reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Dziewczyny i ja Wam z całego serca dziękuję za wszystko. Za to, że zawsze mogłam się wygadać, za dobre słowo, wsparcie, pomoc a czasami opie*dol 😏 czerpałam z kresek ogromną wiedzę i zawsze jak będziecie mnie potrzebowały to wzywajcie. Oczywiście z ukrycia będę Was śledzić i wspierać dobrą radą jeśli będzie trzeba 😁 trzymam kciuki za Was wszystkie ale przede wszystkim za te, które były tu ze mną przez ten bardzo długi czas ❤️ będę tęsknić. Jesteście WSPANIAŁE! ❤️❤️❤️❤️

reklama
Kreski kochane, dzisiaj ostatni dzień miesiąca. Idę. Łza mi się kręci w oku. Mam nadzieję, że najbliższe kreski na które się zapisze to za rok rozpoczynając starania dla tej kropeczki, która zagościła i mam nadzieję, że będzie chciała a się trzymać do września. Trzymam za Was wszystkie kciuki, będę podczytywać z krzaków, bić głośne brawo za wszystkie kreski - owulacyjne i ciążowe i za wszystkie kroki podejmowane przez Waza w drodze po szczęście. Trzymam kciuki za wszystkie, za stare wyjadaczki jeszcze mocniej.
I z całego serduszka Wam dziękuję za ogromne wsparcie jakie od was dostałam ❤️
Jesteście wszystkie cudowne 🤞🥹❤️
Trzymajcie się zdrowo i rośnijcie ❤️

Jak widać na wątkach kreskowych, starania w wielu przypadkach trwają długie miesiące, lata...nie odkładałabym starań aż o kilka miesięcy ( na dobrą sprawę nie wiadomo kiedy się uda) , bo jest ślub w rodzinie (rozumiem o 1 miesiąc, bo np. potencjalny poród by wypadał w równym czasie jak jakieś ważne wydarzenie). Wg mnie to nie powinno kolidować , bycie świadkiem i ewentualna ciąża, a jeżeli siostra wymagałaby od Ciebie wstrzymania starań, bo nie życzy sobie siostry w ciąży w takiej roli- uznałabym ją za nazbyt samolubną osobę... wkońcu Twoje pragnienie macierzyństwa też jest ważne. Siostra wie o staraniach?
W sumie nie. Jak kiedyś poruszyłam ten temat, mówiła że nie dam rady , że już nie daje sobie rady, że moja najstarsza będzie miała kiepskie dzieciństwo przez rodzeństwo, brak mamy dla siebie itd. Więc po prostu nikomu nic nie mówiłam.

my z mężem jesteśmy ateistami, wiec tez mamy ślub cywilny i wydaje nam się absolutnie wystaczający i satysfakcjonujący. Natomiast rozumiem, że dla osób wierzących ważne jest jednak zawrzeć związek również przed Bogiem.
Ja z kolei mam ślub i cywilny i kościelny. Cywilny był pierwszy i mój mąż wtedy nie chciał słyszeć o kościelnym. Kościelny mam jednostronny ;)

Dziewuszki, do tej pory brałam cały czas witaminy mamadha premium +. Ale mam sporą nadwagę i wyczytałam, że powinnam w takim przypadku brać większą dawkę kwasu foliowego. Kupiłam zatem Puerię Uno. Ona ma kwas foliowy w dwóch formach po 400mg, czyli rozumiem że w sumie będę w jednej tabletce przyjmować 800mg kwasu tak? 🤔🤔
Tak, moim zdaniem to dobrze. Ja wcześniej ciągle brałam zamiennie albo prenatal classic albo prenatal uno. Ale jak miś iekonczyl pokupilam witaminy osobno. Witaminy b12 z olimpu tam jest aż 500 mikrogramów, też kwas foliowy, coś tam i żelazo. Do tego osobno.witamina D, magnez, wapna już nie biorę. Też myślę czy nie.wrocic do prenatal uno.

Dziewczyny i ja Wam z całego serca dziękuję za wszystko. Za to, że zawsze mogłam się wygadać, za dobre słowo, wsparcie, pomoc a czasami opie*dol 😏 czerpałam z kresek ogromną wiedzę i zawsze jak będziecie mnie potrzebowały to wzywajcie. Oczywiście z ukrycia będę Was śledzić i wspierać dobrą radą jeśli będzie trzeba 😁 trzymam kciuki za Was wszystkie ale przede wszystkim za te, które były tu ze mną przez ten bardzo długi czas ❤️ będę tęsknić. Jesteście WSPANIAŁE! ❤️❤️❤️❤️
Dziękuję Ci za doprowadzenie wątku do końca i życzę spokojnych i pełnych radości kolejnych miesięcy. Trzymaj się zdrowo ❤️

Kreski kochane, dzisiaj ostatni dzień miesiąca. Idę. Łza mi się kręci w oku. Mam nadzieję, że najbliższe kreski na które się zapisze to za rok rozpoczynając starania dla tej kropeczki, która zagościła i mam nadzieję, że będzie chciała a się trzymać do września. Trzymam za Was wszystkie kciuki, będę podczytywać z krzaków, bić głośne brawo za wszystkie kreski - owulacyjne i ciążowe i za wszystkie kroki podejmowane przez Waza w drodze po szczęście. Trzymam kciuki za wszystkie, za stare wyjadaczki jeszcze mocniej.
I z całego serduszka Wam dziękuję za ogromne wsparcie jakie od was dostałam ❤️
Jesteście wszystkie cudowne 🤞🥹❤️
Kochana ja od siebie napiszę, że ja chciałabym być z Tobą na mamuskach, ale jeszcze chwilkę muszę poczekać i z kimś innym z ekipy na pewno będę:) życzę Ci i maluszkowi wszystkiego dobrego i zdrowego i jak coś może siw spotkamy jeszcze na kreskach po naszych połogach:* trzymaj się!

reklama
O matko czytam rano forum i się popłakałam dosłownie że wzruszenia.
Ja również Ci dziękuję za prowadzenie wątku, Twoje posty zawsze były takie mile. I choć w styczniu dopiero u Was na kreskach się zadomowiłam w sumie już u Nas to już Was wszystkie polubiłam i będę nieraz o naszych styczniowych ciężarnych myśleć:*
Dużo zdrówka i powodzenia w ciąży;* i może i my się jeszcze po połogach spotkamy na kreskach. Buziaki :*

Do góry