reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Mój podczas karmienia kupę robi ale widzę ze się meczy, napina, czerwienieje, jakby chciał odbić a nie może. Biedny stęka cały czas:( muszę mu jakoś pomóc. Glaszcze masuje klade na brzuch. Nic nie pomaga.

reklama
Nam wczoraj położona mówiła zeby kupić probiotyk dla noworodków - typu acidolac, espumisan- wybór jest ogromny. I mozna podawać dziecku już teraz. One nie zadziałają od razu. Dopiero po ok 2 tygodniach regularnego podawania, ale pomogą wytworzyć dziecku florę bakteryjną w przewodzie pokarmowym i nie będzie się tak męczył.
My kupiliśmy i od dzisiaj zaczynamy podawać.

Dziękuję każdą rada dla mnie cenna już mężowi napisałam żeby kupił ten acidolak. Ja podaje Wit K od 3 dni. Mały się krzywo chyba niedobre:))

Betiboop a nie zauważyłaś aby te napięcia wystąpiły dopiero po podaniu witaminy? Bo często po witaminach boli brzuszek...

Wysłane z mojego LG-D280 przy użyciu Tapatalka

Myślę, ze może tak być. Wcześniej nie mieliśmy żadnych problemów z brzuszkiem. Wizyta u pediatry dopiero za tydzien. Zapytam lekarki. A na razie koperek i rurki na odgazowanie.

reklama
Betiboop, koperek pogorszy sprawę. On powoduje wzdęcia. Nie zaleca się. Możesz jeszcze spróbować ciepłe okłady na brzuszek, termofor lub delikatnie suszarka. Albo ułożyć dziecko na jednej ręce na brzuszku i tak ponosić. Jeszcze doraźnie bardzo chwała kateter, czyli malutka rureczka do pupy na wygazowanie.
Z aptecznych rzeczy chwała niemieckie kropelki sab simplex

Do góry