reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

reklama
Cześć Dziewczyny,

staram się z mężem 5 cykl o 1 dziecko. Mam 34 , mąż 36 . Podczytuje wątek ale nie wpisywałam się bo wybrałam się pierwszy raz na monitoring cyklu do gin, po za tym obserwacja śluzu i testy OWU.
W 10 dniu cyklu lekarz widział pęcherzyk ponad 15mm, opisał ,że jest dominujący z lewego jajnika. W 13 dc zrobiłam test owu 2 ciemne krechy i śluz miałam typowo płodny od 12dc. Następna wizyta odbyła się w 14 dc u innej lekarki w tej samej klinice i ona już nie widziała tego pęcherzyka, nie widziała również płynu po owulacji i endometrium nie wskazywało żeby do owu doszło. Zapytałam co z tym pęcherzykiem, który był mówiła możliwe, że się zapadł . Byłyście w takiej sytuacji ? Trochę się załamałam bo byłam nastawiona na inny rezultat tej wizyty . Badania hormonalne mam wszystkie w normie . Co może być przyczyną ? Lekarka mi odpowiedziała ,że tak się może zdarzyć żebym się nie zrażała ale wiecie jak jest :( ...
A może byłaś krótko po owulacji, ja miałam podobną sytuację i lekarz mówił, że tak się zdarza jak owulacja miała miejsce chwilę przed, poszłam na drugi dzień i już widział, że byłam po owulacji.

o i to jest dobry pomysł ,tylko nie mam za bardzo za co haha 😅 pracę mam taka że właśnie siedzę w biurze i myślę myślę myślę 😅
Wiem jak to jest, czasami gorzej jest jak się nie ma co robić, acz mi to nie przeszkadza.
Ja też teraz nie biorę żadnych dodatkowych zajęć bo po prostu już nie mam siły .

reklama
Właśnie wyszłam od ginekologa. Owulacja była, widziałam ogromny pecherzyk (ciałko żółte?)🥹Nie powiedział kiedy, według aplikacji wczoraj. Przepisał mi duphaston żebym brala od 16dc. Jejku pierwszy raz mam naprawdę nadzieję, że coś z tego będzie. Wcześniej nigdy nie miałam potwierdzonej owulacji🥹

Do góry