reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

To ja ostatnio zapytałam lekarza w poradni leczenia niepłodności, jak byliśmy razem na pierwszej wizycie, czy może w międzyczasie oczekiwania na drugie badanie nasienia możemy zrobić badania hormonalne.
Na co on, że zobaczymy najpierw jak drugie badanie, czy suple pomagają, bo po co pana męczyć 😏
Zrobimy te badania prywatnie, ale pamiętam jak ten lekarz mi tłumaczył na wizycie prywatnej, że z panami trzeba powoli. Mówił, że miał bardzo dużo przypadków, że facet po prostu się załamywał, poddawał, przestawał przychodzić, że miał za dużo tego i ostatecznie mówił nawet, że on to już nie chce dziecka.
dlatego z partnerami trzeba rozmawiać. Do mojego by się takie spokojne podejście nie sprawdziło. Jest typem zadaniowca. Nawet wręcz chciał wiedzieć kiedy owulacja i trzeba działać.

reklama
dlatego z partnerami trzeba rozmawiać. Do mojego by się takie spokojne podejście nie sprawdziło. Jest typem zadaniowca. Nawet wręcz chciał wiedzieć kiedy owulacja i trzeba działać.
Ja po moim tez widzę ze lepiej jak wie kiedy owulacja i ze trzeba się brać za robote. Ale np jeśli chodzi o badania, lekarzy to ja muszę trzymać rękę na pulsie i go czasem przycisnąć. On ma niestety podejście ze kiedyś by się na pewno udało 😏 ostatnio mu powiedziałam, ze zobaczymy jak będzie z wynikami nasienia i co powie lekarz, ale ze ja już się nastawiam na inseminacje do wakacji. Zrobił wielkie oczy i się zestresował 😅

Dokładnie, rozmowa to klucz.
No ale "nie będziemy pana męczyć" jeśli człowiek specjalnie przyjeżdża żeby się leczyć i znaleźć przyczynę, to takie dziwne podejście lekarza.

Ja po moim tez widzę ze lepiej jak wie kiedy owulacja i ze trzeba się brać za robote. Ale np jeśli chodzi o badania, lekarzy to ja muszę trzymać rękę na pulsie i go czasem przycisnąć. On ma niestety podejście ze kiedyś by się na pewno udało 😏 ostatnio mu powiedziałam, ze zobaczymy jak będzie z wynikami nasienia i co powie lekarz, ale ze ja już się nastawiam na inseminacje do wakacji. Zrobił wielkie oczy i się zestresował 😅
Skąd ja to znam, ale mój ma tak nawet jeśli chodzi o zdrowie. Walczyłam z nimi długo aż w końcu wybrała się się na badania i do fizjoterapełtki. Teraz badanie nasienia. Powiedział że zrobi, tylko mamy jakiś nie fart i co chwilę jest przekładane 😬 no ale obiecał, więc pójdzie. Co do inseminacji - nie jest już kategoryczne "nie", więc może gdy będziemy pod ścianą zmieni zdanie.

Ostatnia edycja:
Czytanie jedno, badania drugie. Po pierwsze - robiłaś te genetyczne na PAI i MTHFR?
Po drugie zbadaj sobie poziom: kwasu foliowego, homocysteiny i B12.
Po trzecie Pueria jest naprawdę dobrym suplementem :) Bez zbędnych ulepszaczy, z kwasami DHA. I tak, w jednej tabletce jest 0,8 mg kwasu foliowego.
W lutym planuję zrobić genetyczne. I teraz właśnie pytanie - bo widziałam że są dwa rodzaje - z krwi i z wymazu z policzka. Które są lepsze?

Te badania kwasu itd mogę zrobić w obojętnie jakim dniu cyklu?

reklama
Do góry