reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Dziewczyny i ja Wam z całego serca dziękuję za wszystko. Za to, że zawsze mogłam się wygadać, za dobre słowo, wsparcie, pomoc a czasami opie*dol 😏 czerpałam z kresek ogromną wiedzę i zawsze jak będziecie mnie potrzebowały to wzywajcie. Oczywiście z ukrycia będę Was śledzić i wspierać dobrą radą jeśli będzie trzeba 😁 trzymam kciuki za Was wszystkie ale przede wszystkim za te, które były tu ze mną przez ten bardzo długi czas ❤️ będę tęsknić. Jesteście WSPANIAŁE! ❤️❤️❤️❤️

reklama
Kreski kochane, dzisiaj ostatni dzień miesiąca. Idę. Łza mi się kręci w oku. Mam nadzieję, że najbliższe kreski na które się zapisze to za rok rozpoczynając starania dla tej kropeczki, która zagościła i mam nadzieję, że będzie chciała a się trzymać do września. Trzymam za Was wszystkie kciuki, będę podczytywać z krzaków, bić głośne brawo za wszystkie kreski - owulacyjne i ciążowe i za wszystkie kroki podejmowane przez Waza w drodze po szczęście. Trzymam kciuki za wszystkie, za stare wyjadaczki jeszcze mocniej.
I z całego serduszka Wam dziękuję za ogromne wsparcie jakie od was dostałam ❤️
Jesteście wszystkie cudowne 🤞🥹❤️
Trzymajcie się zdrowo i rośnijcie ❤️

Jak widać na wątkach kreskowych, starania w wielu przypadkach trwają długie miesiące, lata...nie odkładałabym starań aż o kilka miesięcy ( na dobrą sprawę nie wiadomo kiedy się uda) , bo jest ślub w rodzinie (rozumiem o 1 miesiąc, bo np. potencjalny poród by wypadał w równym czasie jak jakieś ważne wydarzenie). Wg mnie to nie powinno kolidować , bycie świadkiem i ewentualna ciąża, a jeżeli siostra wymagałaby od Ciebie wstrzymania starań, bo nie życzy sobie siostry w ciąży w takiej roli- uznałabym ją za nazbyt samolubną osobę... wkońcu Twoje pragnienie macierzyństwa też jest ważne. Siostra wie o staraniach?
W sumie nie. Jak kiedyś poruszyłam ten temat, mówiła że nie dam rady , że już nie daje sobie rady, że moja najstarsza będzie miała kiepskie dzieciństwo przez rodzeństwo, brak mamy dla siebie itd. Więc po prostu nikomu nic nie mówiłam.

my z mężem jesteśmy ateistami, wiec tez mamy ślub cywilny i wydaje nam się absolutnie wystaczający i satysfakcjonujący. Natomiast rozumiem, że dla osób wierzących ważne jest jednak zawrzeć związek również przed Bogiem.
Ja z kolei mam ślub i cywilny i kościelny. Cywilny był pierwszy i mój mąż wtedy nie chciał słyszeć o kościelnym. Kościelny mam jednostronny ;)

Dziewuszki, do tej pory brałam cały czas witaminy mamadha premium +. Ale mam sporą nadwagę i wyczytałam, że powinnam w takim przypadku brać większą dawkę kwasu foliowego. Kupiłam zatem Puerię Uno. Ona ma kwas foliowy w dwóch formach po 400mg, czyli rozumiem że w sumie będę w jednej tabletce przyjmować 800mg kwasu tak? 🤔🤔
Tak, moim zdaniem to dobrze. Ja wcześniej ciągle brałam zamiennie albo prenatal classic albo prenatal uno. Ale jak miś iekonczyl pokupilam witaminy osobno. Witaminy b12 z olimpu tam jest aż 500 mikrogramów, też kwas foliowy, coś tam i żelazo. Do tego osobno.witamina D, magnez, wapna już nie biorę. Też myślę czy nie.wrocic do prenatal uno.

Dziewczyny i ja Wam z całego serca dziękuję za wszystko. Za to, że zawsze mogłam się wygadać, za dobre słowo, wsparcie, pomoc a czasami opie*dol 😏 czerpałam z kresek ogromną wiedzę i zawsze jak będziecie mnie potrzebowały to wzywajcie. Oczywiście z ukrycia będę Was śledzić i wspierać dobrą radą jeśli będzie trzeba 😁 trzymam kciuki za Was wszystkie ale przede wszystkim za te, które były tu ze mną przez ten bardzo długi czas ❤️ będę tęsknić. Jesteście WSPANIAŁE! ❤️❤️❤️❤️
Dziękuję Ci za doprowadzenie wątku do końca i życzę spokojnych i pełnych radości kolejnych miesięcy. Trzymaj się zdrowo ❤️

Kreski kochane, dzisiaj ostatni dzień miesiąca. Idę. Łza mi się kręci w oku. Mam nadzieję, że najbliższe kreski na które się zapisze to za rok rozpoczynając starania dla tej kropeczki, która zagościła i mam nadzieję, że będzie chciała a się trzymać do września. Trzymam za Was wszystkie kciuki, będę podczytywać z krzaków, bić głośne brawo za wszystkie kreski - owulacyjne i ciążowe i za wszystkie kroki podejmowane przez Waza w drodze po szczęście. Trzymam kciuki za wszystkie, za stare wyjadaczki jeszcze mocniej.
I z całego serduszka Wam dziękuję za ogromne wsparcie jakie od was dostałam ❤️
Jesteście wszystkie cudowne 🤞🥹❤️
Kochana ja od siebie napiszę, że ja chciałabym być z Tobą na mamuskach, ale jeszcze chwilkę muszę poczekać i z kimś innym z ekipy na pewno będę:) życzę Ci i maluszkowi wszystkiego dobrego i zdrowego i jak coś może siw spotkamy jeszcze na kreskach po naszych połogach:* trzymaj się!

reklama
O matko czytam rano forum i się popłakałam dosłownie że wzruszenia.
Ja również Ci dziękuję za prowadzenie wątku, Twoje posty zawsze były takie mile. I choć w styczniu dopiero u Was na kreskach się zadomowiłam w sumie już u Nas to już Was wszystkie polubiłam i będę nieraz o naszych styczniowych ciężarnych myśleć:*
Dużo zdrówka i powodzenia w ciąży;* i może i my się jeszcze po połogach spotkamy na kreskach. Buziaki :*

Do góry