reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

reklama
Witam ,

Forum czytam od około roku , ale dopiero teraz postanowiłam założyć konto.
Z mężem staraliśmy się rok bezskutecznie więc poszliśmy zrobić podstawowe badania. Wyszła mi hiperprolaktynemia i dostałam bromergon w tym samym cyklu udało się , ale niestety ciąża przestała się rozwijać . Próba wywołania poronienia tabletkami bezskuteczna ,zakończyło się łyżeczkowaniem. Lekarze zapewniali mnie że tak się zdarza nie ma po co wykonywać badań. W międzyczasie wyszła niedoczynność tarczycy i IO. Zaczęłam brać euthyrox i glucophage. I udało się zajść ponownie , lecz ciąża zakończyła się tak samo jak pierwsza.
Postanowiliśmy z mężem wykonać więcej badań żeby znaleźć przyczynę.
Wykonaliśmy :
-kariotypy
-badanie nasienia
-zespół antyfosfolipidowy
-celiakia
-pakiet badań na trombofilie
-posiew nasienia
-posiew z szyjki macicy

Wyszły mi bakterie dostałam antybiotyk i probiotyk , po ostatnim poronieniu zaczęliśmy suplementować witaminy wspomagające płodność .
Wyszly mi również mutacje MTHFR i PAI i niewiele obniżone białko C .Teraz po pozytywnym teście mam dostać clexane.

Z wielkim strachem ale i nadzieją rozpoczęliśmy starania, a więc proszę o wpisanie mnie na testowanie 15.01
Hej, dołącz do nas, ale na krótko! ☺️ Trzymam kciuki 🤞🤞🤞

Ja kiedyś w Warszawie chodziłam do Anetta Karwcaka. Po przejściu różnych lekarzy ona mi podeszła, jest specyficzna i nie każdemu może odpowiadać. Ma swój gabinet (ceny zwalają z nóg, jak zobaczyłam ostatni cennik to padłam) i chyba jeszcze gdzieś przyjmuje.

Hej! Super, że tyle o Was napisałaś i tak dałaś nam się poznać ☺️
Trzymam mocno za Ciebie kciuki!
Możesz nam napisać co suplementujecie 🙂
Jasne, mogę podać co suplementujemy, może komuś się przyda.

Mąż:
Wit C 1000 mg x 1
L-karnityna 500 mg x 1
Acetyl l-karnityny 500 mg x 1
Wit E 400 IU - x 1
Koenzym Q10 - x 1
Cynk - x 1
Kwas foliowy ActiFolin 0.8 mg x 1
Wit. D 4000 - x 1

+ leki na cukrzycę dobrane indywidualnie

Ja:
Actifolin 0.8 mg x 1
Wit D 4000 x 1
Inofem 2000 x 2
+ metformina na IO

Mąż suplementuje od czerwca 2023, ja wczesniej brałam tylko kwas foliowy i Wit D, od połowy listopada metforminę i Inofem.

Dołącz do nas, będzie raźniej 🙂 nieważne czy starasz się kilka miesięcy czy lat, jak przychodzi @ to masz prawo być smutna. Moje pierwsze cykle to był wielki smutek, bo przecież wszystko sobie zaplanowałam..
Trzymam za Ciebie kciuki ☺️
Dokładnie, ja miałam to samo i paradoksalnie przy pierwszych nieudanych cyklach dużo bardziej wszystko przeżywałam niż teraz. Też lubię mieć wszystko zaplanowane, a tu życie niestety pokazało, że nie zawsze tak się da.

Jasne, mogę podać co suplementujemy, może komuś się przyda.

Mąż:
Wit C 1000 mg x 1
L-karnityna 500 mg x 1
Acetyl l-karnityny 500 mg x 1
Wit E 400 IU - x 1
Koenzym Q10 - x 1
Cynk - x 1
Kwas foliowy ActiFolin 0.8 mg x 1
Wit. D 4000 - x 1

+ leki na cukrzycę dobrane indywidualnie

Ja:
Actifolin 0.8 mg x 1
Wit D 4000 x 1
Inofem 2000 x 2
+ metformina na IO

Mąż suplementuje od czerwca 2023, ja wczesniej brałam tylko kwas foliowy i Wit D, od połowy listopada metforminę i Inofem.
Dzięki! To u nas fertilman plus. A jaki macie koenzym Q10? Szukam jakiegoś dobrego.

reklama
Do góry