reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Dziewczyny, może wiecie, bo zdania są podzielone. Czy mogę jechać do szpitala mając założona hybrydę na paznokciach? Nie zdążę zdjąć nawet gdybym chciała (trzeba szybciej termin umówić), koleżanka tak rodziła i nie robili problemu. U stóp mam niepomalowane paznokcie. Słyszałyście może czy jest później problem? Z góry dzięki:)
Tak jak piszesz- zdania są podzielone więc pewnie zależy od szpitala w kt rodzisz. Ja słyszałam że trzeba zdjąć ale dziewczyny na grupie pisały że miały i nikt nie robił problemu. Może dopytaj położnej jak to jest w miejscu w którym chcesz rodzic?

reklama
Dziewczyny, może wiecie, bo zdania są podzielone. Czy mogę jechać do szpitala mając założona hybrydę na paznokciach? Nie zdążę zdjąć nawet gdybym chciała (trzeba szybciej termin umówić), koleżanka tak rodziła i nie robili problemu. U stóp mam niepomalowane paznokcie. Słyszałyście może czy jest później problem? Z góry dzięki:)
Mam u rąk zrobiony żel a u nóg hybrydę i nic mi nikt nie mówił w szpitalu ani na żadnej wizycie. Trzy porody i nie miałam z tym problemu🙂

O kurczę ta grupa żyje 🤣🤣Ja też jeszcze nie rozpakowana ,termin mam na wczoraj(21) 🤣🤣pisały mi się skurcze na ktg tydzień temu ale jak koleżance wyżej wgl ich nie czuje …albo nie umiem poczuć 🤣czasami mam kucie w pochwie jak by chciał wyjść , albo właśnie mega mocne napinanie brzucha jak by się mały w nim rozpychał więc to chyba też nie to …Już wariuję bo sama nie wiem co się dzieje😄To moja pierwsza ciąża .Po nocach nie śpię bo wyczekuję że może jednak się zacznie samo ( na piątek mam skierowanie do szpitala na wywoływanie)
Grupa żyje i powoli się kończy 😅

Tak jak piszesz- zdania są podzielone więc pewnie zależy od szpitala w kt rodzisz. Ja słyszałam że trzeba zdjąć ale dziewczyny na grupie pisały że miały i nikt nie robił problemu. Może dopytaj położnej jak to jest w miejscu w którym chcesz rodzic?
U mnie położna nic nie mówiła ale na stronie szpitala wczoraj przeczytałam informacje, że proszą żeby paznokcie nie były pomalowane. Koleżanki miały w różnych szpitalach i mówiły że problemu nie było, jak będę miała jeszcze czas to zdejmę. Teraz jestem chora a w następnym tygodniu lekarka planuje dać mi skierowanie do szpitala i trochę sie martwię

Na którego macie termin dziewczyny które jeszcze nie urodziły?😀
Mam termin na 6 luty, ale mialam nie dotrwać do dzisiejszej wizyty 😅😅
U mnie miało być szybko i duzo przed terminem i co? Pewnie też będę czekać do lutego. Miałam mieć dzisiaj ta wizytę, ale moja gin się rozchorowała... Mam przełożona na piątek u innego gin 😞 jeszcze mam traumę bo przy pierwszym poronieniu przyjmował mnie ten gin do szpitala i nie mam z nim dobrych wspomnień i wcale nie z powodu przykrych okolicznosci poznania tego lekarza 🫣🫣

reklama
Jeszcze gin mówila że nawet łożysko się nie zaczęło starzeć 🫣
Ja miałam mieć termin na około 7 lutego. Ale lekarka mi powiedziała, że z powodu wagi dziecka ponad 3 kg i starzejącego się łożyska wyśle mnie szybciej do szpitala, czyli w 38 tygodniu. Miałam już dość mocne skurcze, takie jak na okres, chciało mi się wymiotować z bólu, ale przeszły. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Obecność wód mam dostateczną, ktg dobre i przepływy też. Trzymam kciuki za Ciebie😊

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry