reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Widzę Dziewczyny, że wszystkie macie wyższe TSH. Ja będąc w ciąży miałam teraz 0.3. Niestety w pierwszej nie robiłam, więc nie mam porównania. Podobno to jest skorelowane ze wzrostem hcg. Natomiast jak się cofnęłam w badaniach, to mam zawsze 0.7/0.8. To jest ok? Nie mam żadnych objawów nadczynności. Będę w przyszłym tygodniu robić pakiet od endo.
tak, tsh ok 0.8 jest bardzo ładne

reklama
Widzę Dziewczyny, że wszystkie macie wyższe TSH. Ja będąc w ciąży miałam teraz 0.3. Niestety w pierwszej nie robiłam, więc nie mam porównania. Podobno to jest skorelowane ze wzrostem hcg. Natomiast jak się cofnęłam w badaniach, to mam zawsze 0.7/0.8. To jest ok? Nie mam żadnych objawów nadczynności. Będę w przyszłym tygodniu robić pakiet od endo.
ja słyszałam że najlepiej jak jest w granicach 1.

Niekoniecznie musi to być wina tylko złego nasienia. Czasami niestety problem leży po obu stronach (np u mnie podejrzewam że tak jest ale jeszcze nie dostałam na to 100% potwierdzenia). Czy u was Biochem nie był akurat jakoś po histero? Może powtórka biopsji by się przydała? Albo scratching endometrium? I zrobić badania na trombofilie? I te kariotypy? A dopiero potem głębsza genetyka i immuno? Czy Ty nie miałaś swego czasu jakichś plamien śródcyklicznych - zniknęły czy dalej występują ?
Musicie sobie to ułożyć wszystko, bo czas leci niestety 😫 od połowy roku zaczyna się program dofinansowania do in vitro, może do tego czasu uda Wam się zdecydować w którą stronę iść? Ściskam!
tak, on był po histeroskopii, w tym samym cyklu.
Ja też gdzieś w głębi czuję, ze to nie tylko nasienie bo kurde, ono nie jest aż tak złe... z gorszym dziewczyny zachodziły. I naprawdę przez tyle lat nie zaskakuje?
A jeśli chodzi o trombofilię to chyba bardziej się przy poronianiach to robi, a ja w ogóle nie zachodze... wiem, ze przy jednej mutacji jest problem z zagnieżdżeniem i bierze się acard. Ja póki co biorę na własną rękę..
Plamienia to raz są raz ich nie ma. Po IUI nie miałam, wtedy byłam na duphastonie. Ale nie wiem czy to ma znaczenie bo ja swojego proga mam wysokiego - miałam 23ng swojego naturalnego.
Jak będzie dofinansowanie do ivf to napewno łatwiej mi się bedzie zdecydować. Ale chyba zdecyduje się na tą trombofilię mimo wszystko i te kariotypy. Ale muszę przegadać z mężem. Nie wiem sama.
A myślisz, że potem na stare lata nie żałowałabyś jeśli nie spróbujecie? Wiem że to takie odległe gdybanie, ale u mnie to było chyba najbardziej decydującym czynnikiem 😅
Moze tak, ale tego nie przewidzę.

Myślę, że trochę za bardzo się nakręcasz negatywnie.
Z pierwszą ciążą nie miałaś problemu, teraz rozpoczęłaś starania więc pewnie też lada moment się uda. Zdrowa para ma rok na zajście w ciążę, a po odstawieniu antykoncepcji do pół roku reguluje się cykl
ja chyba za bardzo chce właśnie 😊 ale do pół roku poczekam. A może teraz styczeń też będzie udany w 2 kreski😍

Dziewczyn czytalyscie o tym ?

Załączniki

• Screenshot_2024-01-10-10-26-05-29_50ef9f5a0f3fc24b6f0ffc8843167fe4.jpg
    Screenshot_2024-01-10-10-26-05-29_50ef9f5a0f3fc24b6f0ffc8843167fe4.jpg
    221 KB · Wyświetleń: 71
  • Screenshot_2024-01-10-10-26-09-67_50ef9f5a0f3fc24b6f0ffc8843167fe4.jpg
    Screenshot_2024-01-10-10-26-09-67_50ef9f5a0f3fc24b6f0ffc8843167fe4.jpg
    229,2 KB · Wyświetleń: 75
  • Screenshot_2024-01-10-10-26-19-46_50ef9f5a0f3fc24b6f0ffc8843167fe4.jpg
    Screenshot_2024-01-10-10-26-19-46_50ef9f5a0f3fc24b6f0ffc8843167fe4.jpg
    216,9 KB · Wyświetleń: 70
reklama