reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

@Madlein u mnie niestety choroba immunologiczna, co może powodować komplikacje w ciąży. Ale mam ginekolozke, która specjalizuje sie w takich przypadkach. Prowadziła moją pierwszą ciążę, ufam że zna sie na rzeczy. Z jednej strony jest mi łatwiej, bo wiem juz co przede mną, ale z drugiej mam też większą wiedze nt. ewentualnych powikłań, co powoduje większy strach i stres.

Z jakiego kalkulatora korzystacie do określenia dnia porodu i kiedy miałyście ostatnio miesiączkę? Mi wychodzi taki 01.01- 02.01 przy cyklach 29dn, wiec zastanawiam się jak to możliwe, że sa tu juz terminy na 07.01 ?😉
Ja z aplikacji Flo, ja miałam okres ostatni 21.03, ale owu miałam tydzień później niż zwykle 😊

reklama
@zaskoczONA super! Ja wlansie w drodze na bete ❤️ Mam nadzieje ze pokaże mi pozytywny wynik i rzeczywiście jestem w ciąży ❤️

To bylas na czerwcowych mamach pewnie? 😁 czasami do was zaglądałam bo na początku miałam rodzic naturalnie z terminem na 30 maja to myślałam ze może coś się przesunie 😁 ale koniec końców miałam cc 24 maja ze względów neurologicznych ☺️

@Madlein u mnie niestety choroba immunologiczna, co może powodować komplikacje w ciąży. Ale mam ginekolozke, która specjalizuje sie w takich przypadkach. Prowadziła moją pierwszą ciążę, ufam że zna sie na rzeczy. Z jednej strony jest mi łatwiej, bo wiem juz co przede mną, ale z drugiej mam też większą wiedze nt. ewentualnych powikłań, co powoduje większy strach i stres.

Z jakiego kalkulatora korzystacie do określenia dnia porodu i kiedy miałyście ostatnio miesiączkę? Mi wychodzi taki 01.01- 02.01 przy cyklach 29dn, wiec zastanawiam się jak to możliwe, że sa tu juz terminy na 07.01 ?😉
Ja preglife. Ostatnia miesiączka 31.03. Cykle 28dniowe. Owulacje nie wiem kiedy miałam, zanim zaszłam w pierwsza ciąże miałam równo 14-15dc wiec strzelam ze teraz tez tak jakoś chyba ze rozregulowało mi sie Zupełnie po ciąży 🙂

@zaskoczONA super! Ja wlansie w drodze na bete ❤️ Mam nadzieje ze pokaże mi pozytywny wynik i rzeczywiście jestem w ciąży ❤️

To bylas na czerwcowych mamach pewnie? 😁 czasami do was zaglądałam bo na początku miałam rodzic naturalnie z terminem na 30 maja to myślałam ze może coś się przesunie 😁 ale koniec końców miałam cc 24 maja ze względów neurologicznych ☺️
Byłam bylam 😅 ale potem poszłam na prywatną, a po porodzie na fb, bo wygodniej 😂
No ja miałam termin na 20.06, ale wody mi się sączyły i 12.06 miałam cesarkę (oksy, tętno spadało i tak wyszło). Ale teraz mi się marzy vbac. Ale do tego daleeeeka droga jeszcze 😅
Trzymam kciuki! 🥰

U mnie OM 28.03 cykle 32-33 dniowe więc termin wyskakuje na 06.01. Ale u mnie zakończą ciążę koło 36tc ze względów medycznych, także będzie chyba grudniowy maluch.

Dziewczyny wiec oficjalnie witam się z Wami i ja ❤️❤️❤️
Moja beta 🥰 oby wszystko teraz było dobrze, strach mnie obleciał jak zobaczyłam wynik bo To samiuteńki początek.
boje się narazie super cieszyć ale mam nadzieje ze będzie okej 🥺🥺
Trzymam kciuki za siebie i za Was ❤️

Załączniki

• 13202A80-75F2-408A-ACEE-6429E058F6E1.png
    13202A80-75F2-408A-ACEE-6429E058F6E1.png
    104,2 KB · Wyświetleń: 315
Moja beta 🥰 oby wszystko teraz było dobrze, strach mnie obleciał jak zobaczyłam wynik bo To samiuteńki początek.
każda ciąża startowała od niskich wartości, wspaniale! Zbadaj przyrost za 48 godzin dla własnego spokoju i czekaj z nami na ławeczce na pierwsze usg 💖 ja mam już termin na 18.05 - 3 tygodnie (nie)cierpliwego czekania 🙈 możemy później zrobić listę z datami badań jak dziewczyny na grudniowych żeby sie wspierać w te dni 🤗

Pięknie ❤️ Ja dzisiaj tez idę, ale muszę wziąć bobo ze sobą, wiec zobaczymy jak to wyjdzie 😂 ja w pierwszej ciąży poszłam 26 dc i miałam ledwie 7 😅 Także spokojnie 😘

reklama
Cześć Dziewczyny :) nieśmiało witam się i ja. Jesteśmy po ponad 1,5 roku starań, u mnie endometrioza :( w styczniu ciąża biochemiczna, mam nadzieję, że tym razem będzie dobrze ❤️ W tym cyklu odpuściliśmy starania, dostaliśmy dofinansowanie do in vitro i zaczęliśmy robić badania. A tu nagle taka niespodzianka :)
Ostatnia miesiączka 26.03, owulacja ok. 17-18 dc.
Pierwsza beta 24.04: 26, progesteron 42
Druga beta 26.04: 128, progesteron 41,2
Jutro sprawdzam kolejny przyrost, po długich staraniach i biochemie odchodzę od zmysłów, bardzo się martwię, czy będzie dobrze…
Robię codziennie testy i sprawdzam, czy kreska ciemnieje. Pierwszy od góry to test z niedzieli, kiedy beta wyniosła 26 :) trzeci test od góry to beta 128, dzisiaj ogarnęła mnie lekka panika, bo mam wrażenie, że test z dzisiaj (na dole) przestał ciemnieć. Mój mąż mówi, że widzi różnicę - Dziewczyny, co sądzicie?
Trzymam za Was wszystkie bardzo mocno kciuki ❤️

Załączniki

• DEB3D4DA-CB0E-406A-A517-4B7ED8CD80E3.jpeg
    DEB3D4DA-CB0E-406A-A517-4B7ED8CD80E3.jpeg
    602,4 KB · Wyświetleń: 202
Do góry