reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

reklama
W 13 dniu cyklu tylko jeden pęcherzyk na prawym jajniku 10mm, reszta pęcherzyków poniżej 6mm w 20 dniu pęcherzyk 11mm na prawym jajniku więc to pewnie ten sam tylko nie rośnie
Równie dobrze w ciagu 7 dni mogły Ci trzy inne pęcherzyki urosnąć i pęknąć. Nie popadałabym w panikę i nie wyciągałabym żadnych pochopnych wniosków na podstawie dwóch monitoringów odległych od siebie o 7 dni, robionych na różnym sprzęcie i przez roznych lekarzy.

Dostałam pytanie od mojego taty, czy jak tak dochodzi do poronień to lepiej tego nie zostawić, bo może jak będę brała leki to dziecko urodzi się chore... Kurtyna 🤦
Przykro mi że tata nie zdaje sobie sprawy jakie mogą być przyczyny poronień i że nie zawsze są to problemy genetyczne zarodka. Jeśli jesteś na siłach, to może warto mu wytłumaczyć? Żeby następnym razem nie palnął takich słów….

Dostałam pytanie od mojego taty, czy jak tak dochodzi do poronień to lepiej tego nie zostawić, bo może jak będę brała leki to dziecko urodzi się chore... Kurtyna 🤦
Rodzice z innego pokolenia dawno nie w temacie, bez problemów z płodnością nie mają za dużej wiedzy, trochę zrobiłoby mi się przykro ale po przemyśleniu tego wybaczyłabym tę "słoniowatość" w tym temacie.

Rodzice z innego pokolenia dawno nie w temacie, bez problemów z płodnością nie mają za dużej wiedzy, trochę zrobiłoby mi się przykro ale po przemyśleniu tego wybaczyłabym tę "słoniowatość" w tym temacie.
Zmiażdżył mi system 😂 trochę mu wytłumaczyłam o co chodzi, ale też dałam do zrozumienia, że niestety zawsze coś może się stać 🤷. Niestety pracując w neurologii dziecięcej naprawdę mocno się człowiekowi oczy otwierają 🙈. Nie mam mu tego za złe, jemu się wydaje, że mój poziom wiedzy i świadomości może tu mieć znaczenie 😂 bo 30 lat temu nawet bym nie wiedziała. Powiedziałam mu tylko, że akurat teraz lekarz kazał mi zrobić badanie hormonów i zamknęłam temat 🙈. Trochę mi przeraża ta coraz bardziej zauważalna różnica pokoleń 🙈. Oni akurat się zetknęli z niepłodnością, walczyli 4 lata o moją siostrę. Mama miesiąc po ślubie w wieku 19 lat już miała pierwszą operację ginekologiczną, przechodziła drożność itd. , ja im wyszłam od strzała ale musieli zakładać szew i kazali jej leżeć, bo dosłownie było ryzyko wypadnięcia macicy. Także mają swoje przejścia i chyba też dlatego trochę się martwi i boi

Zmiażdżył mi system 😂 trochę mu wytłumaczyłam o co chodzi, ale też dałam do zrozumienia, że niestety zawsze coś może się stać 🤷. Niestety pracując w neurologii dziecięcej naprawdę mocno się człowiekowi oczy otwierają 🙈. Nie mam mu tego za złe, jemu się wydaje, że mój poziom wiedzy i świadomości może tu mieć znaczenie 😂 bo 30 lat temu nawet bym nie wiedziała. Powiedziałam mu tylko, że akurat teraz lekarz kazał mi zrobić badanie hormonów i zamknęłam temat 🙈. Trochę mi przeraża ta coraz bardziej zauważalna różnica pokoleń 🙈. Oni akurat się zetknęli z niepłodnością, walczyli 4 lata o moją siostrę. Mama miesiąc po ślubie w wieku 19 lat już miała pierwszą operację ginekologiczną, przechodziła drożność itd. , ja im wyszłam od strzała ale musieli zakładać szew i kazali jej leżeć, bo dosłownie było ryzyko wypadnięcia macicy. Także mają swoje przejścia i chyba też dlatego trochę się martwi i boi
Kiedyś po prostu nie było takiej wiedzy i pewnie się martwi. Ale no, teksty potrafią zabić 😏

reklama
Do góry