reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

Oj to sporo musisz jeszcze poczekać 😬
spokojnie u mnie 4 maja też był tylko pęcherzyk żółtkowy, 10 maja był już zarodek i serducho 😉 ale powiem Ci cierpliwa jesteś . Ja nie wytrzymałam nawet 7 dni i po 6 poleciałam do lekarza, żeby sprawdzić. I tak w 6 dni poszło 880 zł 🙈

reklama
Dziewczyny te które maja już dzieciątko… jak wy teraz funkcjonujecie? Bardziej chodzi mi o noszenie dziecka… mój 14 miesięczniak wazy 10 kg i ograniczam jak tylko mogę ale jednak nie jestem w stanie całkowicie go nie dźwigać… boje sie ze to może jakoś wpłynąć na ciąże…
O to samo chcialam zapytac!:) co mowia lekarze, czy ktos pytal?

u mnie zarodek 0,39 mm miał 🙂 ale Ci dobrze jutro wizyta 😍😍 ja muszę czekać jeszcze tyle czasu . I też myślę żeby poszukać jakiegoś lekarza na NFZ i prowadzić ciążę i na NFZ i prywatnie 😉
No najgorsze w ciąży jest to czekanie na kolejne wizyty żeby zobaczyć jak tam bąbel się rozwija 🙈 dlatego fajnie że u mnie tak tydzień po tyg ale potem będzie już dłuższa przerwa 😬 powiedzieliście już komuś o ciąży? My powoli myślimy żeby powiedzieć rodzicom ale to po tej jutrzejszej wizycie, bo cały czas z tyłu głowy mam obawę że jeszcze wiele może się wydarzyć i że to za szybko ... Ale z drugiej strony teściowie są blisko i już coś się domyślają więc dłużej ukrywać się nie da 🙈

Dziewczyny te które maja już dzieciątko… jak wy teraz funkcjonujecie? Bardziej chodzi mi o noszenie dziecka… mój 14 miesięczniak wazy 10 kg i ograniczam jak tylko mogę ale jednak nie jestem w stanie całkowicie go nie dźwigać… boje sie ze to może jakoś wpłynąć na ciąże…
U mnie też ciężko, żeby nie dźwigać w ogóle. Chociaż tyle że mój dwulatek jest chudziutki i waży 11kg. Ale są sytuacje, że tylko mama i na rączki.. Albo trzeba go gdzieś podsadzić, zdjąć.
Mam wizytę w środę to zagadnę o to moją ginke, ale spodziewam sie co powie ..

No najgorsze w ciąży jest to czekanie na kolejne wizyty żeby zobaczyć jak tam bąbel się rozwija 🙈 dlatego fajnie że u mnie tak tydzień po tyg ale potem będzie już dłuższa przerwa 😬 powiedzieliście już komuś o ciąży? My powoli myślimy żeby powiedzieć rodzicom ale to po tej jutrzejszej wizycie, bo cały czas z tyłu głowy mam obawę że jeszcze wiele może się wydarzyć i że to za szybko ... Ale z drugiej strony teściowie są blisko i już coś się domyślają więc dłużej ukrywać się nie da 🙈
jutro powiem w pracy, a rodzinie powiemy 8 czerwca. Tak ustaliliśmy z mężem 😉 ale jak bym miała wizytę wcześniej powiedziałabym pewnie wcześniej 😉

Tu jest fajnie opisane o noszeniu Link do: Mamaginekolog

Mój 2 latek waży 13.5 kg i czasem się nie da żeby go nie podnieść czy przenieść kawałek, chociaż ja też przez moją przepuklinę pępkową unikam długiego noszenia.

jutro powiem w pracy, a rodzinie powiemy 8 czerwca. Tak ustaliliśmy z mężem 😉 ale jak bym miała wizytę wcześniej powiedziałabym pewnie wcześniej 😉
A kiedy planujesz iść na zwolnienie? Bo ja szczerze mówiąc chciałabym iść w miarę szybko, mam daleko do pracy i dużo czasu zajmują mi dojazdy. I też jutro chce w pracy powiedzieć żeby już ich nastawić psychicznie :)

Ja planuje iść w czerwcu na zwolnienie zw względu na to ze jestem przedstawicielem i dojazd do 1 punktu zajmuje mi 3.5h a gdzie jeszcze po drodze wizyty… wyjazd o 5 a powrót na 16-17 nie widzi mi się tak pracować długo w ciąży…

reklama
Ja nisze mojego 11kg klocuszksa tak jak nosiłam 😁 + codziennie wózek muszę znosić i małego gdy idziemy na spacer.
Nie ma wyjścia, usypiać w ciagu dnia tez usypiam na rękach.

Dziewczyny mi z objawow ciążowych doszło skrajne wyczerpanie. Jestem tak zmęczona gdy wstaje rano, nie mam siły zajmować się synkiem . Przeraża mnie to, mam nadzieje ze zaraz minie bo ledwo żyje i patrzę na oczy :(

Do góry