reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2023

Powiem wam, że przez całe życie myślałam, że ciąża to taki błogi stan dla kobiety bez stresu, (co też ja w głowie miałam?), ale kurcze nigdy o nic się tak nie bałam, jak tylko o to by sie ta malutka fasolka dobrze zadomowiła w brzuszku. ❤ Cała reszta nie ma znaczenia.
Dokładnie tak… tez zawsze to sobie powtarzałam ze przejmowałam się pierdolami całe życie a to nawet nie miało większego znaczenia. Dopiero fasolka zmienia całe życie ❤️

reklama
Dziękuje za odpowiedzi. Może będę trochę spokojniejsza. Moja pierwsza ciąża była bezproblemowa, jeden z piękniejszych okresów w moim życiu, cały czas byłam aktywna zawodowo, dobrze się czułam, wszystko było książkowo. Teraz jest jednak zupełnie inaczej - złe się czuje, wysoka homocysteina itd. Bardziej się stresuje tym bardziej jak przeżyłam już jedna stratę.

Taka mam nadzieje❤️ Choć wcześniej tez zupełnie nic nie zwiastowało takiego końca, ale jak to mówi mój doktor teraz statystki są po naszej stronie a natura często oddaje to co zabiera 🌸🙂
A Twoja kontrolna kiedy ?
Mi przesunął o jeden dzień później, na sobotę 😬 czekam jak na zbawienie, tym bardziej ze potem chcemy wyruszyć na krótki wypoczynek :)
Umówiłam się na czwartek, bo na IP powiedziała, że tydzień mam poczekać 🙂 My zarezerwowaliśmy wakacje na lipiec ale jak będzie ok to nie jedziemy. Trzeba w końcu zrobić dłuuuugo odkładany remont. W trochę innej formie niż myśleliśmy, jeśli wszystko doprowadzi się do szczęśliwego końca 🙂

Cześć dziewczyny ja tez się nie odzywałam ale mieliśmy roczek synka :)
Cały piątek i dzisiejsza sobota na nogach :/ na szcssscie brzuch mnie nic nie bolał ale teraz odczuwam pobolewania jak się położyłam, aż się martwię czy nic mi nie zaszkodziło bo naprawdę bardzo się napracowalam i wymeczylam :( 🙄 mąż kochany bardzo dużo mi pomagał ale wiadomo z synkiem nie jest niestety tak łatwo… no ale już po wszystkim, impreza ske udała, mam nadzieje ze z dzidzia wszystko okej 🥰
Dzisiaj tak sobie myślałam ze ale wszyscy będą w szoku jak im powiem ze jestem w drugiej ciąży, nikt się chyba nie spodziewa z rodziny 😅
Ja dziś 8+3. Już bym chciała żeby był conajmniej 14 tydzień 🥺

Cześć dziewczyny ja tez się nie odzywałam ale mieliśmy roczek synka :)
Cały piątek i dzisiejsza sobota na nogach :/ na szcssscie brzuch mnie nic nie bolał ale teraz odczuwam pobolewania jak się położyłam, aż się martwię czy nic mi nie zaszkodziło bo naprawdę bardzo się napracowalam i wymeczylam :( 🙄 mąż kochany bardzo dużo mi pomagał ale wiadomo z synkiem nie jest niestety tak łatwo… no ale już po wszystkim, impreza ske udała, mam nadzieje ze z dzidzia wszystko okej 🥰
Dzisiaj tak sobie myślałam ze ale wszyscy będą w szoku jak im powiem ze jestem w drugiej ciąży, nikt się chyba nie spodziewa z rodziny 😅
Ja dziś 8+3. Już bym chciała żeby był conajmniej 14 tydzień 🥺
Nowy członek rodziny to zawsze miłe zaskoczenie. My mówimy o pierwszym wnuku jednym i drugim rodzicom za tydzień w niedziele, jeśli po wizycie okaże się wszystko ok. Meczy mnie te ukrywanie. Mieszkamy chwilowo z teściami (odbiór mieszkania dopiero pod koniec października) i myśle ze coś podejrzewają. Nie dam rady chyba dłużej ukrywać, ponieważ zmęczenie jakie mnie dotyka jest nienaturalne 🤣 wracam z pracy i śpię aż do powrotu starego 🤣

Nowy członek rodziny to zawsze miłe zaskoczenie. My mówimy o pierwszym wnuku jednym i drugim rodzicom za tydzień w niedziele, jeśli po wizycie okaże się wszystko ok. Meczy mnie te ukrywanie. Mieszkamy chwilowo z teściami (odbiór mieszkania dopiero pod koniec października) i myśle ze coś podejrzewają. Nie dam rady chyba dłużej ukrywać, ponieważ zmęczenie jakie mnie dotyka jest nienaturalne 🤣 wracam z pracy i śpię aż do powrotu starego 🤣
U nas też będzie pierwszy wnuk a nawet pierwszy prawnuk ♥️ powiedzieliśmy zaraz po tym jak sami się dowiedzieliśmy chociaż mieszkamy sami. Często rozmawiam z moją mamą i z teściową w sumie też mam bardzo dobry kontakt i nie chcieliśmy tego ukrywać. Nieważne co się wydarzy to chcieliśmy, żeby wiedzieli.

Cześć, ja wiem od kilku dni, w przyszłym tygodniu idę do lekarza. Wychodzi termin na koniec stycznia. Pierwsza ciąża, bez żadnych historii, bo widzę, że wiele z Was ma dużo przeżyć za sobą. Ja długo sama nie wiedziałam, czy chce dzieci czy nie, ale zegar tyka więc presja i myślenie, że albo teraz albo wcale. Na razie nie mam żadnych objawów poza brakiem miesiączki i pozytywnym testem, na którym wyszła od razu gruba i wyraźna kreska. Póki co martwie się jak będę się czuła i czy dam radę… no zobaczymy. Powodzenia dla Was wszystkich

reklama
Do góry