reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Beti nie wiem jak to się ma do dociagania, ale prawdą jest ze Przez sline pokarm dostosowuje się do potrzeb dziecka. Gdy no karmi się tandem, każde Dziecko z innej piersi w każdej mleko jest dostosowane do dziecka.z tego wynika, że Faktycznie to może być zasadne.

reklama
Emenems to prawie jak moj. Zasypia bez jedzenie w dzien. Ma ok.2 godz aktywnosci i pol godziny drzemki i ok.15 z godzine lub wiecej. Potem ostatnia pol godzinowa drzemka ok.18 i kapiel o 20. Drzemki sa tak 9/10,12/13,14/15,17/19. W nocy to mi zasypia o 20:30 lub 21. Budzi sie 22:30/23 potem 2/2:30 potem 4/5 potem 6/7 i potem 8/9. Wiec za kolorowo to nie mam w nocy haha. I tak jest poprawa bo tylko raz sie budzi i nie spi godzine a tak to zasypia po karmieniu.

Maja niektórym dzieciom wystarczy, że raz poznają butlę to już później nie chcą piersi z wygody. Możliwe, że u Was tak jest i masz dwa wyjścia: albo wyrzucić butlę i 'przegwałcić' małego 2-3 dni wytrzymać wrzaski i bunty, albo przejść na mm :)
U mnie na szczęście oboje jadło i z piersi i z butli i smoczki miały i nie robiły żadnych scen. Znaczy starszy nie robił a młodsza póki co nie robi [emoji16] [emoji16]

Dzisiaj pierwsza drzemka bez spowijania :) odzwyczajam powoli ją od tego. W nocy śpi bez otulania od piątku a w dzień dzisiaj pierwszy raz.

Maja jak chcesz karmić to wszystko jest do uratowania. Kasia dobrze pisze. Jak dziecko nie dostanie butli to zje pierś, ma instynkt przetrwania nie da się zaglodzic.

Kasia u Ciebie pierwszy dzień bez spowijania, a u nas kolejny bez smoczka. Antek stwierdził, że jest na smoka za duży i zupełnie go olał. I fajnie, jeden kłopot z głowy.

Uuuu no to szacun. U nas smok to póki co najważniejszy gadżet bez niego to Jenczenko do znudzenia [emoji16]
No i drzemka trwalaby 15 minut a tak po 48smym wsadzeniu smoka w dzióba śpi już 1.5h [emoji16]
Ale nie spinam się. Wojtek też miał smoczka i jakoś tydzień przed roczkiem wrzucił go za łóżeczko i więcej go nie chciał [emoji6] Majce też dam deadline roczek.

Maja wiesz ile już kryzysów przetrwałam? Łącznie z tym w szpitalu gdzie spałam 4 godziny na dobę przez 8 dni. Dałam radę dasz i Ty radę, tylko musisz chcieć i nie iść na łatwiznę.

Michu śpi z 3 razy po godzinie max, na spacerze też zaraz odpływa. Dobre i to :)

Beti to Twoje dziecko nie lekarki. Nie szczep chorego dziecka proszę Cię.

My na szczepienie 26 kwietnia na 15. Odwazylam się dzisiaj wypić zwykle mleko bo z ryżu brązowego to jakaś masakra wyszła okropna i czekam na efekty w postaci kupy tzn jaka będzie. Bo szczerze mówiąc już na łeb dostaje od czytanka jaka kupa przy kp to norma a jaka nie.

Maja1987 moj tez nie chce piersi od jakiegos miesiaca ale zawsze na niego dzialalo wkladanie smoczka i jak sie uspokoil to wkladanie cycka i tak na okraglo. Od tygodnia wogole nie chcial cycka plakal i plakal i wcale nie przestawal. Dawalam mu mm ale najbardziej to moje mleko w butelce. Dzisiaj stal sie cud i nie musialam wogole dawac butelki i je z cycka :D wiec twojemu tez z czasem przejdzie. Mam nadzieje ze sie nie ciesze na marne i ze juz pozostanie przy kp. Przynajmniej dzisiaj tak. Wiec jest nadzieja!!!!! Trzeba przeczekac i laktatorem odciagac. Teraz to mam tyle mleka bo non stop odciagalam ze bym mogla dwoje dzieci wykarmic.

Wiem ze trudno bo dziecko placze i placze i odrzuca. Przezylam pieklo bo za kazda cene chcialam kp ale jak sie juz nie stresowalam i dawalam mm i moje mleko, wszystko z butelki to dzisiaj zaczal wkoncu z piersi jesc. Od miesiaca mialam problemy z kp z nim a od tygodnia tragedia i pomalu chyba wracamy do kp...

A ja lubię karmić piersią..ale mam już dość ;( jestem tak przemęczona że nie daje już rady, mały bardzo często domaga się piersi possie trochę i za jakiś czas znowu głodny.. Marzę żeby w nocy przespać chociaż z kilka godzin. Kp ma swoje uroki niewątpliwie np mój mały teraz bawi się że mną przy piersi łapie puszcza pierś i się śmieje i sprawdza moja reakcje i tak cały czas,to bardzo miłe ale ja już chyba wysiadam..już chyba dam mu ta butle i tyle bo do tej pory tylko moje mleko i niech będzie trochę spokoju..

reklama
Ilo ja myslalam ze jak dam mojemu mm to mi bedzie dluzej spal i dluzej wytrzymywal bez jedzenia, ale tak sie nie wydarzylo. Taki urok dziecka... Moj sie budzi co trzy godziny a czasami co mniej a twoj?

Do góry