Mi się zaczęły mdłości z 4 dni temu, i to takie fest. Na razie tylko raz się skończyło w toalecie, ale przy małym dziecku to jazda bez trzymanki. Mam tez tak, ze jem małe porcje, ale muszę mieć cały czas coś w brzuchu, jak tylko zgłodnieje to moment mdłości się nasilają. Tez już myślałam, ze mnie ominie, ale niestety :/ tak samo jak z pierwszym bobo. U mnie na wadze + 0,5 kg. Ale tez karmię na okrągło to nawet jak podjem, to to znika
Ja karmię piersią i nie zamierzam odstawiać, chcę karmić w tandemie. Poczytaj sobie na ten temat, a na pewno zapytaj lekarza. Tak jak napisałam niżej, jeśli możesz uprawiać stosunek, to możesz karmić piersią. Jeśli Twoja poprzednia ciąża była bez ryzyka to nie musisz się martwić.
Dlaczego ? Nie ma czegoś takiego, jeśli ciąża nie jest wysokiego ryzyka to można karmić.
Ale skurcze macicy są mniejsze niż np przy stosunku podczas orgazmu. Wiec jeśli kobieta może uprawiać seks w ciąży, ma pozwolenie od lekarza, to tym bardziej może karmić piersią. Polecam poczytać u Hafiji artykuły na ten temat.