reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Jedno popołudnie i jedno pytanie . I starań przez parę miesięcy nie będzie;)
Moja siostra zapytała czy będę świadkowa. Zgodziłam się. Zdziwiłam się, bo mamy jeszcze jedna, młodsza siostrę, szczuplejsza, panienkę jeśli to ma znaczenie. No i ja jestem od mojej siostry trochę młodsza. Powiedziała mi, że mnie bierze bo średnia siostra się nie zgodziła. Ciężko mi było się nie zgodzić. Ślub we wrześniu.
W ciąży w takim razie chyba nie wypada mi być ta świadkowa, a przynajmniej nie z dużym brzuchem :)
Bardzo chce mieć jeszcze dziecko, ale wstrzymam się do września że staraniami. Czy Wy tez byście zaczekały że staraniami? Nie potrafię jej odmówić, a na sam ślub się nawet cieszę.

Myślę ze jedno nie wyklucza drugiego ☺️

reklama
Moja siostra zapytała czy będę świadkowa. Zgodziłam się. Zdziwiłam się, bo mamy jeszcze jedna, młodsza siostrę, szczuplejsza, panienkę jeśli to ma znaczenie. No i ja jestem od mojej siostry trochę młodsza. Powiedziała mi, że mnie bierze bo średnia siostra się nie zgodziła. Ciężko mi było się nie zgodzić. Ślub we wrześniu.
W ciąży w takim razie chyba nie wypada mi być ta świadkowa, a przynajmniej nie z dużym brzuchem :)
Bardzo chce mieć jeszcze dziecko, ale wstrzymam się do września że staraniami. Czy Wy tez byście zaczekały że staraniami? Nie potrafię jej odmówić, a na sam ślub się nawet cieszę.
Szczerze to nie wiem dlaczego miałabyś zaniechać na ten czas starania. Ja osobiście miałam na moim ślubie świadkową, która była w 4 miesiącu ciąży. Prawdą jest, że zgodziła się nie będąc w ciąży, dla mnie to nie miało znaczenia. Jak dowiedziała się o ciąży to powiedziała mi, że jeśli dla mnie była by to niekomfortowa sytuacja to ona bez żadnej urazy odstąpi swoje miejsce. Ustaliliśmy, że jeśli tylko sytuacja zdrowotna jej pozwoli to ja nic nie zmieniam. Na szczęście wszystko było dobrze i tak jak pierwotnie sobie ustaliłam to właśnie ona była świadkową, bardzo się z tego cieszę.

Kiedyś (gdy mi aż tak bardzo nie zależało, aby mieć dzieci i myślałam że będą od pierwszego razu) raczej bym się wstrzymała. Aktualnie na pewno bym nie odłożyła starań z tego powodu, bo liczy się dla mnie każdy miesiąc.
Zależy kto jakie ma podejście do starań ;)

a co ma piernik do wiatraka :D staraj się kobieto i się nie zastanawiaj. Oczywiście życzę Ci żebyś była świadkowa z wielkim brzuchem (nie wiem w czym by to miało przeszkadzać), ale niestety równie dobrze za te kilka miesięcy może wciąż ciąży nie być. Nie trać czasu :)

Ja za to powiem Wam, że życie to naprawdę jest przewrotne i niesprawiedliwe..
Jako że kończę magisterkę, odbywam praktyki w fundacji działającej na rzecz osób uzależnionych od narkotyków. Do placków przychodzą osoby będące pod wpływem i często dzielą się swoimi historiami. Większość z nich pochodzi z rodzin niedostosowanych społecznie, z rodzin wielodzietnych, gdzie rodzeństwo nawet się nie zna, bo dzieci są odrazu zabierane od biologicznych rodziców. Oni sami (większość z nich) posiadają dzieci, prowadząc życie.. uliczne / na urwanym przez dragi filmie.. Myślę sobie, że naprawdę życie jest niesprawiedliwe i przewrotne, bo tymczasem my - po tylu próbach, po tylu przejściach 🥺

Dziekuje dziewczyny za odzew i napisanie Waszego zdania. Muszę przemyśleć sytuację. Ja już wyglądam jakbym była w 6 miesiącu:) więc pod koniec ciąży wyglądam jakbym była w ciąży z trojaczkami xd pewnie nie pamiętacie, ale pisałam kiedyś, że to ta siostra co uwaza, że więcej dzieci "zaszkodzi" mojej najstarszej :D ale w ciazy brałam ślub, byłam w 7 miesięcu i się super czułam:D ona była moja świadkowa;) do ewentualnej owulacji jeszcze trochę czasu, pomyśle:) ale w razie czego mogę z Wami na rezerwowej posiedzieć, żeby z Wami czasem pogadać? 😘

Dziekuje dziewczyny za odzew i napisanie Waszego zdania. Muszę przemyśleć sytuację. Ja już wyglądam jakbym była w 6 miesiącu:) więc pod koniec ciąży wyglądam jakbym była w ciąży z trojaczkami xd pewnie nie pamiętacie, ale pisałam kiedyś, że to ta siostra co uwaza, że więcej dzieci "zaszkodzi" mojej najstarszej :D ale w ciazy brałam ślub, byłam w 7 miesięcu i się super czułam:D ona była moja świadkowa;) do ewentualnej owulacji jeszcze trochę czasu, pomyśle:) ale w razie czego mogę z Wami na rezerwowej posiedzieć, żeby z Wami czasem pogadać? 😘

Oczywiście tak, zapraszamy ale obyś tutaj nie zagościła na długo!! 🤭❤️

reklama
Ja bym tez nie wstrzymywała sie od starac. zycze ci jak najszybszego zajscia w ciaze ale nigdy nie wiadomo . Moze byc tak ze na jej slubie będziesz dopiero na poczatku ciazy.

Ps moja siostra byla swiadkowa w ciazy byla w 6mc. I nic jej nie przeszkadzało. Tylko na siebie bardziej uwazala .

Do góry