reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Cześć dziewczyny :) wczoraj miałam dostać okres , zrobiłam testy dwa i wyszły pozytywne . Dzisiaj poszłam na betę i czekam na wynik . Boje się, bo choruje na endometriozę i adenomioze . Na sierpień mam umówiony zabieg wycięcia Endo , w grudniu podeszliśmy do in vitro zresztą nie udanego . Lekarz powiedział żeby się nie zabezpieczać przed operacja , bo tylko cud sprawiłby żebym zaszła naturalnie a są dwie kreseczki . ❤😀musiałam sikać przy „starym „ na drugi test , bo myślał że go wkręcam 😁

reklama
Witam was serdecznie w ten wtorkowy dzień. Ja mam dziś wizytę... Ze stresu nie mogłam spać. Ale od rana ciągle coś się dzieje tak zaplanowałam sobie dzień żeby zająć głowę do 15.40. O 15.40 wszytkie trzymacie tu kciuki ✊👶👶
Czekamy z niecierpliwością na dobre wieści :)

Cześć.
Nieśmiało i ja przycupne. Znając swoją historię może się okazać, że się szybko z Wami pożegnam, ale chyba potrzebuje sobie pogadać z kimś, kto rozumie obawy :)

Test zrobiłam wczoraj, 2 kreski po 10 sekundach, więc i beta już pewnie wysoka. Od razu umówiłam się do swojego gina, bo muszę brać luteinę. Przepisał leki oczywiście, ale i zrobił usg i okazało się, że widać pęcherzyk w macicy już. Zobaczymy co dalej.

W piątek mam diabetologa (w poprzedniej ciąży miałam cukrzycę ciążową), a w przyszłym tygodniu mam endokrynologa (biorę eutyrox).

Termin z OM wychodzi na 09.01.2025 ale przy cukrzycy pewnie rozwiążą ciążę w 38 tygodniu ;)

Zdrowia dla Was wszystkich 💖
Ja się teraz od początku już strasznie pilnuje bo w poprzedniej ciąży bylam na insulinie w końskiej dawce i po cichu liczę że może w tej uda mi się tego uniknąć 🤔

Ja się teraz od początku już strasznie pilnuje bo w poprzedniej ciąży bylam na insulinie w końskiej dawce i po cichu liczę że może w tej uda mi się tego uniknąć 🤔
Mi w poprzedniej ciąży udało się być na samej diecie, zresztą strasznie straciłam na wadze w ciąży. Przed ciążą ważyłam więcej niż w dniu porodu 😅

Cześć dziewczyny :) wczoraj miałam dostać okres , zrobiłam testy dwa i wyszły pozytywne . Dzisiaj poszłam na betę i czekam na wynik . Boje się, bo choruje na endometriozę i adenomioze . Na sierpień mam umówiony zabieg wycięcia Endo , w grudniu podeszliśmy do in vitro zresztą nie udanego . Lekarz powiedział żeby się nie zabezpieczać przed operacja , bo tylko cud sprawiłby żebym zaszła naturalnie a są dwie kreseczki . ❤😀musiałam sikać przy „starym „ na drugi test , bo myślał że go wkręcam 😁
No to macie cud :D <3

Dziewczyny, a jak Wy odczuwacie wzrost progesteronu w organizmie, zwieszona temperatura ciała? A rozkojarzenie? Ja np. W ogóle się nie czuję zmęczona, bardziej podenerwowana.

Dziewczyny, a jak Wy odczuwacie wzrost progesteronu w organizmie, zwieszona temperatura ciała? A rozkojarzenie? Ja np. W ogóle się nie czuję zmęczona, bardziej podenerwowana.
Tak jak piszesz - zwiększona temperatura. Czuję się jakbym miała stan podgorączkowy. Poprzednio miałam dokładnie to samo. No i nerwy. Wszystko mnie wkurza... ;)

reklama
Do góry