reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Tutti generalnie im blizej owulacji tym bardziej chłopak - chodzi o to ze silniejsze sa żeńskie plemniki i im jajko blizej macicy tym wieksza szansa na chłopaka bo sie skarżąca droga jaka musza pokonać :)

reklama
Ej to super z tym genetycznym hahah tylko ja dopiero na 19.15.. Bo maz chce byc ze mna a ze cały dzien z corka befzie to pasuje mu wieczor

Wyscie chociaż miały maluchy przy sobie po CC. Mój na patologii noworodka leżał tydzień z zapaleniem płuc. Więc ciężko z karmieniem było. Modyfikowane dostawał. Chcą potem nie bardzo chciał :/ ale że ją matka uparta to ponad pół roku laktatorem ręcznym (jak b m wiedziała że tak długo się uda to bym Elek kupiła) sciagalam, mrozilqm i butla dawalam. Za miesiąc ma 2 urodziny i oprócz tego zapalenia płuc po urodzeniu to zdrów i nie choruje.

Ja rodziłam sn i dziecko miałam przy sobie tylko dobę. Też dostał zapalenia płuc. 16 dni spędził w szpitalu, z czego 14 na antybiotykach. Mnie wypisali po 4, bo miejsca nie było. Codziennie po trzy razy dojeżdżałam do dziecka na parę godzin (bo oczywiście były przerwy i konkretne godziny kiedy mogłam z nim być). W nocy zakaz. Do piersi prawie nie przystawiałam, bo cały czas dawali małemu butle. Swoje ściągać mogłam tylko na maszynie w szpitalu. Było nas ponad 10 mam do ściągnięcia codziennie... Jak teraz to wspominam, to mnie cholera bierze na ten szpital i takie rozwiązanie.

Jak u Was z pogodą? My w piątek jedziemy nad morze. Domek już opłacony, a pogoda zapowiada się fatalna:-(

Sierpniowa my w sobote na Mazury... Coz, bedziemy grać w bierki hehehe

A gdzie nad morze jedziesz? Na Hel? Bo pogoda tez rożna w roznych miejscach :)

emenems..nie wierze,4stowy za usg i cytologie? masakra! ja place 130 za wizyty a prenat 220. i to jest najdrozej na moim zadupiu. pierwsza ciaze chodzilam gdzie indziej to wizyty 60 ale po przejsciach,cena nie gra roli,a wiem teraz ze jestem pod dobra opieka.

mi zostalo 10h do spotkania z fasolka;)
dzis mam 11+4 myslicie ze jest szansa,ze poda mi plec? chociaz najwazniejsze zeby zdrowe bylo,oczywiscie!

sierpniowa- tragiczne rozwiazanie i dla mam i dla dzieci:/ wspolczuje Ci,musialas byc psych.wykonczona! moja tez lezalana pat.noworodka,podwyzszone crp miala i od razu na tydz.antybiotyk ale ja moglam lezec,dopoki corki nie wypisali.chodzilam ja karmic,pamietam ze rowno co 3h hehe

Ostatnia edycja:
SeeYou no ona tak se liczy - cytologia 100 bo wzielam sobie badanie inna metoda bo normalnie 40 zeta. A ze ja całe zycie 2 albo 3 to zalezy mi na dokładności.
Ale nie ma co tam zawsze takie ceny były :D
Niestety tylko jej ufam:) pewnie jakbym w pl mieszkała bym szybciej w ciąże zaszła u niej

SeeYou ja dwa tygodnie codziennie płakałam. Nie byłam przygotowana na taki obrót wydarzeń. Schudłam w ten czas 14kg i byłam przeźroczysta. Myślę, że teraz podeszłabym do tego bardziej na luzie.

Emenems do Ostrowa jedziemy. Tak myślę, że jak będzie lało, to autem pojedziemy gdzieś dalej na dały dzień, a na nocleg wrócimy:-)

reklama
Do góry