katakumba
Fanka BB :)
a ja się boje zimyJa też wyjątkowo już wyczekuje jesieni a najbardziej zimy bo wiem że jak będzie zima to będzie oznaczać że nasze dzieciaczki pojawią się tuż tuż![]()
![Shushing face :shushing_face: 🤫](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f92b.png)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
a ja się boje zimyJa też wyjątkowo już wyczekuje jesieni a najbardziej zimy bo wiem że jak będzie zima to będzie oznaczać że nasze dzieciaczki pojawią się tuż tuż![]()
Damy radęa ja się boje zimyi tak jak z jednej strony nie mogę się już doczekać aż przytulę moje maleństwo tak mega boje się porodu
Ja też mam takie momenty, że się boję... A boję się tym bardziej, że to drugi poród i wiem jak bolał pierwszya ja się boje zimyi tak jak z jednej strony nie mogę się już doczekać aż przytulę moje maleństwo tak mega boje się porodu
Staram się nad tym nie rozmyślać, bo to tylko potęguje większy strach. W pierwszej ciąży dużo osób mówiło, że to takie straszne itd. a ja byłam podejścia, że musi boleć i muszę być na to gotowa ale też trochę sądziłam że przesadzają, wiadomo każdy ma inny próg bólu.Ja też mam takie momenty, że się boję... A boję się tym bardziej, że to drugi poród i wiem jak bolał pierwszy
No i gdzieś tam pojawia się strach czy z dzieckiem będzie wszystko ok, czy ja się nie wykrwawie, czy nie odklei się łożyskoza dużo Chirurgow się naoglądałam
![]()
Nadal panuje moda na oversizeA ja to się najbardziej boję gdzie ja znajde kurtkę zimową![]()
W sumie racja, może nie będzie tak źleNadal panuje moda na oversizeto luzik
Ja jakoś do pierwszego porodu szłam spokojna i teraz też mam wewnętrzny luzJa też mam takie momenty, że się boję... A boję się tym bardziej, że to drugi poród i wiem jak bolał pierwszy
No i gdzieś tam pojawia się strach czy z dzieckiem będzie wszystko ok, czy ja się nie wykrwawie, czy nie odklei się łożyskoza dużo Chirurgow się naoglądałam
![]()
Sam ból to tam pal sześć,też dam radę. Pierwszy poród,czas sn też było bez znieczulenia,długo się otwierała szyjka.bylam po OXY i balalm się,że znieczulenie jeszcze wydłuży poród.no ale skończyło się CC...Ja jakoś do pierwszego porodu szłam spokojna i teraz też mam wewnętrzny luzno bolało, długo dochodziłam do siebie ale najważniejsze, że maluch jest cały
jak zaczął spadać w KTG po znieczuleniu to już mi było wszystko jedno
teraz nie wiem, czy się zdecyduje na znieczulenie... Właśnie dlatego, że największym bólem bylo samo rozwieranie szyjki...a to trwało większość czasu
znieczulenie podają ok. 7cm to już od tamtej pory minęło jakieś raptem 40 minut, żeby młody się urodził ... Myślę, że dałabym radę bez znieczulenia
![]()
tak, tak, Tymek też na USG kiedy poszliśmy poznać płeć, pierwsze co pokazał to jajka i siusiakaPodziwiamżeby Wam tylko krocza na USG nie pokazało
bo pamiętam na prenatalnych jak na pierwszym planie młody nam pokazał jajka i siusiaka
na wielkim ekranie
przypomniała mi się Seksmisja
![]()