reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

A rozumiem, no to inna sprawa ;/ Ale tak jak mówisz, są też i plusy narkozy.
A 37 tydzień, to już chyba będziecie razem w grudniu tak? :) Mi właśnie lekarz powiedział, że jak będzie wszystko okej to 39 tydzień, ale to wychodzi okolice Sylwestra, więc mam nadzieję, że jakoś przeciągne do stycznia, ale wątpie bo 1 to wiadomo wolne a 2 i 3 to weekend, a 4 to już za późno, bo na 8 mam termin, więc chyba i tak będę miała grudniową córke :D
Daj znać po wizycie, co ustaliliście :)

Przy bliźniakach to 37 uważa sie za donoszony :) wiec mimo ze wg om miałam chyba 11 styczeń to wiedziałam ze będzie grudzień i tylko mam nadzieje ze nie listopad :D

reklama
Pisaliście coś o mrowienie nóg, nie wiem czy to mrowienie chyba bardziej nazwałabym to takim rozpieraniem, odczuwałam to przy miesiaczkach i teraz coraz cześciej to czuje przy zasypianiu najbardziej. macie jakieś patenty na złagodzenie tego?

Ja tez bez znieczulenia będę rodzic bo u mnie w szpitalu nie ma takiej opcji... Jak w średniowieczu ;) ale ja się cieszę bo jak nie ma wyboru to nie ma problemu i nad czym myslec :)) hehe

U mnie lekarz obliczył ze ciąża donoszona będzie od 16 grudnia ale ja i tak naturalnie wiec tylko dla świętego spokoju wyliczył :)

kurcze fajnie taki prezent na Mikołaja :D mi wypada 38 na święta i 39 na sylwestra haha :D Kurde dziewczyny, wy też czujecie już, że to tak blisko? Ja jestem przerażona, bo mam wrażenie, że jeszcze nie mam wszystkiego naszykowanego ;/

wróciłam z usg, jestem przerażona! z usg mam termin na 26.12! no ale do rzeczy - Michałek ciężarówka waży 2kg i jest większy o 2 tygodnie (OM 30t4d, usg 32t4d), poza tym wszystko w porządku, nie wiem jak długi ale długie rączki i nóżki, ułożony główkowo. Muszę pojechać też do szpitala i uzgodnić co z następnym usg. W piątek o 13 mam wizytę i stamtąd do szpitala jadę wraz z decyzją od prowadzącego.

Chyba się zaczynam pakować.... Chcę Święta w domu spędzić nie w szpitalu :(

Kurde jak tak piszecie, że te wasze dzieci takie ciężkie i wgl to mam wrażenie, że moje jest za małe dwa tygodnie temu ważyła 1,2 kg a tu już liczby kolo 2 kg ja nie wiem czy nie powinnam sie zaczac martwic.
Martusia, pięknie, że ci tak synuś rośnie :D kawał chłopa :D

reklama
Kalogr moja mala w 27+6 wazyla 1082g wiec tez kruszynka .. Ale lekarka mowila ze drobna ale w normie. Teraz maluszki jak juz sa rozwiniete to beda nabierac cialka .. Z reszta te pomiary sa takie pi razy oko.. Nie da sie zwazyc dokladnie przeciez..

Do góry