reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

reklama
A mi się chyba mdłosci włączyły od kilku dni. Nawet nie to, że mnie mdli ale nie mogę nic przełknąć. Jedyne czym bym się żywiła to owoce, orzechy i ziemniaczki pod każdą postacią. Co zjem to zaraz znów jestem głodna, a jak jestem głodna to tym trudniej mi coś zjeść. Właściwie każdy dzień zaczynam od truskawki, dopiero po niej jestem wstanie zjeść coś innego.😐😐

Cześć, ja wiem od kilku dni, w przyszłym tygodniu idę do lekarza. Wychodzi termin na koniec stycznia. Pierwsza ciąża, bez żadnych historii, bo widzę, że wiele z Was ma dużo przeżyć za sobą. Ja długo sama nie wiedziałam, czy chce dzieci czy nie, ale zegar tyka więc presja i myślenie, że albo teraz albo wcale. Na razie nie mam żadnych objawów poza brakiem miesiączki i pozytywnym testem, na którym wyszła od razu gruba i wyraźna kreska. Póki co martwie się jak będę się czuła i czy dam radę… no zobaczymy. Powodzenia dla Was wszystkich
Nigdy nie miałam żadnego zabiegu, operacji i nie byłam w szpitalu, więc może to głupie, ale mnie przerażają te wszystkie medyczne kwestie. Wszystko co w taki niekontrolowany sposób będzie się działo z moim ciałem… na razie sana nie wiem na ile się cieszę, a na ile się boje

U nas też będzie pierwszy wnuk a nawet pierwszy prawnuk ♥️ powiedzieliśmy zaraz po tym jak sami się dowiedzieliśmy chociaż mieszkamy sami. Często rozmawiam z moją mamą i z teściową w sumie też mam bardzo dobry kontakt i nie chcieliśmy tego ukrywać. Nieważne co się wydarzy to chcieliśmy, żeby wiedzieli.
U nas tez pierwszy prawnuk. 🙈 właśnie wstałam z prawie dwugodzinnej drzemki, co się ze mną dzieje 🤣

Byłam dzisiaj na IP, bo pojawiło się brązowe plamienie. Zarodek jest crl=2,8 mm, żadnego krwiaka ani nic. Niewiadomo co plami. Mam utrzymać dupka. Wziernik czysty.
Dobrze, że z fasolką wszystko dobrze ☺️ też miałam raz brązowe plamienie, ale bardzo skąpe i jednorazowe, dlatego nie sprawdzałam tego u lekarza, czekam cierpliwie na wizytę, choć nie powiem nawet takie małe plamienie i odrazu człowiek zaczyna się bardziej martwić. 😢

Dobrze, że z fasolką wszystko dobrze ☺️ też miałam raz brązowe plamienie, ale bardzo skąpe i jednorazowe, dlatego nie sprawdzałam tego u lekarza, czekam cierpliwie na wizytę, choć nie powiem nawet takie małe plamienie i odrazu człowiek zaczyna się bardziej martwić. 😢
No u mnie kilka smug się pojawiło. Trochę mnie martwi to crl wydaje mi się niskie jak na 5,6 według OM (cykle 29dniowe, owulacja 16 dnia cyklu)

reklama
Do góry