reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Planujecie kolejne podejście?
Tak. Teraz będziemy podchodzić w tym cyklu ale mam nadzieję że się uda bo na moje nieszczęście jutrzejszy monitoring odwołany (10 dc) bo szpital odbiera wolne za sobotę. Wiec w poniedziałek będę mieć w 13dc moni dopiero. Ale owulka powinna być w gorszego jajnika więc mam nadzieję że nie będzie za późno :)

reklama
Nie masz się co obrażać, dziewczyny chciały dobrze. Owszem nie przekazały informacji głaskając po główce tylko ostrym językiem. Ale zasugerowały Ci kilka rzeczy jak np.: konsultacja z innym lekarzem. Również uważam, że zawsze warto skonsultować z innym lekarzem stan, co dwie głowy to nie jedna. Oczywiście możesz się naciąć jak ja i mimo przeogromnego zaufania do mojej lekarki poszłam do innego lekarza i się nacięłam. Czekam na termin do jeszcze innego specjalisty.
Masz problem z wyregulowaniem cykli i zastanawiasz się czy anty czy dupek. Sama pytałaś co byśmy zrobiły w takiej sytuacji.
Natomiast z tym terminem zabiegu między 8-12 DC też spotykam się pierwszy raz i realnie byłoby to wręcz awykonalne umówić się na NFZ. Kolejki byłyby w tedy na ledwo 2 tygodnie a nie 3/4 miesiące. Więc ciężko zgodzić sie gdy piszesz: „To, że zalecenia w szpitalach w mojej okolicy są inne niż w waszych, to już nie zależy ode mnie”, bo medycyna jest jedna.
Jesteśmy tutaj, te które są dłużej, przewrażliwione na punkcie np stymulacji bez drożności i jest to w dobrej wierze.
I tak jestem pierwsza, która będzie broniła wszystkich staraczek i kresek jako grupy wsparcia. Ale wsparcie to nie zawsze słodko pierdzące teksty o wsparciu i tuleniu. Czasami dobrze posłuchać kogoś z boku aby krytycznie spojrzeć na swoją sytuację i znaleźć słaby punkt. Wiedza merytoryczna jest również ważna.
Niestety, ale w 3 szpitalach powiedzieli mi, że wykonują ten zabieg tylko między 8 a 12 dniem cyklu i sobie tego nie wymyśliłam. Skoro 4 lekarzy mi powiedziało takie coś, to dlaczego miałam w to nie wierzyć? Dlaczego jeden kazał mi podać termin, w którym wypada mi 8 dzień cyklu w maju? Gdyby nie to, być może byłabym już po zabiegu. Wiele razy poruszałam ten temat na naszych wątkach i nigdy wcześniej nikt nie wyprowadził mnie z błędu, a mnie samą zdziwiło jak mam ten zabieg zrobić, skoro okres zawsze się może przesunąć, przecież nie wiem, kiedy dostanę go w maju.

Okej, wsparcie to nie „głaskanie po główce”, ale naskakiwanie na kogoś tekstem „dziewczyna nie ma zrobionych podstawowych badań” to nigdy nie jest i nie będzie wsparcie, a potraktowanie mnie w sposób lekceważący, jakbym tego nie czytała i mnie tu nie było, naskakując na moją lekarkę, która nie bez powodu zleciła mi histerolaparoskopię zamiast tylko drożności, bez poznania przyczyny też nie jest w porządku. Każda z nas ma inny organizm i dla każdej z nas inne rozwiązanie będzie lepsze. I wiem, na co się zgodziłam, a przede wszystkim wiem dlaczego się na to zgodziłam po dokładnym wytłumaczeniu mi, że i tak histeroskopia i laparoskopia mnie nie ominą. Naprawdę można coś napisac w taki sposób, by druga osoba nie poczuła się po tym źle. Nie chcę więcej poruszać tego tematu, bo to nie ma sensu.

Ja z zupełnie innym pytaniem - czy jest tu ktoś z lękowym typem przywiązania? Jak sobie radzicie z partnerem, który potrzebuje sporo wolności, wyjść bez was itp?
Ale jeśli Twój partner na dodatek do Waszych trudności w rozmowach i decyzjach, ma unikający tryb przywiązania, to macie na prawdę sporo do przepracowania WSPÓLNIE 🙈

Ja z zupełnie innym pytaniem - czy jest tu ktoś z lękowym typem przywiązania? Jak sobie radzicie z partnerem, który potrzebuje sporo wolności, wyjść bez was itp?
Trzeba dużo w sobie przepracować, by nie ograniczać partnera, tylko dlatego, że się boisz porzucenia.
Ale też, ja należę do tych osób, które uważają, że tych wyjść bez nas nie powinno być wiecej niż wyjść razem. Rozumiem damskie czy typowo męskie spotkania, imprezy firmowe, ale latanie po dyskotekach w celu zabawy i wyluzowania się? No raczej razem w takie miejsca.

Cześć dziewczyny :) Jestem tutaj nowa i chciałam powiedzieć kilka słów o sobie. Od mniej więcej pół roku staramy się o kolejne maleństwo. Mam już 3 letniego synka. W czerwcu niestety poroniłam drugą ciążę -okropny czas, trudno było mi się pozbierać. Od sierpnia dostaliśmy zielone światło do kolejnych starań. Od zawsze miałam regularne cykle co 24 dni. Wcześniejszy cykl przesunąłem mi się jednak troszkę dostałam okres w 27 dc. Teraz powinnam dostać miesiączkę 02.01 a tu dalej cisza. Robiłam test w 24 dc ale byk negatywny. Dziś jest już 29 dc i nadal nie mam okresu. Przez dwa ostatnie dni bardziej bolał mnie brzuch typowo okresowo i miałam wrażenie że już dostanę okres ale nadal cisza. Dziś jest już lepiej. Boję się zatestowac po raz kolejny, bo mimo wszystko myślę że okres przyjdzie. Poczekam jeszcze do jutra i jak nic się nie zmieni to zatestuje.
Trzymam za Was wszystkie kciuki :)
Hej. Jeśli chcesz się zapisać do staraczek, to potrzebuję dokładny termin testowania, żeby wpisać cię na listę.

reklama
sporo to znaczy ile i jakie to wyjścia?
Zgadzam się z @królowa_kresek wyjścia raz na jakiś czas jak najbardziej ale wspólne wyjścia też muszą być

Do góry