reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
U nas robota robota robota .. tak żwawo idzie, ze az chlop przeciął kable w scianie i korki wywalilo 😂😂 za mocno sie wczuł chyba 😃 dostalam wiadomosc, ze karoca bedzie do mnie wysylana i lozeczko z fotelikiem a dośle nam kołderki i bajery bo jeszcze sie szyją 😃 tylko gdzie ja to wsadze teraz nie wiem 😂 jak wszystko do piwnicy
Pewnie Cię to nie pocieszy ale mam się zepsuła indukcja i Lidlomix w weekend 🫣 także też emocje były 🙈

U nas też weekend remontowy, jak każdy z resztą. Ale zaczyna coraz bardziej wyglądać, ja się czuję tam super siedząc i nadzorując budowę ale nie chce się nakręcać że zdążymy się wprowadzić do porodu
ja sie łudze, że zdazymy 😂 w piatek albo sobote wstawiamy drzwi wejsciowe 😃 jutro przyjezdza wujek zlota raczka i moze zaczniemy burzyc sciany wiec jak juz zburzymy to z gorki pojdzie bo mam kazdego do roboty wszystkiego tylko nie tych scian 😂 a bez tego nic nie mozna bylo ruszyc bo nie bylo sensu 😂 sie smialam, ze sie skonczy jak w programie nasz nowy dom ze w 5 dni trzeba bedzie chate od podstaw robic 😂

U nas też remont zresztą jak w każdej ciąży😁 mój mąż wczoraj już miał naprawdę dość i emocje trochę brały górę, ale powiedział czego się nie robi dla żony 😁😁😁 mamy sporo jeszcze do zrobienia, ale do grudnia może zdąży 🙈 w tygodniu nie bardzo jest czas dlatego wszystkie weekendy są zajęte remontem stąd już ta niechęć. Ale efekty później zadowalają 🙂 wychodzi na to , że u każdej z nas zmiany i przygotowania😉

Dziewczyny a co kupujecie dla malucha w aptece? Robie właśnie zamówienie w aptece i pomyślałam, że od razu bym zamowila jakieś maści, leki dla małego. Pewnie o czymś zapomniałam to się radzę 😊

Ja mam całą apteczkę dzieciowych leków 🙈 ale też chętnie poczytam co poza Wit D kupujecie.
Warto mieć od pierwszych dni dobry termometr. Nam się niestety dość szybko przydał

Dziewczyny a co kupujecie dla malucha w aptece? Robie właśnie zamówienie w aptece i pomyślałam, że od razu bym zamowila jakieś maści, leki dla małego. Pewnie o czymś zapomniałam to się radzę 😊
- witamina D w kropelkach
- krem na odparzenia pieluszkowe (u mnie mustela)
- sól fizjologiczna w ampułkach
- oktenisept
- gaziki jałowe
- leki przeciwgorączkowe

To kupowałam przy Dominiku, teraz tak naprawdę muszę dokupić krem pieluszkowy.
Termometr mam taki do ucha, najlepiej się sprawdza.

reklama
- witamina D w kropelkach
- krem na odparzenia pieluszkowe (u mnie mustela)
- sól fizjologiczna w ampułkach
- oktenisept
- gaziki jałowe
- leki przeciwgorączkowe

To kupowałam przy Dominiku, teraz tak naprawdę muszę dokupić krem pieluszkowy.
Termometr mam taki do ucha, najlepiej się sprawdza.
Ja tak samo plus Wit D bo starszaki biorą w tabletkach. Krem już też mam chociaż mój syn miał takie odparzenia, że najlepiej działał stary sprawdzimy sposób z mąką ziemniaczaną.

Do góry