Nie zwalaj na dziecko nocne podjadanie!Ja od 3 do 5 leżałam gapiąc się w sufit i jeszcze o 4 musiałam zapodać serek wiejski bo by dziecię żyć nie dało
Powiem Wam, że mnie te przerwy w nocy dobijają.
Te skurcze to od którego tc Ci się pojawiły?
reklama
To koniecznie obserwuj je i gdyby zaczynamy się robić regularne lub każdy mocniejszy to koniecznie skontroluj u lekarzaJuż jakiś czas, może niepełne dwa tygodnie, ale od wczoraj przybrały na sile. Są co godzinę, czasami wyciszą się i przez kilka godzin cisza, by znowu wrócić co dwie, co godzinę a czasem co pół godziny.
Nam położna powiedziała jasno i polecam też się tego słuchać, że jeżeli te nieregularne skurcze występują przed 37 tygodniem ciąży. To od razu je kontrolować. Żeby nie doszło do przedwczesnego porodu.To koniecznie obserwuj je i gdyby zaczynamy się robić regularne lub każdy mocniejszy to koniecznie skontroluj u lekarza
Przejrzałaś mnie!Nie zwalaj na dziecko nocne podjadanie!
Daj znaćOk dwóch tygodni, ale pierwszy raz ból mnie wybudził. Na razie są nieregularne. Czytałam różne fora i u jednych takie bóle były poprzedzone tymi właściwymi a u innych trwało od 32 tygodnia i przybierało na sile a urodziły w terminie a nawet po terminie, więc widzę, że nie ma na to reguły.
Dziś podejdę do lekarza, niech sprawdzi czy wszystko dobrze.
Mi polozna mowila, że bzdura jest, że te skurcze nie są bolesne. Ale ja ich jeszcze nie mam. Zaczynam 30 tc.
Ostatnia edycja:
Dziękuję
Mam zamiar podejść do doktora, jest od 12, wtedy zapytam i jak powie, że trzeba to pojadę na KTG.
Mój okres był dość bolesny, więc może i macica bardziej wrażliwa, ale wiem, że muszę kontrolować.
Czy wasze dzieci wybudza hałas lub głośniejsza mowa?
Czasem jak z łóżka krzyknę do drugiej osoby w domu to mały wybudza się i kopie często w jedno miejsce tak jakby się witał lub opieprzał mnie, że go śmiałam obudzić.
Mam zamiar podejść do doktora, jest od 12, wtedy zapytam i jak powie, że trzeba to pojadę na KTG.
Mój okres był dość bolesny, więc może i macica bardziej wrażliwa, ale wiem, że muszę kontrolować.
Czasem jak z łóżka krzyknę do drugiej osoby w domu to mały wybudza się i kopie często w jedno miejsce tak jakby się witał lub opieprzał mnie, że go śmiałam obudzić.
Ja nie krzyczę, ale zauważyłam że jak włączyłam mikser (a jak wiadomo jest na blacie a blat na wysokości brzucha) to się wystraszył i ewidentnie miał odruch wzdrygnieciaDziękuję
Nie przetestowałam, ale dobry patent na leniuszka. Wypróbuję jak bedzie za cichoDziękuję
Mnie kopie czasami jak leze na boku tak centralnie w biodro i zawsze wtedy zmieniam pozycję i przestaje wiec zakładam, że jest to sygnal: matka, nie pasi mi to ugniatanie
Moja się cały czas rusza bez względu na cisze czy hałas. Jestem ciekawa czy to zapowiedź jej charakteru? Bo chłopach też non stop szaleli w brzuchu i nie ukrywam że nic się w tej kwestii nie zmieniło przez lata dobrze że sport lubią to na treningach się chociaż trochę wyszaleja.
Dziewczyny, wiem że temat już był jednak za dużo piszemy żebym mogła się do niego cofnąć Co polecacie z apteki na wypróżnienia? Nie pytam o dietę bo mam ją mysle, że fajna tylko o jakieś gotowe, delikatne specyfiki dopadło i mnie...
Dziewczyny, wiem że temat już był jednak za dużo piszemy żebym mogła się do niego cofnąć Co polecacie z apteki na wypróżnienia? Nie pytam o dietę bo mam ją mysle, że fajna tylko o jakieś gotowe, delikatne specyfiki dopadło i mnie...
reklama
Tez tak czasem mam, ale leżę dzielnie na boku żeby znał swoje miejsce w szeregu że matka najważniejsza i po jakimś czasie znajduje sobie inną pozycję on nie jaNie przetestowałam, ale dobry patent na leniuszka. Wypróbuję jak bedzie za cicho
Mnie kopie czasami jak leze na boku tak centralnie w biodro i zawsze wtedy zmieniam pozycję i przestaje wiec zakładam, że jest to sygnal: matka, nie pasi mi to ugniatanie