reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Jedno popołudnie i jedno pytanie . I starań przez parę miesięcy nie będzie;)
Moja siostra zapytała czy będę świadkowa. Zgodziłam się. Zdziwiłam się, bo mamy jeszcze jedna, młodsza siostrę, szczuplejsza, panienkę jeśli to ma znaczenie. No i ja jestem od mojej siostry trochę młodsza. Powiedziała mi, że mnie bierze bo średnia siostra się nie zgodziła. Ciężko mi było się nie zgodzić. Ślub we wrześniu.
W ciąży w takim razie chyba nie wypada mi być ta świadkowa, a przynajmniej nie z dużym brzuchem :)
Bardzo chce mieć jeszcze dziecko, ale wstrzymam się do września że staraniami. Czy Wy tez byście zaczekały że staraniami? Nie potrafię jej odmówić, a na sam ślub się nawet cieszę.
Nie odłożyła bym starań w czasie z takiego powodu. W 7 miesiącu ciąży miałam być światową, zapytałam czy mogę zrezygnować miesiąc wcześniej ponieważ źle się czułam. Panna Młoda znalazła zastępstwo, a ja w dniu jej ślubu super się czułam i żałowałam, że nie byłam świadkową.

reklama
Nie odłożyła bym starań w czasie z takiego powodu. W 7 miesiącu ciąży miałam być światową, zapytałam czy mogę zrezygnować miesiąc wcześniej ponieważ źle się czułam. Panna Młoda znalazła zastępstwo, a ja w dniu jej ślubu super się czułam i żałowałam, że nie byłam świadkową.
Ale zachowałaś się bardzo odpowiedzialnie. Miesiąc przed zrezygnowałaś, a tego jak byś sie czuła w dniu ślubu nawet wróżka by nie przewidziała :)
Ważne, że w dniu ślubu byłaś z młodą.

Ale zachowałaś się bardzo odpowiedzialnie. Miesiąc przed zrezygnowałaś, a tego jak byś sie czuła w dniu ślubu nawet wróżka by nie przewidziała :)
Ważne, że w dniu ślubu byłaś z młodą.
Nawet udało mi się zorganizować panieński ☺️ gnałam 50km w jedną stronę, sama 🙈

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jako, że zbliża się koniec miesiąca chciałam się z Wami serdecznie pożegnać. Narazie nie przechodzę na mamusie. Myślę, że jak coś to dopiero po 10 lutego jak na wizycie będzie serce.
Jesteście niezawodne, skarbnica wiedzy i super wsparcie. Trzymam kciuki za Was wszystkie razem, oraz każda z osobna. Dziękuję za rady i wsparcie.
Może to źle zabrzmi, ale mam cichą nadzieję, że nie wrócę tu za kilka dni lub tygodni. Mam również nadzieję, że niedługo każda z Was otrzyma swój wymarzony prezent i zmieni wątek. Powodzenia ✊🤞✊✊🤞
Dzięki, trzymaj się i rośnijcie zdrowo 🥰 idź i nie wracaj, wysyłam Ci kopniaka na mamusie 😁🩷
Kicking Laura Clery GIF by VidCon

Po wielu przemyśleniach stwierdziłam, że przestałam ufać mojemu lekarzowi 😔 weszłam na funacjatrombofilia.pl i znalałam dr Iwonę Janosz. Termin na znanym lekarzu 04.03 🙄 no ale kij, umówiłam się w zeszłym tygodniu. W sobotę sms, że jest wolny termin na 28.02. Oki, przełożyłam. Wczoraj sms, że wolny termin na 30.01! 😍 także jutro wizyta, cieszę się, może ona będzie miała na mnie jakiś pomysł 🙏🏻

Jedno popołudnie i jedno pytanie . I starań przez parę miesięcy nie będzie;)
Moja siostra zapytała czy będę świadkowa. Zgodziłam się. Zdziwiłam się, bo mamy jeszcze jedna, młodsza siostrę, szczuplejsza, panienkę jeśli to ma znaczenie. No i ja jestem od mojej siostry trochę młodsza. Powiedziała mi, że mnie bierze bo średnia siostra się nie zgodziła. Ciężko mi było się nie zgodzić. Ślub we wrześniu.
W ciąży w takim razie chyba nie wypada mi być ta świadkowa, a przynajmniej nie z dużym brzuchem :)
Bardzo chce mieć jeszcze dziecko, ale wstrzymam się do września że staraniami. Czy Wy tez byście zaczekały że staraniami? Nie potrafię jej odmówić, a na sam ślub się nawet cieszę.
Niestety nie rozumiem co ma świadkowanie na ślubie do ciąży. Dlaczego miałaby coś przeciwko? Jeśli jej nie pasuje, to zawsze moze zmienić świadkową :)
Ja uważam, że nie dopasowuje się swoich planów do innych. Masz swoje życie i plany.
Możecie oczywiście o tym porozmawiać.

Tak, mąż dalej stosuje 😁 u nas na razie badanie nasienia było raz, ale będziemy powtarzać w okolicach lutego, także nie wiem jak się to ma do wyników, ale ciąże z tego są 🙈 ja stosuję też dla kobiet 🥰
A tobie zalecił lekarz stosowanie tego dla siebie ?

Bo zastanawiem sie bo biore inofem juz kilka miesiecy ale cykle dalej nieregularne. Czy go nie zmienić na to co ty masz

reklama
Do góry