reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2023

Coś w tym jest. Moj ciągle mowi:będzie dobrze, musi być dobrze. Ciągle mu mowie:że wcale nie musi🤷‍♀️
A może to taka jego formą wsparcia? Martwienie się jest zrozumiałe, ale pewnie chciałby żebyś po prostu myślała pozytywnie. I tak nie mamy wpływu na większość poronień.
Przecież oni (mężczyźni) są z tej samej gliny. Rozumieją wszystko. Wiedzą że mogą różne rzeczy się zdarzyć, o ile oczywiście z nimi o tym ryzyku rozmawiamy.

reklama
Ja już po wizycie. Idealnie się zgadza USG z OM, na usg pęcherzyk i zalążek zarodka, lekarz mówi że wszystko wskazuje na to, że będzie w końcu dobrze. Jestem obstawiona lekami do końca ciąży - zastrzyki Heparyny, Acard, Encorton, Duphaston.
Z usg wychodzi 5+5. Obydwoje z mężem się poplakalismy ze szczęścia i po cichu się cieszymy. ❤️
Kolejna wizyta 13.06

Ja już po wizycie. Idealnie się zgadza USG z OM, na usg pęcherzyk i zalążek zarodka, lekarz mówi że wszystko wskazuje na to, że będzie w końcu dobrze. Jestem obstawiona lekami do końca ciąży - zastrzyki Heparyny, Acard, Encorton, Duphaston.
Z usg wychodzi 5+5. Obydwoje z mężem się poplakalismy ze szczęścia i po cichu się cieszymy. ❤️
Kolejna wizyta 13.06
Z jakiego powodu taki zestaw leków? Ja też biorę acard, heparyne i zamiast duphaston luteinę. U mnie trombofilia.

Melduje się po badaniu, ależ odetchnęłam!! Moje obie dwie myszki maja się bardzo dobrze, wiek ciąży zgodny z OM, dwa serduszka biją 💖💖 dzieciaczki są najpewniej dwujajowe i na szczęście dwuowodniowe, nie widać jeszcze ilu kosmówkowe. Wrzucę Wam zdjęcie usg jak będzie już grupa prywatna. Termin 31.12-3.01 ale ze względu na ciąże bliźniacza pewnie będzie CC odrobine wcześniej, także jestem grudniówką 😄 Obym do końca dostawała takie dobre wiadomości jak dziś 💌 ściskam Was mocno, dziękuję za miłe wiadomości, kciuki i wsparcie.
Cudownie ♥️

Słuchajcie a czy macie już jakieś typy na imię? 🥰
Ja w 1 ciąży wiedziałam od zawsze jak dam na imie synkowi czy córeczce.
Mamy synka wiec jeśli będzie teraz dziewczynka będzie Anielka.
A dla chłopca nie wiem, moje jakieś typy to Nikos i Antoś, może Wojtuś 😁
My mamy córkę Alicję, a teraz jeśli będzie dziewczynka, to Klara. Dla chłopca mamy kilka typów, ale żadne nie jest pewne, wstępnie Aleksander.

Lekarz mnie sam obstawił, żeby zapobiegać. Podejrzewa problem z krzepliwością krwi, dlatego głównie heparyna. A reszta już na zaś, żeby maluch był bezpieczniejszy.
Rozumiem. Ja jestem po pełnej diagnostyce i bez sterydu. Pierwsza ciąża Wgl bez leków, książkowa.

reklama
Do góry