reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

Coś w tym jest. Moj ciągle mowi:będzie dobrze, musi być dobrze. Ciągle mu mowie:że wcale nie musi🤷‍♀️
A może to taka jego formą wsparcia? Martwienie się jest zrozumiałe, ale pewnie chciałby żebyś po prostu myślała pozytywnie. I tak nie mamy wpływu na większość poronień.
Przecież oni (mężczyźni) są z tej samej gliny. Rozumieją wszystko. Wiedzą że mogą różne rzeczy się zdarzyć, o ile oczywiście z nimi o tym ryzyku rozmawiamy.

reklama
Ja już po wizycie. Idealnie się zgadza USG z OM, na usg pęcherzyk i zalążek zarodka, lekarz mówi że wszystko wskazuje na to, że będzie w końcu dobrze. Jestem obstawiona lekami do końca ciąży - zastrzyki Heparyny, Acard, Encorton, Duphaston.
Z usg wychodzi 5+5. Obydwoje z mężem się poplakalismy ze szczęścia i po cichu się cieszymy. ❤️
Kolejna wizyta 13.06

Ja już po wizycie. Idealnie się zgadza USG z OM, na usg pęcherzyk i zalążek zarodka, lekarz mówi że wszystko wskazuje na to, że będzie w końcu dobrze. Jestem obstawiona lekami do końca ciąży - zastrzyki Heparyny, Acard, Encorton, Duphaston.
Z usg wychodzi 5+5. Obydwoje z mężem się poplakalismy ze szczęścia i po cichu się cieszymy. ❤️
Kolejna wizyta 13.06
Z jakiego powodu taki zestaw leków? Ja też biorę acard, heparyne i zamiast duphaston luteinę. U mnie trombofilia.

Melduje się po badaniu, ależ odetchnęłam!! Moje obie dwie myszki maja się bardzo dobrze, wiek ciąży zgodny z OM, dwa serduszka biją 💖💖 dzieciaczki są najpewniej dwujajowe i na szczęście dwuowodniowe, nie widać jeszcze ilu kosmówkowe. Wrzucę Wam zdjęcie usg jak będzie już grupa prywatna. Termin 31.12-3.01 ale ze względu na ciąże bliźniacza pewnie będzie CC odrobine wcześniej, także jestem grudniówką 😄 Obym do końca dostawała takie dobre wiadomości jak dziś 💌 ściskam Was mocno, dziękuję za miłe wiadomości, kciuki i wsparcie.
Cudownie ♥️

Słuchajcie a czy macie już jakieś typy na imię? 🥰
Ja w 1 ciąży wiedziałam od zawsze jak dam na imie synkowi czy córeczce.
Mamy synka wiec jeśli będzie teraz dziewczynka będzie Anielka.
A dla chłopca nie wiem, moje jakieś typy to Nikos i Antoś, może Wojtuś 😁
My mamy córkę Alicję, a teraz jeśli będzie dziewczynka, to Klara. Dla chłopca mamy kilka typów, ale żadne nie jest pewne, wstępnie Aleksander.

Lekarz mnie sam obstawił, żeby zapobiegać. Podejrzewa problem z krzepliwością krwi, dlatego głównie heparyna. A reszta już na zaś, żeby maluch był bezpieczniejszy.
Rozumiem. Ja jestem po pełnej diagnostyce i bez sterydu. Pierwsza ciąża Wgl bez leków, książkowa.

reklama
Do góry