reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Mysiaka witaj :)

Widzę ze ostro ruszył wątek zakupowy.

Co do kosmetyków to seria niebieska babydream jest bardzo w porządku choć trafiają się uczuleni na nie. Ja używam tylko szamponu ale był czas ze mieliśmy kremy i żel do mycia, teraz używamy oleju kokosowego i tyle. Pieluchy tez mieliśmy babydream na początku, były ok. Teraz zostajemy przy wielorazowkach, mamy po Marysi wiec ten zakup odpada.

Na początku parę razy musieliśmy użyć butelek, z avent ta ze smoczkiem jak piersia bardzo się sprawdziła. Mamy też kubek doidy wiec jak co to będzie w sam raz.

Ubrania mamy, może bieliznę trzeba będzie dokupić, dużo używanych kupiliśmy, dużo po taniosci kupiliśmy nowych ze skaza czy koniec kolekcji.

Łóżko dostaliśmy, uff bo fajne, duże, tak to byśmy kupowali turystyczne,fajnie się sprawdza

Fotelik mamy, tylko musimy dokupić nowy wózek, gustuje w xlanderze (ten sam producent robi wózki navington i delti czy deltim , ale dzięki temu są tańsze)

Do prania używam płynu z rosmana , bobini ? I antybakteryjnie do płukania olejek lawendowy

Moim must have w wyprawce była też chusta ;) to może być wydatek od 100 do bardzo dużo złotych ;)

Smoczki nas praktycznie ominęły.

Vivien ja znowu niepolecam pieluch z babydream za to polecam z biedronki dady bo sa tansze niz pampersy a producentem ich tez jest pampers. Nie olecam tez pamprsow huggies czy jakos tak wogole niewydajne!!
Ulicha ja tez mam bebetto gondola rewelka jak dla mboe stelaz tez ale spacerowka mi niepasi :p to tez rzecz gustu. Moim rodzica lepiej sie ta spacerowka z bebetto jezdzi niz moja ulubiona parasolka.
Oczywiscie wozek z pompowanymi kolami polecam i nic innego!!

Mnie się podoba Camarelo Carera lub Sevilla. Dużo mam go poleca bo się już trochę naczytałam. Polski producent więc na plus, a cena nie jest jakaś przerażająca bo w 1500 zł powinno się zamknąć.

Ulicha Bebeto mi sie tez podoba ale na bialym stelazu;-)
Moj faworyt to Quinny Modd;-)

Dziewczyny z Poznania jak bedziecie wiedziec o jakis targach dzieciecych lub warsztatach to piszcie tu;-)

Juti777 co do wozkow to ciezko polecic poniewaz niewiem jakie masz wzgledem wozka?;-) czy ma byc z duzym koszem na zakupy? Czy trojkolowiec, skretne kola, pompowane kola? Gdzie ma byc uzytkowany? Niektorw mamy patrza na dlugosc gondoli itd;-) no i wybierajac wozek najczesciej kupujemy wozek ktory nam sie najvardziej spodobal i czasami z wymaganiami co do wozka idziemy na kompromisy;-)
co do fotelikow uwazam ze Maxi Cosi, romer, cybex i recardo sa najbezpieczniejsze;-)
Oto moja opinia;-)

Karola a jaki model masz bebetto ????

My też jedziemy na dadach, pół roku temu wyszły nowe, cieńsze i są takie jak pampersy. Papmers przez jakiś czas używaliśmy ale zauważyłam że rozm jest zaniżony, rosmanowskie mi nie podeszły raz ze śmierdzia ły to i rozm tez był zaniżony :(

reklama
Recaro ;) teraz mamy dla młodej, jest super , wcześniej mieliśmy maxi cosi i też jestem na tak.

Karola dady mieliśmy raz i też były ok, teraz czytam dużo ze śmierdzą, może coś się zmieniło, nie wiem. W ogóle krótko używaliśmy pieluch ze sklepu, a jeszcze w szpitalu były happy, jak dla mnie za sztywne

Do góry