reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

reklama
W sumie nie. Jak kiedyś poruszyłam ten temat, mówiła że nie dam rady , że już nie daje sobie rady, że moja najstarsza będzie miała kiepskie dzieciństwo przez rodzeństwo, brak mamy dla siebie itd. Więc po prostu nikomu nic nie mówiłam.
Ehhh.. często ludziom w otoczeniu się wydaje, że lepiej wiedzą co dobre dla nas samych. Najlepiej postępować w zgodzie ze sobą, nikt za Ciebie życia nie przeżyje, a później żałować, że się czegoś nie zrobiło i żyło wg wskazań innych. Na pewno przemyśl sobie co dla Ciebie dobre i podejmij decyzje jak podpowiada serce🙂

Ehhh.. często ludziom w otoczeniu się wydaje, że lepiej wiedzą co dobre dla nas samych. Najlepiej postępować w zgodzie ze sobą, nikt za Ciebie życia nie przeżyje, a później żałować, że się czegoś nie zrobiło i żyło wg wskazań innych. Na pewno przemyśl sobie co dla Ciebie dobre i podejmij decyzje jak podpowiada serce🙂
Dziękuję. Na chwilę obecną jestem przekonana,ze chce mieć 5-6 dzieci w niezaduzym odstępie czasu (sama jestem już po 30). Nie było długo u nas dzieci, więc nie mam co czekać bo historia się może powtórzyć. Na chwilę obecną w planach mam dziecko, potem zlobek, powrót do pracy, że ok 2-3 lata kolejne. I może kiedyś kolejne ;) jak już wrócę do.pracy chcielibyśmy się budować:) mój mąż mówi, że może i mieć 11 dzieci byle właśnie później mieć domek z ogródkiem. Ja mam nadzieję, że plany a może i nawet to.sa marzenia się zrealizują. Gdzieś w międzyczasie marzą mi się studia. No i w przyszłości oprócz dużej rodziny marzy mi się mini zoo kozy, owce, aplaki. Ale co wyjdzie, jak wyjdzie, kiedy wyjdzie i czy zdrowie i finanse pozwolą zobaczymy :)

@aurii_orelii @Mademoiselle_Nika - dziękuję - tak globalnie, za tych kilka wspólnych miesięcy ❤️ Byłyście dla mnie nieocenionym wsparciem i cieszę się, że dane mi było Was poznać (choć wolałabym bardziej sprzyjające warunki ;) ).

Rośnijcie zdrowo, a na kreski wracajcie tylko, jeśli postanowicie jeszcze bardziej powiększyć rodzinę. Niech to będzie dla Was piękny i spokojny czas ❤️

Dziękuję. Na chwilę obecną jestem przekonana,ze chce mieć 5-6 dzieci w niezaduzym odstępie czasu (sama jestem już po 30). Nie było długo u nas dzieci, więc nie mam co czekać bo historia się może powtórzyć. Na chwilę obecną w planach mam dziecko, potem zlobek, powrót do pracy, że ok 2-3 lata kolejne. I może kiedyś kolejne ;) jak już wrócę do.pracy chcielibyśmy się budować:) mój mąż mówi, że może i mieć 11 dzieci byle właśnie później mieć domek z ogródkiem. Ja mam nadzieję, że plany a może i nawet to.sa marzenia się zrealizują. Gdzieś w międzyczasie marzą mi się studia. No i w przyszłości oprócz dużej rodziny marzy mi się mini zoo kozy, owce, aplaki. Ale co wyjdzie, jak wyjdzie, kiedy wyjdzie i czy zdrowie i finanse pozwolą zobaczymy :)
Bylebyś na starsze dzieci opieki nie zrzucała - ja jako starsza musiałam dużo robić i dla mnie to okropne zachowanie rodziców, takie zrzucanie obowiązków przy młodszym dziecku na starsze - ze się zajmie, ogarnie, przypilnuje, pobawi, wszędzie zabierze. Skoro siostra jest starsza to może jej tak rodzice robili i musiała się zajmować Tobą i dlatego tak powiedziała

U mnie niestety bez happy endu.. 😢 beta spada

Załączniki

• IMG_6886.jpeg
    IMG_6886.jpeg
    62,4 KB · Wyświetleń: 155
reklama
Do góry