reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Musiałabyś tylko dobrze doczytać jak długo można przechowywać dynie w zamrażarce. Różne produkty mają inne daty przydatności po zamrożeniu.
W teorii tylko 6 miesięcy, ale rozmawiałam na ten temat z dietetykiem i jeżeli chodzi o warzywa to spokojnie rok mogą leżeć w zamrażarce także pełen luzik :)

reklama
Tak bo dopiero od 27 można się zaszczepić. A z refundacją to bardzo zabawna sprawa, ja się szczepilam zaraz po wejściu refundacji i mój lekarz internista nic o tym nie wiedział nawet 🤣 przy mnie wpisywał w internet 🤣 w końcu poszedł do zabiegowego i rzeczywiście przychodnia dostała szczepionki... W ilości aż 5 na całą przychodnie 🤣 byłam 3 😁
O jaaaa to faktycznie zaszaleli z tymi szczepionkami 🫣 dobrze że Ci się udało być w tej szczęśliwej 5. Ja przed chwilą też zadzwoniłam do przychodni i bez problemu zapisali mnie na przyszły tydz. To są dwie dawki?

Dziewczyny teraz takie pytanko... Kupujecie może śpiworki do wózka i otulacze do fotelika? Macie jakieś propozycje i sprawdzoną jakość? Znalazłam piękne śpiworki i przymierzam się do zakupu. Nie rodziłam jeszcze zimą i jestem skołowana teraz tymi zakupami. Do wyjścia ze szpitala otulacze jest konieczny tak mi się wydaje.
Nie wiem czy aktualne pytanie ale ja zrobiłam zamowienie w poniedziałek a dzisiaj dostarczone na jukki.pl

Kupilam kokon, otulacz do fotelika ktory mozna uzywac rowniez w gondoli, rekawiczki do wozka i koszule nocna do karmienia. Super jakosc i piekne rzeczy :)

Może dlatego że teraz wizyty są jeszcze rzadsze a brzuch rośnie
Wy macie rzadsze wizyty. A w UK ostay i scan jest w 20 tyg a później nic. Na moje pytanie u poloznej to jak będziecie wiedzieli ze jest w dobrej pozycji, czy jaki jest duzy powiedzialy ze namacalnie. Rekami to czuja bo maja lata doswiadczenia 😬 no mam nadzieje ze krysztalowej kuli nie wyciagnie

A dziewczyny orientujecie sie moze jak z kropelkamj na kolki? Czy zaleca sie je podawac od pierwszego dnia czy raczej jak juz wystapia ?

Szykuje sobie wyprawke apteczna z PL i mysle co jeszcze kupic. Mama mi juz kupila Linomag zielony i alantan. Mysle nad Czopkami na goraczke wrazie czego a teraz draze temat kropelek na kolki

A dziewczyny orientujecie sie moze jak z kropelkamj na kolki? Czy zaleca sie je podawac od pierwszego dnia czy raczej jak juz wystapia ?

Szykuje sobie wyprawke apteczna z PL i mysle co jeszcze kupic. Mama mi juz kupila Linomag zielony i alantan. Mysle nad Czopkami na goraczke wrazie czego a teraz draze temat kropelek na kolki
lepiej profilaktycznie nie dawać, dopiero jak jakieś dolegliwości wystąpią

reklama

Dopiero jak się pojawią objawy. Zazwyczaj dopiero około 6 tygodnia. Ale zanim sięgniesz po medykamenty polecam najpierw masaże, noszenie na brzuszku i ćwiczenia uwalniające gazy. Kropelki najlepiej na sam koniec. Trzeba nauczyć mały brzuszek jak sobie samemu radzić ze swoimi jelitami :)

Do góry