reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

reklama
Ciasto biszkoptowe piekę, o jak mi się chciało takiego surowego, na samą myśl ślinotok. Oj brakuje mi w ciąży różnych surowych rzeczy.

Hej dziewczyny 😁 jestem w 29 tygodniu 😊 jak tam waga waszych maluchów? Córka ważyła tydzien temu 1420 gram. Następna wizyta 21 listopad więc jestem ciekawa ile będzie wtedy 😁 i jeszcze pytanko, jak u was z ruchami? Ja mam dni kiedy mała szaleje, ale są też dni kiedy panikuje, bo mało ją czuję. W nocy się budzę i nie umiem zasnąć póki nie poczuje kopniaka 🙈 Mąż już nie umie ze mną wytrzymać 🙈 pozdrawiam was cieplutko 🤗

U mnie ostanie USG 28+2, 1260 g.
Z ruchami bywa różnie, podobno powinno być intensywniej, ja zauważyłam raczej spadek. Mam 3 raz dziennie liczyć ruchy, ma być minimum 5 ruchów na godzinę. Ostatnio już zdenerwowana byłam bo 40 minut czekałam na te 5 ruchów.

U mnie ostanie USG 28+2, 1260 g.
Z ruchami bywa różnie, podobno powinno być intensywniej, ja zauważyłam raczej spadek. Mam 3 raz dziennie liczyć ruchy, ma być minimum 5 ruchów na godzinę. Ostatnio już zdenerwowana byłam bo 40 minut czekałam na te 5 ruchów.
Ja najwięcej ruchów mam koło popołudnia. Potem jest cisza i znowu wieczorem coś zaczyna szaleć. Byłam już raz u mojej ginekolog spanikowana, że nie czuje ruchów a jak siedziałam w poczekalni to się obudziła i na usg szalała 🙈

Jeju też panikuję jak ruchów nie ma w ciągu dnia ale ja latam to pewnie mały śpi. Ale specjalnie się kładę i czekam, to się zaczyna lataczka.
Ale dosłownie jest tak samo, że czasem w ciągu dnia czuję koło południa i wieczorem sporo. A czasem nie ma nic przez cały dzień ale czuję w nocy i nad ranem. Nie ma reguły.

Ale jestem załamana bo coraz ciężej mi się oddycha i chodzi co mnie wkurza, bo mózg chce działać a ciało odmawia współpracy.

Jak my jesteśmy na nogach to maleństwo się w brzuchu kołysze i śpi. Ja np. po spacerze specjalnie się kładę, żeby ruchy liczyć. Jakoś specjalnie wielka jeszcze nie jestem, a już ciężej na spacerach, kręgosłup dokucza. W sumie puki co to i tak mam ostatnio brak chęci do czegokolwiek więc się nie przemęczam.

Jeju też panikuję jak ruchów nie ma w ciągu dnia ale ja latam to pewnie mały śpi. Ale specjalnie się kładę i czekam, to się zaczyna lataczka.
Ale dosłownie jest tak samo, że czasem w ciągu dnia czuję koło południa i wieczorem sporo. A czasem nie ma nic przez cały dzień ale czuję w nocy i nad ranem. Nie ma reguły.

Ale jestem załamana bo coraz ciężej mi się oddycha i chodzi co mnie wkurza, bo mózg chce działać a ciało odmawia współpracy.
Też mi coraz ciężej się oddycha. Wychodząc w domu po schodach mam zadyszkę i nie umiem wydusić z siebie słowa. Zgage mam przez cały dzien i noc i tez to strasznie mnie meczy.. A w przyszłym tygodniu mam zaplanowane pranie rzeczy dla małej i jestem ciekawa jak mi to wyjdzie 🙈

reklama
Jak my jesteśmy na nogach to maleństwo się w brzuchu kołysze i śpi. Ja np. po spacerze specjalnie się kładę, żeby ruchy liczyć. Jakoś specjalnie wielka jeszcze nie jestem, a już ciężej na spacerach, kręgosłup dokucza. W sumie puki co to i tak mam ostatnio brak chęci do czegokolwiek więc się nie przemęczam.
Ja od początku ciąży muszę dużo odpoczywać ze względu na ciężkie początki. Od 3 miesiąca słyszę od mojej lekarki, że wszystko jest dobrze a ja jednak mam z tyłu głowy to co się działo i staram się jak najwięcej leżeć..

Do góry