Ja biorę femibion 2 i dodatkowo witaminę b. Mniej więcej w 3 miesiącu zbadałam sobie poziom kwasu foliowego i mam przy górnej granicy więc suplementy biorę co drugi dzień.Jakie suplementujecie witaminy? Ja do tej pory brałam mama dha premium plus ale doczytałam właśnie, że jest za mało kwasu foliowego wg wytycznych i szukam czegoś nowego
reklama
Palinka13
Moderator
ja biore prenatal duo ale ten w nowej szacie graficznej bo on ma metylowana wersje kwasu foliowego w duzej dawce ogolnie ma zajebisty sklad nawet laktoferyne na lepsze przyswajanie zelaza dodatkowo magnez w formie leku i czasem wit d jak mi sie przypomniJakie suplementujecie witaminy? Ja do tej pory brałam mama dha premium plus ale doczytałam właśnie, że jest za mało kwasu foliowego wg wytycznych i szukam czegoś nowego
paulinaolszak9
Zaangażowana w BB
Tylko właśnie ma żelazo którego ja nie potrzebuję, bo nie mam niedoboruja biore prenatal duo ale ten w nowej szacie graficznej bo on ma metylowana wersje kwasu foliowego w duzej dawce ogolnie ma zajebisty sklad nawet laktoferyne na lepsze przyswajanie zelaza dodatkowo magnez w formie leku i czasem wit d jak mi sie przypomni
A ile mają Twoje witaminy kwasu foliowego?Jakie suplementujecie witaminy? Ja do tej pory brałam mama dha premium plus ale doczytałam właśnie, że jest za mało kwasu foliowego wg wytycznych i szukam czegoś nowego
Ja biorę pregna plus
paulinaolszak9
Zaangażowana w BB
400A ile mają Twoje witaminy kwasu foliowego?
Ja biorę pregna plus
Kimiko
Moderator
ja mam pueria duo, juz druga ciąże na nich lecęJakie suplementujecie witaminy? Ja do tej pory brałam mama dha premium plus ale doczytałam właśnie, że jest za mało kwasu foliowego wg wytycznych i szukam czegoś nowego
Palinka13
Moderator
te sa tez dobre i wlasnie nie maja zelazaja mam pueria duo, juz druga ciąże na nich lecę
Ja ze względu na krwiaka od 13+5 tygodnia mam zalecony dodatkowo magnez (magne b6 forte) i biorę 3 razy dziennie po jednej tabletce. Magnez ma działanie lekko przeczyszczające. Także ja polecam to ale musiałabyś się skontaktować z lekarzem czy możesz brać magnez.Cześć wszystkim. Kobietki , poratujcie dobra , sprawdzona radą. Macie jakieś sprawdzone sposoby na zaparcia ? Można korzystać z jakiś leków dostępnych bez recepty? Żadne jabłka , jogurty nie pomagają na samą myśl pójścia do toalety, chce mi się płakać bo wiąże się to z ogromnym bólem i problemem z załatwieniem się
reklama
Hej dziewczyny, nawet nie wiedziałam, że istnieje takie forum to jest świetna inicjatywa. Ale weszłam na fora bo chciałam Was zapytać czy miewacie może podobnie. Jestem trochę panikarą ze względu na krwiaka od 13+5 tygodnia i wiem że on nie daje bóli, bo lekarz mi powiedział, że krwiak nawet jak pęknie to nie boli. Jednak od dwóch dni co jakiś czas czuję kłucie w lewym boku jakby od pachwiny. Jest to takie ostre ukłucie i potem spokój. Teraz jestem 20+2, macie może podobnie? Nie raz też zauważyłam że jak młody się jakoś przekręci to też zakłuje.