na rękach się nosi. Te fałdki i podbródek ♥️ ja na malutka codziennie patrzę to mniej widzę zmiany, ale moja mama wczoraj przyszła po dwóch tygodniach i mówiła, że jest bardzo duża zmiana 😊 ja się cieszę, że to tak zleciało , bo uważam , że te trzy pierwsze miesiące są najgorsze.

Jezu jakie pobieranie krwi jest straszne 😭 mieszała mu tą igłą tam 😭 Olaf znosił to bardzo dzielnie, bardziej poplakiwal i jęczał niż się wydzierał. Ja za to płakałam 😭
Ja na pierwszym pobraniu krwi u starszego syna odjechałam. Kobieta sobie taaak nie radziła, młody strasznie płakał, ja z rana po nacinaniu... Masakra...
Już myślałam, że wariuje. Dobrze, że nie tylko ja! 😶‍🌫️
To jest straszne uczucie, serio.
Chyba każda kobieta mocno przeżywa te pierwsze wspólne chwile także się nie martw. Jednak hormony robią swoje plus zmęczenie i emocje z 9 mc oczekiwania.
U nas początki bardzo spokojne. Młoda tylko je i śpi. Zobaczymy jak dalej będzie bo zapewne to się zmieni jeszcze 300 razy 😉 ale cieszę się bo przynajmniej chłopacy nie walczą o moją uwagę i jest naprawdę dobrze z trojeczka

Ja na pierwszym pobraniu krwi u starszego syna odjechałam. Kobieta sobie taaak nie radziła, młody strasznie płakał, ja z rana po nacinaniu... Masakra...

Chyba każda kobieta mocno przeżywa te pierwsze wspólne chwile także się nie martw. Jednak hormony robią swoje plus zmęczenie i emocje z 9 mc oczekiwania.
U nas początki bardzo spokojne. Młoda tylko je i śpi. Zobaczymy jak dalej będzie bo zapewne to się zmieni jeszcze 300 razy 😉 ale cieszę się bo przynajmniej chłopacy nie walczą o moją uwagę i jest naprawdę dobrze z trojeczka
To naprawdę miło słyszeć ❤️ oby ten stan utrzymał się jak najdłużej ❤️

reklama
Do góry