reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2023

Cześć dziewczyny.
W tym tygodniu mam rezonans, już nie pierwszy zreszta i za każdym razem robię sobie test ciazowy aby mieć 100% pewności ze mogą podać mi kontrast.
Dzisiaj tez zrobiłam, na luzaczku ze to taka „formalność”. A tu na teście cień drugiej kreski😵‍💫🤯
Czekam na jutro rano, zrobię drugi test. Jak coś wyjdzie to po południu pojadę na betę.
Milion myśli w głowie….
W domu 11 miesięczny synek, ciagle kp wiec ta ciąża wydaje mi się taka mało realna.. ale może? Nie wiem co myśleć, strach, radość, stres.. wszystkie emocje we mnie siedzą.
Jakbym jednak była to termin według kalkulatorów wypada na 4 stycznia

reklama
Cześć dziewczyny.
W tym tygodniu mam rezonans, już nie pierwszy zreszta i za każdym razem robię sobie test ciazowy aby mieć 100% pewności ze mogą podać mi kontrast.
Dzisiaj tez zrobiłam, na luzaczku ze to taka „formalność”. A tu na teście cień drugiej kreski😵‍💫🤯
Czekam na jutro rano, zrobię drugi test. Jak coś wyjdzie to po południu pojadę na betę.
Milion myśli w głowie….
W domu 11 miesięczny synek, ciagle kp wiec ta ciąża wydaje mi się taka mało realna.. ale może? Nie wiem co myśleć, strach, radość, stres.. wszystkie emocje we mnie siedzą.
Jakbym jednak była to termin według kalkulatorów wypada na 4 stycznia

Karmienie piersią nie jest metoda antykoncepcji 😉

Z ust mi to wyrwałaś.
Rezonansu raczej w ciąży nikt o zdrowych zmysłach Ci nie wykona.
Ale ja nigdzie nie napisałam ze kp to dla mnie metoda antykoncepcji tylko ze ta ciąża przez to ze w domu 11miesiecxny synek i ciagle kp wydaje się mi być tak mało realna.
Z mojego doświadczenia rezonans w ciąży jest jak najbardziej dozwolony :) tylko kontrast jest niebezpieczny bo przenika przez łożysko i moze się kumulować w organizmie dziecka. Dlatego tez przed każdym ewentualnym rezonansem robię test. Jeśli jednak jestem w ciąży rezonans odwołam bo w moim przypadku badanie bez kontrastu jest bezsensu 🙂

To ja też się nieśmiało przywitam 💛 choć jestem już aktywna na grudniowych to termin z OM znam na 5.01 ✨
Pierwszy pozytywny test 11 dpo,
13 dpo zrobiłam pierwszą betę 242, progesteron 44,8 a wczoraj zbadałam przyrost Beta 741 a progesteron 36,7 💖
Dalej nie wierzę, ze się udało i chyba do badań Nifty (albo i do porodu) nie będę spokojna, moj mąż w tym miesiącu po moich dniach płodnych zrobił badanie nasienia i morfologia wyszła 0% - najwidoczniej znalazł się jeden silny wariat i wystarczyło! Traciłam już nadzieje, bo sporo ostatnio przeszłam, w grudniu usunęli mi laparoskopowo 9 cm cystę dermoidalną z jajnika wiec miałam głowie wiele scenariuszy ale jestem dobrej myśli i nie mogę się doczekać pierwszego USG 🌸 ściskam Was wszystkie i gratuluje Wam !

Załączniki

• IMG_0459.jpg
    IMG_0459.jpg
    115,3 KB · Wyświetleń: 331
  • IMG_0479.jpg
    IMG_0479.jpg
    46,4 KB · Wyświetleń: 255
Witaj! Mi z OM wychodzi 02.01, ale z owu 06.01. I kurcze testy mam dużo bledsze. W sumie to dopiero wczoraj (29tc) wyszedł pierwszy pozytywny.
O matko, ale miałam noc z boku na bok, raz mi było zimno, raz duszno. Nic kompletnie nie pospałam.
Stary już wie, rano znalazł prezent w swoim aucie. Mam wrażenie, że jakby nie dowierzał 😁

Dziewczyny powtórzyłam test i chyba coś jest na rzeczy :)
Po południu pojadę na betę.
Z moim pierwszym 27dp miałam już wyraźniejszą kreskę. 🧐
Tez widzicie kreskę? Czy może sobie wkręcam? Nie mogę ciagle w to uwierzyć, strasznie się przejmuje żeby wszystko ok :( ciąża z pierwszym synkiem była bardzo trudna, ciagle musiałam leżeć przez skurcze od 20 tyg.. napakowana lekami żeby dotrwać do cesarki :/ mam ciary na sama myśl ze tu mogłoby być tak samo :(

Załączniki

• AC12CD22-6141-4047-B262-7D513A54F3CD.jpeg
    AC12CD22-6141-4047-B262-7D513A54F3CD.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 337
  • DC47055A-E5D4-46A9-BE88-0B046C3EC5E5.jpeg
    DC47055A-E5D4-46A9-BE88-0B046C3EC5E5.jpeg
    1,7 MB · Wyświetleń: 337
Dziewczyny powtórzyłam test i chyba coś jest na rzeczy :)
Po południu pojadę na betę.
Z moim pierwszym 27dp miałam już wyraźniejszą kreskę. 🧐
Tez widzicie kreskę? Czy może sobie wkręcam? Nie mogę ciagle w to uwierzyć, strasznie się przejmuje żeby wszystko ok :( ciąża z pierwszym synkiem była bardzo trudna, ciagle musiałam leżeć przez skurcze od 20 tyg.. napakowana lekami żeby dotrwać do cesarki :/ mam ciary na sama myśl ze tu mogłoby być tak samo :(
myśle ze Beta prawdę Ci powie, te testy Facelle maja zła opinie, spróbuj zaopatrzyć się w Pinki strumieniowe - te testy nigdy nie zawodzą i wychwytują niską betę ☺️ melduj się z wynikami, trzymam kciuki !

reklama
myśle ze Beta prawdę Ci powie, te testy Facelle maja zła opinie, spróbuj zaopatrzyć się w Pinki strumieniowe - te testy nigdy nie zawodzą i wychwytują niską betę ☺️ melduj się z wynikami, trzymam kciuki !
robiłam wczoraj strumieniowego pinka i właśnie wyszedł cień :)
Dzisiaj zrobiłam tez płytkowy pink ale nie spojrzałam ze jest o czułości 20 zamiast 10 i tez wyszedł jakiś bladzioch ale wyszedł 😁
Wstawiam zdjęcia.. nie wiem czy coś na nich widać (pewnie nie) bo nie umiem zrobić wyraźnych 😅 ale przysięgam ze na żywo widać! Nawet mąż widzi 😂

Załączniki

• 3C37BECC-DF79-44A1-92EA-A888F4240E17.jpeg
    3C37BECC-DF79-44A1-92EA-A888F4240E17.jpeg
    804,1 KB · Wyświetleń: 362
  • D102BCDD-6EAE-48E5-B791-AF64460AE3B0.jpeg
    D102BCDD-6EAE-48E5-B791-AF64460AE3B0.jpeg
    907,4 KB · Wyświetleń: 361
Do góry