reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

reklama
3 lub 4 cykl udany. Wtedy myślałam co będzie to będzie. I tem mi endokrynolog mówiła że może buc trudno bo niedoczynność hashimoto. A jakoś poszlo.
Myślę, że trochę za bardzo się nakręcasz negatywnie.
Z pierwszą ciążą nie miałaś problemu, teraz rozpoczęłaś starania więc pewnie też lada moment się uda. Zdrowa para ma rok na zajście w ciążę, a po odstawieniu antykoncepcji do pół roku reguluje się cykl

ja w sumie to już nie wiem co mam dalej robić. Czuję taki bez sens robienia immunologii i genetyki, skoro to i tak wszystko wina nasienia.... mogę się faszerować lekami a to wszystko na nic. Zostaje mi chyba in vitro, którego kompletnie nie czuję i mąż też nie.
Niekoniecznie musi to być wina tylko złego nasienia. Czasami niestety problem leży po obu stronach (np u mnie podejrzewam że tak jest ale jeszcze nie dostałam na to 100% potwierdzenia). Czy u was Biochem nie był akurat jakoś po histero? Może powtórka biopsji by się przydała? Albo scratching endometrium? I zrobić badania na trombofilie? I te kariotypy? A dopiero potem głębsza genetyka i immuno? Czy Ty nie miałaś swego czasu jakichś plamien śródcyklicznych - zniknęły czy dalej występują ?
Musicie sobie to ułożyć wszystko, bo czas leci niestety 😫 od połowy roku zaczyna się program dofinansowania do in vitro, może do tego czasu uda Wam się zdecydować w którą stronę iść? Ściskam!

I pamiętam że wtedy na początku miałam wrażenie gdzieś do 2 trymestru ze lada moment okres dostanę i wtedy się strasznie bałam. Swoim rodzicom dopiero na początku 2 trym powiedziałam. wiedziałam że jak powiem wcześniej to wszyscy by wiedzieli. A ja nie wiedziałam czego się spodziewać oswajalam się z hashimoto I pandemia i nie wiedziałam jak to będzie.

ja to zupełnie rozumiem, tylko u mnie niestety w głowie nic się nie przestawiło 🥺 jak nie chciałam robić ivf tak dalej nie chcę, jednak do głowy doszło, ze raczej naturalnie nam się nie uda i będzie trzeba podejść... ja sobie wyobrażam moje życie bez dzieci także ten czynnik nie gra u mnie tak dużej roli. Nie wiem. Muszę to poukładać wszystko w głowie, przegadać z mężem.
A myślisz, że potem na stare lata nie żałowałabyś jeśli nie spróbujecie? Wiem że to takie odległe gdybanie, ale u mnie to było chyba najbardziej decydującym czynnikiem 😅

I pamiętam że wtedy na początku miałam wrażenie gdzieś do 2 trymestru ze lada moment okres dostanę i wtedy się strasznie bałam. Swoim rodzicom dopiero na początku 2 trym powiedziałam. wiedziałam że jak powiem wcześniej to wszyscy by wiedzieli. A ja nie wiedziałam czego się spodziewać oswajalam się z hashimoto I pandemia i nie wiedziałam jak to będzie.
I wtedy nie chciałam tak bardzo jak teraz chce. Bo myślałam że bedzi ciężko I podeszłam na luzie.

U mnie też znowu dołek. Zrobiłam wczoraj test, żeby się upewnić czy beta już spadła a tu dupa blada... Nadal 2 kreski :(
A ile jesteś po poronieniu? U mnie już dawno biel vizira, a było 20tys bety. Miałaś usg ? Oczyściłaś się całkowicie? Może po 1 @ zejdzie do końca dopiero ?

Przykro mi z powodu waszej I kreski . Ja czuję że okres za rogiem bo długo boli mnie już kal na okres testy negatywne, chyba że faktycznie owu się przesunęła o tydzień ale te bóle mnie niepoja, boli mnie też czasami w krzyżu na dole.

Widzę Dziewczyny, że wszystkie macie wyższe TSH. Ja będąc w ciąży miałam teraz 0.3. Niestety w pierwszej nie robiłam, więc nie mam porównania. Podobno to jest skorelowane ze wzrostem hcg. Natomiast jak się cofnęłam w badaniach, to mam zawsze 0.7/0.8. To jest ok? Nie mam żadnych objawów nadczynności. Będę w przyszłym tygodniu robić pakiet od endo.

reklama
Do góry