reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
U nas robota robota robota .. tak żwawo idzie, ze az chlop przeciął kable w scianie i korki wywalilo 😂😂 za mocno sie wczuł chyba 😃 dostalam wiadomosc, ze karoca bedzie do mnie wysylana i lozeczko z fotelikiem a dośle nam kołderki i bajery bo jeszcze sie szyją 😃 tylko gdzie ja to wsadze teraz nie wiem 😂 jak wszystko do piwnicy
Pewnie Cię to nie pocieszy ale mam się zepsuła indukcja i Lidlomix w weekend 🫣 także też emocje były 🙈

U nas też weekend remontowy, jak każdy z resztą. Ale zaczyna coraz bardziej wyglądać, ja się czuję tam super siedząc i nadzorując budowę ale nie chce się nakręcać że zdążymy się wprowadzić do porodu
ja sie łudze, że zdazymy 😂 w piatek albo sobote wstawiamy drzwi wejsciowe 😃 jutro przyjezdza wujek zlota raczka i moze zaczniemy burzyc sciany wiec jak juz zburzymy to z gorki pojdzie bo mam kazdego do roboty wszystkiego tylko nie tych scian 😂 a bez tego nic nie mozna bylo ruszyc bo nie bylo sensu 😂 sie smialam, ze sie skonczy jak w programie nasz nowy dom ze w 5 dni trzeba bedzie chate od podstaw robic 😂

U nas też remont zresztą jak w każdej ciąży😁 mój mąż wczoraj już miał naprawdę dość i emocje trochę brały górę, ale powiedział czego się nie robi dla żony 😁😁😁 mamy sporo jeszcze do zrobienia, ale do grudnia może zdąży 🙈 w tygodniu nie bardzo jest czas dlatego wszystkie weekendy są zajęte remontem stąd już ta niechęć. Ale efekty później zadowalają 🙂 wychodzi na to , że u każdej z nas zmiany i przygotowania😉

Dziewczyny a co kupujecie dla malucha w aptece? Robie właśnie zamówienie w aptece i pomyślałam, że od razu bym zamowila jakieś maści, leki dla małego. Pewnie o czymś zapomniałam to się radzę 😊

Ja mam całą apteczkę dzieciowych leków 🙈 ale też chętnie poczytam co poza Wit D kupujecie.
Warto mieć od pierwszych dni dobry termometr. Nam się niestety dość szybko przydał

Dziewczyny a co kupujecie dla malucha w aptece? Robie właśnie zamówienie w aptece i pomyślałam, że od razu bym zamowila jakieś maści, leki dla małego. Pewnie o czymś zapomniałam to się radzę 😊
- witamina D w kropelkach
- krem na odparzenia pieluszkowe (u mnie mustela)
- sól fizjologiczna w ampułkach
- oktenisept
- gaziki jałowe
- leki przeciwgorączkowe

To kupowałam przy Dominiku, teraz tak naprawdę muszę dokupić krem pieluszkowy.
Termometr mam taki do ucha, najlepiej się sprawdza.

reklama
- witamina D w kropelkach
- krem na odparzenia pieluszkowe (u mnie mustela)
- sól fizjologiczna w ampułkach
- oktenisept
- gaziki jałowe
- leki przeciwgorączkowe

To kupowałam przy Dominiku, teraz tak naprawdę muszę dokupić krem pieluszkowy.
Termometr mam taki do ucha, najlepiej się sprawdza.
Ja tak samo plus Wit D bo starszaki biorą w tabletkach. Krem już też mam chociaż mój syn miał takie odparzenia, że najlepiej działał stary sprawdzimy sposób z mąką ziemniaczaną.

Do góry