reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Konsultowałam się z dwiema prawniczkami. Obie twierdzą, że przedszkole łamie prawo, chcąc podpisu ojca, gdy mam taki wyrok. A ponieważ cały wczorajszy i dzisiejszy dzień ich telefon „jest zajęty” to pewnie mnie zablokowali, bo mieli dziś do mnie rano dzwonić. Pewnie wkręcili po znajomości jakieś inne dziecko na to miejsce i zrobili ze mnie idiotkę, wmawiając mi, że niby coś jest nie tak z wyrokiem.

reklama
Nie masz się co obrażać, dziewczyny chciały dobrze. Owszem nie przekazały informacji głaskając po główce tylko ostrym językiem. Ale zasugerowały Ci kilka rzeczy jak np.: konsultacja z innym lekarzem. Również uważam, że zawsze warto skonsultować z innym lekarzem stan, co dwie głowy to nie jedna. Oczywiście możesz się naciąć jak ja i mimo przeogromnego zaufania do mojej lekarki poszłam do innego lekarza i się nacięłam. Czekam na termin do jeszcze innego specjalisty.
Masz problem z wyregulowaniem cykli i zastanawiasz się czy anty czy dupek. Sama pytałaś co byśmy zrobiły w takiej sytuacji.
Natomiast z tym terminem zabiegu między 8-12 DC też spotykam się pierwszy raz i realnie byłoby to wręcz awykonalne umówić się na NFZ. Kolejki byłyby w tedy na ledwo 2 tygodnie a nie 3/4 miesiące. Więc ciężko zgodzić sie gdy piszesz: „To, że zalecenia w szpitalach w mojej okolicy są inne niż w waszych, to już nie zależy ode mnie”, bo medycyna jest jedna.
Jesteśmy tutaj, te które są dłużej, przewrażliwione na punkcie np stymulacji bez drożności i jest to w dobrej wierze.
I tak jestem pierwsza, która będzie broniła wszystkich staraczek i kresek jako grupy wsparcia. Ale wsparcie to nie zawsze słodko pierdzące teksty o wsparciu i tuleniu. Czasami dobrze posłuchać kogoś z boku aby krytycznie spojrzeć na swoją sytuację i znaleźć słaby punkt. Wiedza merytoryczna jest również ważna.
czyli generalnie moja lekarka jak nie zaleciła mi drożności jajowodów, a mam stymulowany cykl ( kolejny) to też mnie trochę ciula ? Do tego podejrzewa endometriozę i tak czytam sobie troszkę i w tym przypadku chyba drożność jest dosyć ważna ? Dobrze kombinuje czy tak nie koniecznie?

Dobra, nie smęcę wam już…
Zawsze warto się wyżalić, bo jak widzisz każda z dziewczyn rzuci Ci tu swoją perspektywę. Może to też Tobie pozwoli spojrzeć na Waszą relacje inaczej. Na pewno macie wiele do przegadania. Jeżeli macie inne cele w życiu, nie tkwii w tym, szkoda Twojego czasy. Jesteś wartościowa, na pewno ktoś to zobaczy i doceni ❤️ Najgorsze jest to proszenie się o atencję, poczujecie odrzucenia, znam to doskonałe. Związek polega na WZAJEMNOŚCI!

czyli generalnie moja lekarka jak nie zaleciła mi drożności jajowodów, a mam stymulowany cykl ( kolejny) to też mnie trochę ciula ? Do tego podejrzewa endometriozę i tak czytam sobie troszkę i w tym przypadku chyba drożność jest dosyć ważna ? Dobrze kombinuje czy tak nie koniecznie?
No tak na chłopski rozum, jeśli niewiadomo czy masz drożne jajowody, to niewiadomo czy stymulacja ma sens 🙈

dla mnie stymulacja bez drożności to duży błąd. Jak masz niedorżne to i tak nie ma szans to zadziałać...
do tego marnuje się rezerwa jajnikowa w takim przypadku

Konsultowałam się z dwiema prawniczkami. Obie twierdzą, że przedszkole łamie prawo, chcąc podpisu ojca, gdy mam taki wyrok. A ponieważ cały wczorajszy i dzisiejszy dzień ich telefon „jest zajęty” to pewnie mnie zablokowali, bo mieli dziś do mnie rano dzwonić. Pewnie wkręcili po znajomości jakieś inne dziecko na to miejsce i zrobili ze mnie idiotkę, wmawiając mi, że niby coś jest nie tak z wyrokiem.
Masakra 🥺
Mój ojciec nie podpisał zgody na wyrobienie paszportu i nie mogłam przez niego pojechać na wymianę szkolną. Mama pozbawiła go praw, chyba ojcowskich? Albo rodzicielskich? Już nie pamietam, bardzo dawno temu to było. W każdym razie alimenty musiał płacić(ofc nie płacił, bo udawał bezrobotnego).

Wybacz kochana, ale tkwiłam 5 lat w takim związku ;) Bardzo mocno mnie zniszczył.

W skrócie: Poznaliśmy się w miejscu średnim, w miejscu w którym dużo piłam i imprezowałam (on też) i było fajnie do czasu kiedy robiliśmy to razem. Później ja zaszłam w ciążę (to była wspólna decyzja, nie wpadka), ogarnęłam się, zajęłam domem i dzieckiem. On? Miał wszystko w pompie, wracał z pracy i zmęczony jaśniepan wymagał ciepłego obiadu na stole po samym wejściu, po czym szedł na drzemkę a po drzemce wychodził ze znajomymi albo spraszał ich do naszego mieszkania. Nie było już wyjść razem bo nie było kiedy. Nie zajmował się dzieckiem WCALE. Do tego stopnia, że jak kiedyś raz wyszłam na zakupy w weekend i zostawiłam go z synem to nawet nie wiedział jak ma zmienić mu pieluchę jak mały zrobił kupę, dzwonił do mnie że on tego nie zrobi bo zwymiotuje itd... Od razu rura z miasta do domu. Oczywiście mały nie był przewinięty jak wróciłam.

Nie chcę Cię oczywiście kochana straszyć, ale jak u nas pojawiło się dziecko to zostałam z nim sama. Niby byłam w związku a tak naprawdę byłam sama, gdyby nie moja mama i jej pomoc, to ja nawet nie mogłabym nigdzie wyjść bo przecież strach było dziecko z własnym ojcem zostawić na dłużej. Potem chłop zaczął dużo pić, zdecydowanie za dużo i nie wytrzymałam w momencie jak wrócił Z PRACY tak pijany, że prawie złamał nos wchodząc do mieszkania. Wtedy postanowiłam, że moje dziecko nie będzie tego oglądać.

Ja wielu czerwonych flag nie widziałam, myślałam że skoro ja siedzę w domu a on pracuje to jest to normalne że to ja siedzę z dzieckiem. Ale tak nie jest, więc jeśli już masz tyle czerwonych flag to nie pchaj się w dziecko z tym człowiekiem. Uwierz mi - dziecko nigdy, ale to nigdy nie uratuje związku który nie ma przyszłości (chociaż dużo osób tak myśli). Lepiej znaleźć mu odpowiedzialnego ojca a Tobie partnera, który będzie Cię wspierał i przede wszystkim tego dziecka chciał. Ja po latach takiego właśnie znalazłam :) I tego Ci serdecznie życzę ❤️
Okropny facet. Jesteś silna, że dałaś sobie z tym radę! Cudownie, że znalazłaś kogoś kto Was kocha i wspiera❤️

reklama
Moja lekarka mi powiedziała, że bez histerolaparoskopii z drożnością nie będzie mi stymulować cyklu, bo to nie ma sensu przy niedrożnych jajowodach.

Do góry