reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Znaczy tak na codzień to po prostu raz na jakiś czas robi się twardy taki spiety i za chwilę puszcza i w ogóle nie boli no i to są te skurcze co ćwiczą macice właśnie. A te podczas seksu to zupełnie inne, bo robi mi się wtedy taki Bardzo twardy brzuch właśnie tak jakby się stawia i to dość mocno boli.

reklama
Paulina- raczej nie :)

Vivienne- własnie moja siostra gencjaną zaczęła smarować, bo się wkuryła, ze z tym ocetniseptem się babrze i ją położna zrąbała, ze ona nic przez to nie widzi (mamy tę samą położną)

ilo- ja głupia, w drugiej ciąży, a do dzisiaj nie umiem skurczy rozpoznać. I nie wiem czy Młody się wypycha, czy to skurcz

Ja tylko szczerze mówiąc czasem po stosunku mam twardy brzuch ale zaraz robi się normalny. Nie boli. Za to mąż się boi takich sytuacji... mówić o tym lekarzowi w ogóle? W 1 ciąży to nie miałam tego. Szczerze mówiąc tylko spojenie lekko bolało I to wszystko a tu co chwila coś.

Nie no jak Cię nie boli, to chyba to po prostu orgazm, ale lepiej powiedz lekarzowi, tylko przedstaw dokładnie jak to wygląda :)

A dziewczyny jak tam zmęczone, po dniu na grobach? Ja byłam tylko na jednym, bo nie umiałam chodzić, bo znowu mnie bolało, ale potem u babci sobie odbiłam, pysznym jedzonkiem :D

Martusia takie stawianie podczas orgazmu jest normalne. Dlatego właśnie sex bywa niewskazany jeśli np skraca się szyjka. Ale jeśli nie ma przeciwwskazań to nie jest nic groźnego.

Dziewczyny mam pytanie wyprawkowe. Mój pierworodny długo urodził się malutki, dlatego pierwszy kombinezon zimowy miał w rozmiarze duże 62, mimo iż miał wtedy 5 miesięcy. I teraz się zastanawiam, kupować mniejszy?
W jakim rozmiarze Wy macie?

Ja mam kombinezon na 0-3 po prostu, Marysia urodziła się 56 cm w połowie listopada i na cala zimę jej starczyło wiec teraz tym bardziej powinno skoro mała ma się urodzić w styczniu. No albo koniec grudnia.

reklama
Ja sie na groby nie wybralam, bo wszystkie sa 150 km dajej i nie wyobrazalam sobie jazdy w korkach i nerwach. Pojade na spokojnie za 2-3 tygodnie, albo juz na zwolnieniu w tygodniu.

Bylam za to na jkesiennym spacerze i widze ze chyba powolii z sil opadam, ruszac sie trzeba, ale po 1,5 godz spacerze wolnym krokiem bylam wykonczona i padlam do lozka o 18.

Do góry