reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
W poniedzialek o 20:17 urodzil sie Leo 3950g dlugosc 59.jak zwykle z problemami i cc.Rano bylam na ktg w przychodni,zero skurczow,lekarka powiedziala ze nie ma co dalej czekac i dala skierowanie szpitala na wywolanie.Pojechalam do szpitala,tam tez na ktg nic,kazali zgłosić się we wtorek na oddział.Ztego wszystkiego pojechaliśmy na gyros.Siedze sobie w restauracji i się zaczelo.a bylo to o 14 o 17 pelne rozwarcie męczyli mnie do20 aby wreszcie stwierdzić ,ze położenie poprzeczne i robimy cc.Jutro wychodzimy do domu.

Ilo gratulacje! Ale Cie wymęczyli biedna. Dużo zdrówka dla Was :)
A u mnie nadal walka z karmieniem. Mała ma 17 dni i nie wiem może łącznie z 4-5 karmiona piersią. Przez rany na brodawkach cały czas odciagam pokarm i podaje butelką, 2-3 razy podaje mm zależy od dnia bo nie jestem w stanie aż tyle odciągnąć. Dzisiaj znowu gorączka, pierś boląca chociaz miękka, wykończę się. Chyba jednak zrezygnuje z naturalnego, tylko poczekam jak mała będzie miała miesiąc.
Marysia z przedszkola przyniosła katar i od niedzieli męczymy się z zatkanym noskiem u Łucyjki. Nie ma nic gorszego niż jak coś dolega dziecku. Oby tylko na katarku się skończyło. W poniedziałek byłyśmy u lekarza Mała przybyła już 400 gram dokładnie w dwa tygodnie więc całkiem nieźle.
Miłego dnia, pozdrawiam

I niestety my od kilku dni meczymy się z katarem,krople sól morska frida i inhalacje. Ale ciężko to idzie. Poza tym pochwale się że mały na moim mleku w 2 tyg przybrał 700 g ale wisi na mnie cały czas. Wczoraj zabrakło mi pierwszy raz mleka i musialam dokarmiac mlekiem modyfikowanym

Maja u nas to samo. Właśnie problem brzuszkowy nas nie opuszcza. Hubcio już od wyjścia że szpitala przybrał 800g:)) tez tylko na cycku ale je non stop!! I się pręzy biedny..

Ilo 700 super!
Jakich kropelki używasz na katar? Inhalacje tylko z soli fizjologicznej? Ja używam maść majerankową, wodę morską, olbas i fridą ciągle.
Maja to super że masz pomoc :-)

U nas kolki... Ale espumisan zaczyna działać :-) mały przybiera tygodniowo 300g :-) tylko od 2 dni ma jakąś wyspke nie od mleka. Jak do jutra nie przejdzie musimy iść do lekarza bo kazał 2 dni poobserwowac i dawać wapno. Ale mam złote dziecko bo wgl nie płacze :-) tylko sobie gaworzy :-)

Betina te kropelki to euphorbium jakoś tak, pisze z pamięci ;) przypisała je pediatra ale nie wiem czy są na receptę. Inhalacje tylko z soli. No i niestety mój się prezy przy kupce

reklama
A wasze maluchy jak śpią też robią raz smutne jak zdziwione miny raz się śmieja, jakby wyrazyaly swój sen mimika trzarzy? Mój tak robi i tak słodko wygląda najlepiej jak się śmieje najpiękniejszy widok :-)

Do góry