reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

reklama
Mamy taką samą sytuację :)
Też mam przyjaciół i znajomych, którzy wszyscy mają już dzieci „odchowane”, a my dopiero będziemy bawić się w pieluszki. Dodatkowo ze względu na nasz wiek mamy wiekowych rodziców - którzy z pewnością nie pomogą przy dziecku.
Szukam plusów 😘 mamy już mieszkanie z pokojem dla dziecka, mamy pieniądze, przeżyliśmy swoje i podróże i przygody i imprezy, jesteśmy mentalnie przygotowani, nauczyliśmy się życia i mamy większe doświadczenie, które pomoże nam w wychowaniu 😊🤪
z plusów to to że rzeczywiście trochę się sobą nacieszyliśmy były imprezy czas wolny skończyłam studia ( co prawda raczej nie znajdę pracy w zawodzie ale przynajmniej mogę mówić że mam wyższe 🙈) Mamy dom bez kredytu mąż stosunkowo dobrą pracę tylko wiecznie go nie ma 🤷 I żadnych babć do pomocy więc wiem że jak urodzi się drugie to znowu będę że wszystkim sama

Chyba każda z nas ma takie obawy, ja z kolei mam 2 latke w domu i sie boje ze ją bede zaniedbywać albo ze mala poczuje sie odrzucona… i tez sobie mysle ze teraz juz latwiej a tu znow bobas, ale z drugiej strony mam nadzieje ze starsza siostra bedzie chciala sie bawic wiec ja nie bede spedzac calego dnia na macie 😂
Powiem Ci ze ja ostatnio tak pomyślałam jak straciłam.ciaze. ze po co nam.kolejne dziecko jak już jedno odpieluchowane, drugie zaraz się też odpieluchuje..A my znów w pieluchy 🤣

A ja chyba powoli zaczynam mieć mdlosci... zaczynam się źle czuć... kuje mnie w macicy/podbrzuszu - trudno mi wskazać miejsce. No i czuje się jakbym chciała wymiotowac chociaż nie do końca...
Mnie już męczy tak tydzień , najgorsze ostatnie 3 dni chce wymiotować ale nie mogę , wszystko się nasila 😒😒musimy to przetrwać

reklama
Mamy taką samą sytuację :)
Też mam przyjaciół i znajomych, którzy wszyscy mają już dzieci „odchowane”, a my dopiero będziemy bawić się w pieluszki. Dodatkowo ze względu na nasz wiek mamy wiekowych rodziców - którzy z pewnością nie pomogą przy dziecku.
Szukam plusów 😘 mamy już mieszkanie z pokojem dla dziecka, mamy pieniądze, przeżyliśmy swoje i podróże i przygody i imprezy, jesteśmy mentalnie przygotowani, nauczyliśmy się życia i mamy większe doświadczenie, które pomoże nam w wychowaniu 😊🤪
Mamy identycznie jak Wy. Wszystko już człowiek przeżył oprócz rodzicielstwa. To całkiem dobry moment ☺️❤️

Do góry