reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
a ja się boje zimy 🤫 i tak jak z jednej strony nie mogę się już doczekać aż przytulę moje maleństwo tak mega boje się porodu
Ja też mam takie momenty, że się boję... A boję się tym bardziej, że to drugi poród i wiem jak bolał pierwszy 😅

No i gdzieś tam pojawia się strach czy z dzieckiem będzie wszystko ok, czy ja się nie wykrwawie, czy nie odklei się łożysko 🫣 za dużo Chirurgow się naoglądałam 🤣

Ja też mam takie momenty, że się boję... A boję się tym bardziej, że to drugi poród i wiem jak bolał pierwszy 😅

No i gdzieś tam pojawia się strach czy z dzieckiem będzie wszystko ok, czy ja się nie wykrwawie, czy nie odklei się łożysko 🫣 za dużo Chirurgow się naoglądałam 🤣
Staram się nad tym nie rozmyślać, bo to tylko potęguje większy strach. W pierwszej ciąży dużo osób mówiło, że to takie straszne itd. a ja byłam podejścia, że musi boleć i muszę być na to gotowa ale też trochę sądziłam że przesadzają, wiadomo każdy ma inny próg bólu.

Okazało się, że wcale tak źle nie było i mam wrażenie, że dużo tutaj zrobiła moja głowa, że strach mnie nie sparaliżował.

Jak było blisko dnia porodu to nawet ciekawiło mnie bardzo jak będzie to wyglądało u mnie.

Wiadomo, że każdy poród jest inny ale myślę że negatywne nastawienie nie pomoże a wręcz utrudni. 🙂

Ja jakoś do pierwszego porodu szłam spokojna i teraz też mam wewnętrzny luz 🤷🏻‍♀️ no bolało, długo dochodziłam do siebie ale najważniejsze, że maluch jest cały 🙂 jak zaczął spadać w KTG po znieczuleniu to już mi było wszystko jedno 🙈 teraz nie wiem, czy się zdecyduje na znieczulenie... Właśnie dlatego, że największym bólem bylo samo rozwieranie szyjki...a to trwało większość czasu 🤷🏻‍♀️ znieczulenie podają ok. 7cm to już od tamtej pory minęło jakieś raptem 40 minut, żeby młody się urodził ... Myślę, że dałabym radę bez znieczulenia 😂

Ja jakoś do pierwszego porodu szłam spokojna i teraz też mam wewnętrzny luz 🤷🏻‍♀️ no bolało, długo dochodziłam do siebie ale najważniejsze, że maluch jest cały 🙂 jak zaczął spadać w KTG po znieczuleniu to już mi było wszystko jedno 🙈 teraz nie wiem, czy się zdecyduje na znieczulenie... Właśnie dlatego, że największym bólem bylo samo rozwieranie szyjki...a to trwało większość czasu 🤷🏻‍♀️ znieczulenie podają ok. 7cm to już od tamtej pory minęło jakieś raptem 40 minut, żeby młody się urodził ... Myślę, że dałabym radę bez znieczulenia 😂
Sam ból to tam pal sześć,też dam radę. Pierwszy poród,czas sn też było bez znieczulenia,długo się otwierała szyjka.bylam po OXY i balalm się,że znieczulenie jeszcze wydłuży poród.no ale skończyło się CC...

reklama
Podziwiam 🥰 żeby Wam tylko krocza na USG nie pokazało 😂 bo pamiętam na prenatalnych jak na pierwszym planie młody nam pokazał jajka i siusiaka 😂😂😂 na wielkim ekranie 🙈 przypomniała mi się Seksmisja 😂
tak, tak, Tymek też na USG kiedy poszliśmy poznać płeć, pierwsze co pokazał to jajka i siusiaka 🤣🤣🤣 no cóż, liczę się z taką ewentualnością 😜
Dodam tylko że na tamtym usg płeć miała być dla nas niespodzianka, w sensie pani miała nam dsc karteczkę w kopercie, ale wyszło jak wyszło 🤷‍♀️😂😂😂

Do góry