reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

O cholera. No to rzeczywiście, też bym była zaskoczona. Może to wcale nie przybrać na sile. Kiedy masz wizytę u lekarza? Może rzeczywiście lepiej to sprawdzić, nie musi to być czop, może to być plamienie.

reklama
Werus ja na twoim miejscu bym pojechała na IP dla świętego spokoju bo jak się ty stresujesz to i dzidziuś. Mi moja ginekolog powiedziała że mam jechać jak oddanie czop będzie jakieś plamienie wody lub skurcze i tego się trzymam

Galareta gęsta. Bez krwi... Z lekkim rozowym zabarwieniem na papierze.
Chwile temu bylam znowu siku i cisZa.
Teraz leze. Czuje sie ok

Wizyte mam 5.01 :/
Rano dzwonie do gina i tyle

Mi jak czop odszedl w 1 ciąży to było tego dużo, dużo krwistej galarety, parę dni przed porodem. Teraz jak się pytalam gina czy jechać na IP gdyby odszedl Czop to powiedział ze jaknajbardziej jechać, niech sprawdza czy wszystko ok. Także ja pojadę gdyby mi czop poleciał. Zresztą teraz siedzę jak natykajacej bombę, miałam jechać na ktg profilaktycznie, póki co nie pojechałam, czekam aż coś mnie zaniepokoi, a tu cisza. Może dotrwam do 5 stycznia jak gin z urlopu wróci i pójdę na wizytę do niego coby mnie uspokoił ze wszystko Oki:-)

To ja krwi nie mialam. Troche tylko tej galarety ... Nie uciska mnie mala na dole ani Nic. Ruchliwa jest tylko ..

Rano dzwonie do Gina, najwyzej pojade do niego do szpitala I juz.

Ja jednak w domku, brak miejsc na patologi. Zwiekszyli mi tylko ilosc tabletek i mam kontrolnie zrobic badania za tydzien, jesli dalej beda wysokie to na oddzial.
Z tego wszystkiego to wiem chociaz ze tydzien przed terminem porodu mam sie zglosic do szpitala i zostane juz do porodu, poniewaz moga byc duze spadki cukrowe i mam byc pod kontrola.
A i bylam u hematologa, na pocieszenie zastrzyki mam brac jeszcze 3 miesiace po porodzie:/
Powiem tylko, ze jestem juz tym wszystkim zmęczona, aby do stycznia i niech ta moja kruszynka kochana wychodzi.

Juz niedlugo I odpoczniesz ;) a na kiedy masz termin? Lepiej w domku niz w szpitalu lezec. A wyniki beda ok, trzymam kciuki!

Ja mam na 22.01, ale jesli nie bedzie juz wiecej komplikacji to moge nawet przenosic, bo owulacje mialam pozniej i synek praktycznie od poczatku jest tydzien mlodszy, a ze jest malutki to nie beda za szybkim rozwiazaniem, tylko pewnie jak bede w szpitalu to beda czesta robic usg zeby lozysko kontrolowac.

To masz czas ;) zazdroszcze Ci. Niech siedzi w brzuszku jak najdluzej. A masz naturalny porod czy CC?

reklama
Wczoraj wieczorem zauważyłam różowa wydzieline ale myślałam że się zacielam przy goleniu teraz spojrzałam na bieliznę i mam czerwone plamy. Czy może to oznaczać że to już tuż tuż?

Do góry