reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

głupie pewnie pytanie ale w jakim celu? Sory ale naprawdę moja głowa nie myśli na chwilę obecną
myślę że dla spokoju swojej głowy . Znam siebie i wiem że napewno bym się martwiła czy napewno spadło do 0 , dla mnie wysokość 60 była by jeszcze wysoka i moja głowa pewnie by sobie wkrecala różne scenariusze. Jeżeli czujesz się spokojna i czujesz że nie potrzebujesz powtarzać to nie musisz tego robić . Mnie moja lekarka przy biochemię kazała powtarzać kilka razy aż beta będzie zerowa . Robiłam do około 6 i już nie powtarzałam

reklama
myślę że dla spokoju swojej głowy . Znam siebie i wiem że napewno bym się martwiła czy napewno spadło do 0 , dla mnie wysokość 60 była by jeszcze wysoka i moja głowa pewnie by sobie wkrecala różne scenariusze. Jeżeli czujesz się spokojna i czujesz że nie potrzebujesz powtarzać to nie musisz tego robić . Mnie moja lekarka przy biochemię kazała powtarzać kilka razy aż beta będzie zerowa . Robiłam do około 6 i już nie powtarzałam
długo Ci się utrzymywała?

długo Ci się utrzymywała?
ja miałam bardzo niskie wartości , moja beta dobiła do 42 , badałam potem 2 razy spadek. Po około tygodniu dostałam okres i wtedy beta miała koło 6. Przy twojej wartości pewnie była badała że 2 razy jeszcze żeby zobaczyć czy ta beta już spada całkiem

Miałam metotreksatem ale mimo że spadła beta to to się średnio wchłaniało i lekarz wołał aż się wchłonie zupełnie zanim dał mi zielone światło na ruszenie tyłka. Ogólnie to strasznie to długo trwało, beta długo spadała, potem się długo wchłaniało, obu nie było powtórki
I bardzo dobrze zrobił bo zanim się wchłonie jest bardzo duże ryzyko pęknięcia jajowodu.
Póki co to mnie w cholerę mdli 🫣 jak nie przyjdzie krwawienie to pod koniec tygodnia pójdę na betę
Beta swoją droga ale koniecznie zrobiłabym bym progesteron i szybciutko na USG ( ja po cp byłam już w 5+2) żeby zlokalizować pęcherzyk w macicy
Dzięki. Trochę już wczoraj panikowałam że mnie brzuch pobolewal po obu stronach, ta cp mi przeorała głowę
Noooo ciąża po CP to niezły stres aż do momentu jak zobaczysz że ulokował się bobas poprawnie w macicy. Wtedy słyszysz huk spadającego kamienia z serca😂😂😂
Ps. Gratki!!

I bardzo dobrze zrobił bo zanim się wchłonie jest bardzo duże ryzyko pęknięcia jajowodu.

Beta swoją droga ale koniecznie zrobiłabym bym progesteron i szybciutko na USG ( ja po cp byłam już w 5+2) żeby zlokalizować pęcherzyk w macicy

Noooo ciąża po CP to niezły stres aż do momentu jak zobaczysz że ulokował się bobas poprawnie w macicy. Wtedy słyszysz huk spadającego kamienia z serca😂😂😂
Ps. Gratki!!
Tak jutro idę na betkę i prożka i jeśli to nie Biochem to powtórzę w czw i zobaczymy jak szybko się dostanę do swojego lekarza
Tylko że u mnie 5 wychodzi w przyszłym tyg więc zobaczymy jak to wyjdzie z terminami 🤪

@Patii26 mi w końcu można wpisać 🐒 W środę zaczynam stymulację i 31.01 (12dc) idę na monitoring 🤩🥳
Ja to chyba będę zaczynać stymulacje do IVF w podobnym czasie.
Okres planowo mam mieć 29.
No ale sama już nie wiem, dziś sobie myślę że może jednak nie, bo znowu się nie uda i co.
Nie wiem co mam zrobić, żeby zmienić to nastawienie.
Nawet badanie nasienia przełożyliśmy na za tydzień, bo dziś zaspaliśmy i jakoś ja się tym aż tak nie przejęłam jak poprzednimi razy.
Tak bardzo boję się kolejnej porażki.

Ja to chyba będę zaczynać stymulacje do IVF w podobnym czasie.
Okres planowo mam mieć 29.
No ale sama już nie wiem, dziś sobie myślę że może jednak nie, bo znowu się nie uda i co.
Nie wiem co mam zrobić, żeby zmienić to nastawienie.
Nawet badanie nasienia przełożyliśmy na za tydzień, bo dziś zaspaliśmy i jakoś ja się tym aż tak nie przejęłam jak poprzednimi razy.
Tak bardzo boję się kolejnej porażki.
🤗 przytulam

reklama
Robię testy owulacyjne i mam zagwozdkę. Dziś 12 dc. Nie wyłapałam piku a ostatnio robiłam po kilka testów. Lh wzrosło i dziś gwałtownie spadło, ale aplikacja ciągle pokazywała poziom low. Myślicie, że to jeszcze może odbić? Albo, że mimo wszystko ta owulacja była? Cykle mam 24-25 dni😟
1000008074.jpg
1000008073.jpg

Do góry