reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Hm dziewczyny ciężko was nadrobić tak szybko piszecie:) ja raczej też wolałabym krótko karmić piersią bo później to jakoś sobie nie wyobrażam, chcialabym tak do 6m . I starczy ostatnio czytałam że jak się zaczyna dawać normalne jedzenie to powinno się od piersi odstawic, ale nie wiem ile w tym prawdy

Emenems- a jak tam brzuszek bo ja zauważyłam że u mnie wieczorem reż calowicie twardy jakby ktoś piłkę wsadził do środka Ale myślałam że to normalne i nie zwracalam na to uwagi ale tak jak wy tutaj tak się tym martwicie to też strach mnie dopadł

Sama nie wiem moze panikara jestem po prostu ...

reklama
Juti kliknelas nie tam gdzie trzeba ;) ale spoko nic nie mowie tez sama sie doksztalcalam i wiem dosc sporo ;)
Emenems ok. taki masz poglad, zdanie i tyle w temacie ;)

mnie ciaza bardzo zmienila, rzeklabym ze na lepsze. nigdy wczesniej nie przyszlo mi tak latwo odseparowac sie od toksycznych ludzi jak wlasnie w ciazy, w tej czy z Olim. poza tym te prawie 3lata z Olim wiele mnie nauczyly, o ludziach, dziecku i sobie samej.

Juti kliknelas nie tam gdzie trzeba ;) ale spoko nic nie mowie tez sama sie doksztalcalam i wiem dosc sporo ;)
Emenems ok. taki masz poglad, zdanie i tyle w temacie ;)

mnie ciaza bardzo zmienila, rzeklabym ze na lepsze. nigdy wczesniej nie przyszlo mi tak latwo odseparowac sie od toksycznych ludzi jak wlasnie w ciazy, w tej czy z Olim. poza tym te prawie 3lata z Olim wiele mnie nauczyly, o ludziach, dziecku i sobie samej.

Zdanie to jedno a fakty to drugie.
Zdanie oczywiscie mozna zmienic z faktami gorzej. Jedyne co to zdecydowałam karmić na poczatku do pierwszych szczepień i to wlasnie zmieniłam zdanie poprzez poznanie rzeczowych faktów.

A pewnie tez tak bedzie ze duzo sie w moim życiu zmieni ale mam nadzieje ze ja sie nie zmienie tylko dojdzie mi kilka fajnych cech dzieki dziecku

Emenems, moj lekarz mówi, ze o każdej porze moge do niego pisać, ale teraz to juz sobie daruje, zobaczę jsk bedzie rano, jesli bez zmian - skontaktuje sie z nim. I tez uważam, ze z tym karmieniem to loteria. Mniejsze prawdopodobieństwo alergii: ja i moj syn karmieni piersia, moja siostra na butli=wszyscy atopowe zapalenie skory;)

Amerykańska Akademia Pediatryczna i Światowa Organizacja Zdrowia zalecają te 6 miesięcy, wiec to raczej nie bzdury wyssane z palca;) moze za pare lat zrobią nowe badania i co innego beda głosić, kto to tam wie.

Kolo mnie śpi mąż a dziecko w łóżeczku z drugiej strony, tyle ze bez barierki wiec łatwy dostęp gwarantowany

Baby, co nie wymyślicie to wszystko wyjdzie w praniu jak się dzieci urodza, tez zakładalam KP pół roku, potem do pierwszego zęba, potem do roku a wyszło tak jak było nam najwygodniej ;)

reklama
Kolo mnie śpi mąż a dziecko w łóżeczku z drugiej strony, tyle ze bez barierki wiec łatwy dostęp gwarantowany

Baby, co nie wymyślicie to wszystko wyjdzie w praniu jak się dzieci urodza, tez zakładalam KP pół roku, potem do pierwszego zęba, potem do roku a wyszło tak jak było nam najwygodniej ;)

No u mnie to organizacyjnie niemożliwe zazdroszcze dużej sypialni :)

Ja mam po 20 cm do ścian przy łożku :) pokoj dziecka bedziemy teraz dobudowywać i tam bedzie spac i beda suwane drzwi miedzy nami a maluchem no i fotel .. W którym pewnie prześpie pierwszy rok :) maz musi sie wyspać przed praca nie ma opcji innej bo spowoduje wypadek - u nas jezdzenie ciężarówka w zimie to sztuka :) ImageUploadedByForum BabyBoom1438893913.321406.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1438893913.321406.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1438893913.321406.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 59
Do góry