reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

reklama
Witam ,

Forum czytam od około roku , ale dopiero teraz postanowiłam założyć konto.
Z mężem staraliśmy się rok bezskutecznie więc poszliśmy zrobić podstawowe badania. Wyszła mi hiperprolaktynemia i dostałam bromergon w tym samym cyklu udało się , ale niestety ciąża przestała się rozwijać . Próba wywołania poronienia tabletkami bezskuteczna ,zakończyło się łyżeczkowaniem. Lekarze zapewniali mnie że tak się zdarza nie ma po co wykonywać badań. W międzyczasie wyszła niedoczynność tarczycy i IO. Zaczęłam brać euthyrox i glucophage. I udało się zajść ponownie , lecz ciąża zakończyła się tak samo jak pierwsza.
Postanowiliśmy z mężem wykonać więcej badań żeby znaleźć przyczynę.
Wykonaliśmy :
-kariotypy
-badanie nasienia
-zespół antyfosfolipidowy
-celiakia
-pakiet badań na trombofilie
-posiew nasienia
-posiew z szyjki macicy

Wyszły mi bakterie dostałam antybiotyk i probiotyk , po ostatnim poronieniu zaczęliśmy suplementować witaminy wspomagające płodność .
Wyszly mi również mutacje MTHFR i PAI i niewiele obniżone białko C .Teraz po pozytywnym teście mam dostać clexane.

Z wielkim strachem ale i nadzieją rozpoczęliśmy starania, a więc proszę o wpisanie mnie na testowanie 15.01
Hej, dołącz do nas, ale na krótko! ☺️ Trzymam kciuki 🤞🤞🤞

Ja kiedyś w Warszawie chodziłam do Anetta Karwcaka. Po przejściu różnych lekarzy ona mi podeszła, jest specyficzna i nie każdemu może odpowiadać. Ma swój gabinet (ceny zwalają z nóg, jak zobaczyłam ostatni cennik to padłam) i chyba jeszcze gdzieś przyjmuje.

Hej! Super, że tyle o Was napisałaś i tak dałaś nam się poznać ☺️
Trzymam mocno za Ciebie kciuki!
Możesz nam napisać co suplementujecie 🙂
Jasne, mogę podać co suplementujemy, może komuś się przyda.

Mąż:
Wit C 1000 mg x 1
L-karnityna 500 mg x 1
Acetyl l-karnityny 500 mg x 1
Wit E 400 IU - x 1
Koenzym Q10 - x 1
Cynk - x 1
Kwas foliowy ActiFolin 0.8 mg x 1
Wit. D 4000 - x 1

+ leki na cukrzycę dobrane indywidualnie

Ja:
Actifolin 0.8 mg x 1
Wit D 4000 x 1
Inofem 2000 x 2
+ metformina na IO

Mąż suplementuje od czerwca 2023, ja wczesniej brałam tylko kwas foliowy i Wit D, od połowy listopada metforminę i Inofem.

Dołącz do nas, będzie raźniej 🙂 nieważne czy starasz się kilka miesięcy czy lat, jak przychodzi @ to masz prawo być smutna. Moje pierwsze cykle to był wielki smutek, bo przecież wszystko sobie zaplanowałam..
Trzymam za Ciebie kciuki ☺️
Dokładnie, ja miałam to samo i paradoksalnie przy pierwszych nieudanych cyklach dużo bardziej wszystko przeżywałam niż teraz. Też lubię mieć wszystko zaplanowane, a tu życie niestety pokazało, że nie zawsze tak się da.

Jasne, mogę podać co suplementujemy, może komuś się przyda.

Mąż:
Wit C 1000 mg x 1
L-karnityna 500 mg x 1
Acetyl l-karnityny 500 mg x 1
Wit E 400 IU - x 1
Koenzym Q10 - x 1
Cynk - x 1
Kwas foliowy ActiFolin 0.8 mg x 1
Wit. D 4000 - x 1

+ leki na cukrzycę dobrane indywidualnie

Ja:
Actifolin 0.8 mg x 1
Wit D 4000 x 1
Inofem 2000 x 2
+ metformina na IO

Mąż suplementuje od czerwca 2023, ja wczesniej brałam tylko kwas foliowy i Wit D, od połowy listopada metforminę i Inofem.
Dzięki! To u nas fertilman plus. A jaki macie koenzym Q10? Szukam jakiegoś dobrego.

reklama
Do góry