reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2023

@Madlein u mnie niestety choroba immunologiczna, co może powodować komplikacje w ciąży. Ale mam ginekolozke, która specjalizuje sie w takich przypadkach. Prowadziła moją pierwszą ciążę, ufam że zna sie na rzeczy. Z jednej strony jest mi łatwiej, bo wiem juz co przede mną, ale z drugiej mam też większą wiedze nt. ewentualnych powikłań, co powoduje większy strach i stres.

Z jakiego kalkulatora korzystacie do określenia dnia porodu i kiedy miałyście ostatnio miesiączkę? Mi wychodzi taki 01.01- 02.01 przy cyklach 29dn, wiec zastanawiam się jak to możliwe, że sa tu juz terminy na 07.01 ?😉
Ja z aplikacji Flo, ja miałam okres ostatni 21.03, ale owu miałam tydzień później niż zwykle 😊

reklama
@zaskoczONA super! Ja wlansie w drodze na bete ❤️ Mam nadzieje ze pokaże mi pozytywny wynik i rzeczywiście jestem w ciąży ❤️

To bylas na czerwcowych mamach pewnie? 😁 czasami do was zaglądałam bo na początku miałam rodzic naturalnie z terminem na 30 maja to myślałam ze może coś się przesunie 😁 ale koniec końców miałam cc 24 maja ze względów neurologicznych ☺️

@Madlein u mnie niestety choroba immunologiczna, co może powodować komplikacje w ciąży. Ale mam ginekolozke, która specjalizuje sie w takich przypadkach. Prowadziła moją pierwszą ciążę, ufam że zna sie na rzeczy. Z jednej strony jest mi łatwiej, bo wiem juz co przede mną, ale z drugiej mam też większą wiedze nt. ewentualnych powikłań, co powoduje większy strach i stres.

Z jakiego kalkulatora korzystacie do określenia dnia porodu i kiedy miałyście ostatnio miesiączkę? Mi wychodzi taki 01.01- 02.01 przy cyklach 29dn, wiec zastanawiam się jak to możliwe, że sa tu juz terminy na 07.01 ?😉
Ja preglife. Ostatnia miesiączka 31.03. Cykle 28dniowe. Owulacje nie wiem kiedy miałam, zanim zaszłam w pierwsza ciąże miałam równo 14-15dc wiec strzelam ze teraz tez tak jakoś chyba ze rozregulowało mi sie Zupełnie po ciąży 🙂

@zaskoczONA super! Ja wlansie w drodze na bete ❤️ Mam nadzieje ze pokaże mi pozytywny wynik i rzeczywiście jestem w ciąży ❤️

To bylas na czerwcowych mamach pewnie? 😁 czasami do was zaglądałam bo na początku miałam rodzic naturalnie z terminem na 30 maja to myślałam ze może coś się przesunie 😁 ale koniec końców miałam cc 24 maja ze względów neurologicznych ☺️
Byłam bylam 😅 ale potem poszłam na prywatną, a po porodzie na fb, bo wygodniej 😂
No ja miałam termin na 20.06, ale wody mi się sączyły i 12.06 miałam cesarkę (oksy, tętno spadało i tak wyszło). Ale teraz mi się marzy vbac. Ale do tego daleeeeka droga jeszcze 😅
Trzymam kciuki! 🥰

U mnie OM 28.03 cykle 32-33 dniowe więc termin wyskakuje na 06.01. Ale u mnie zakończą ciążę koło 36tc ze względów medycznych, także będzie chyba grudniowy maluch.

Dziewczyny wiec oficjalnie witam się z Wami i ja ❤️❤️❤️
Moja beta 🥰 oby wszystko teraz było dobrze, strach mnie obleciał jak zobaczyłam wynik bo To samiuteńki początek.
boje się narazie super cieszyć ale mam nadzieje ze będzie okej 🥺🥺
Trzymam kciuki za siebie i za Was ❤️

Załączniki

• 13202A80-75F2-408A-ACEE-6429E058F6E1.png
    13202A80-75F2-408A-ACEE-6429E058F6E1.png
    104,2 KB · Wyświetleń: 315
Moja beta 🥰 oby wszystko teraz było dobrze, strach mnie obleciał jak zobaczyłam wynik bo To samiuteńki początek.
każda ciąża startowała od niskich wartości, wspaniale! Zbadaj przyrost za 48 godzin dla własnego spokoju i czekaj z nami na ławeczce na pierwsze usg 💖 ja mam już termin na 18.05 - 3 tygodnie (nie)cierpliwego czekania 🙈 możemy później zrobić listę z datami badań jak dziewczyny na grudniowych żeby sie wspierać w te dni 🤗

Pięknie ❤️ Ja dzisiaj tez idę, ale muszę wziąć bobo ze sobą, wiec zobaczymy jak to wyjdzie 😂 ja w pierwszej ciąży poszłam 26 dc i miałam ledwie 7 😅 Także spokojnie 😘

reklama
Cześć Dziewczyny :) nieśmiało witam się i ja. Jesteśmy po ponad 1,5 roku starań, u mnie endometrioza :( w styczniu ciąża biochemiczna, mam nadzieję, że tym razem będzie dobrze ❤️ W tym cyklu odpuściliśmy starania, dostaliśmy dofinansowanie do in vitro i zaczęliśmy robić badania. A tu nagle taka niespodzianka :)
Ostatnia miesiączka 26.03, owulacja ok. 17-18 dc.
Pierwsza beta 24.04: 26, progesteron 42
Druga beta 26.04: 128, progesteron 41,2
Jutro sprawdzam kolejny przyrost, po długich staraniach i biochemie odchodzę od zmysłów, bardzo się martwię, czy będzie dobrze…
Robię codziennie testy i sprawdzam, czy kreska ciemnieje. Pierwszy od góry to test z niedzieli, kiedy beta wyniosła 26 :) trzeci test od góry to beta 128, dzisiaj ogarnęła mnie lekka panika, bo mam wrażenie, że test z dzisiaj (na dole) przestał ciemnieć. Mój mąż mówi, że widzi różnicę - Dziewczyny, co sądzicie?
Trzymam za Was wszystkie bardzo mocno kciuki ❤️

Załączniki

• DEB3D4DA-CB0E-406A-A517-4B7ED8CD80E3.jpeg
    DEB3D4DA-CB0E-406A-A517-4B7ED8CD80E3.jpeg
    602,4 KB · Wyświetleń: 202
Do góry