reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Badanie kału i moczu jest ok. Dzis bylismy znowu na pobraniu krwi bo wczoraj im sie nie udalo. Po 14 mam dzwonic do przychodni i polacza mnie z lekarka. Dostal recepte na zyrtec bo straszna skorupa mu sie na skorze zrobila i niby alergia na cos

reklama
Czywiscie w przychodni nikt nie odbieral. Zebralam sie i poszlam powkurzalam sie i przyjela mnie lekarka na sama konsultacje wynikow. Wszystko jest ok, zelazo idealne crp ok, mocz ok, kał mimo najwiekszych obaw tez jest ok tylko neutrocytow ma za malo w morfologii a juz z tym kiedys problem mielismy i bylismy przez to zatrzymani w szpitalu w lutym. Ale niby nie musimy sie przejmowac

Dopiero udało mi się dokopac na wątek :)
Fajnie dziewczyny ze chłopaki się rozwijają! Jak u Was z rozszerzaniem diety?

Mysiaka - jak się macie?? Dobrze ze wyniki ok, ważne że kontrolowalas sytuację [emoji4] wystraszylam się jak przeczytalam że waga nie idzie do przodu ale widzę że już mama opanowała problem [emoji106]

My z dietą ok - obecnie mamy 2 posiłki stałe i woda lub sok wyciskany z sokowirówki i reszta kp. Michał zaczął nieco później bo w 7m jeść ale od razu nie papki a z kawałkami więc plus :) obecnie waży jakieś 9 kg.

Dzisiaj zupka dyniowa krem który zrobiłam zjadł ze smakiem :)

Kacperek z waga dalej w miejscu.
Ma neutropenie i z tego powodu 21.11 idziemy na oddzial patologii wieku niemowlecego.
Obecnie jest wszedzie gdzie tylko sie da. Gania psa i kota, ciagnie za ogon, probuje jesc ich karme i wylewa wode, wyciaga z szuflad i wstaje wszedzie gdzie sie da. Wczoraj chodzil po kuchni trzymajac krzeslo.
A co u Ciebie Inis

Mysiaka, hej kochana! Kurcze, żadnego powiadomienia nie dostałam że jest odp na wątku.

Neutropenia się nie przejmuj! Z tego co pamiętam na studiach to dzieciaczki łatwo z tego wyprowadzić a po pół roku może nie być śladu po złych wynikach [emoji8] dobrze ze kontrolujecie i sprawdzacie.
Trzymam kciuki za pobyt w szpitalu, już wiecie co mają w planie? Pewnie bedzie poszerzona diagnostyka, żeby stwierdzić czy nie ma chorób towarzyszących ale z tego co piszesz to Kacperkowi nic nie dolega, skoro biega za zwierzakami haha super to musi wyglądać [emoji106]

Jak się ma nasz ROCZNIAK, ile macie zębów? [emoji323] [emoji322] [emoji320] [emoji512]
O słownik nie pytam bo pewnie już tak do przodu, że hej! [emoji39]

U nas ok, Mała cały czas mówi tata a mamę zawoła tylko jak płacze i coś jej się dzieje [emoji2] ćwiczy chodzenie dalej, całkiem ładnie jej to idzie. Aaa no i mamy 3 zęby [emoji4]

Informuj częściej co u Was!

Kacperek ma 6 ząbków.. Dziś obchodzi urodzinki ale torcik był wczoraj. Wybrał długopis a potem złapał książeczkę ze zwierzętami.
Musimy szpital przełożyć bo od prawie 2tyg antybiotyk maluch dostaje. Pierw zapalenie uszu a teraz oskrzela..
Nie mówi nic oprócz "mama" i tzw śpiewania po swojemu.. Raczkuje, wstaje, przy meblach chodzi, glaszcze kota i ciagnie psa za ogon, ciągle ucieka a w kuchni rozsypuje mąkę cukier itp.

reklama
Mysiaka wszystkiego najlepszego dla Kacperka! [emoji173] [emoji172] [emoji171] [emoji170] [emoji169] [emoji93][emoji364] [emoji93] [emoji322] [emoji323] [emoji320] [emoji512]

Nasz pierwszy styczniowy maluszek! Jak dziś pamiętam, że rok temu już mieliśmy na świecie pierwszego dzielnego kawalera na wątku [emoji8] wszyscy wierzylismy że dacie radę, że Kacperek będzie silny i oto proszę - ROCZEK! [emoji7]

Dacie radę z chorobami, szpital też przezyjecie, będzie dobrze. Zobaczysz! Jesteś świetną mamą, super dbasz o Kacperka (który wymagał dużo więcej będąc wcześniakiem) i poradziliscie sobie ze wszystkim, teraz też tak będzie.

P.S. Też już mamy 6 zębów. Idą jak grzyby po deszczu, mam nadzieję że są jakieś limity [emoji39]

Do góry