reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Dziewczyny może doradzicie mi bo dziś chyba zakończyło mi się krwawienie po usunięciu CP. Wydaje mi się że dość szybko bo jutro mija tydzień a w ten w czwartek niby miałam endometrium 9mm ale nic mnie nie boli na ten moment. Kiedy byłyście na pierwszej kontroli u gin?
ja miałam poronienie w kwietniu w 7 tyg.krwailam około tyg a kazano mi na kontrolę udać się około dwa tyg po poronieniu.
Udałam się wcześniej bo po trzech dniach od ustania krwawienia znowu zaczęło lecieć jak z kranu😕 okazało się że nie wyczyściłam się do końca🙈

reklama
Piękna !
Jeździsz konno?
Jeździłam 😂 los się tak potoczył, że kupiliśmy klacz z dużym problemem, tydzień później doznała dodatkowej kontuzji 🙈 Doszliśmy z mężem do wniosku, że dziewczyna idzie na emeryturę (miała 4,5 roku ), wtedy była źrebna bo docelowo planowaliśmy dwa konie 🙂. Taki sposobem została nam emerytka i źrebak 😂 nie było na czym jeździć 🙂. 1,5 roku temu musieliśmy uśpić tą klacz, bo nie była w stanie chodzić na jedną nogę (skomplikowany temat) i w ramach przypływu odpowiedzialności i genialnych pomysłów puściliśmy wici, że szukamy młodego konia, może być odsadek. Ważne, żeby był rudy, malowany i miał silne rasy w genach (mąż jest wysoki i ciężki). Tak dostaliśmy zdjęcie Enjoy i szybko jechaliśmy oglądać kobyłkę. Wtedy nasza Velvet (Wacik) miała 2,5 roku, a Ruda 1,5 roku 😂. I zamiast emerytki i przedszkolaka wyszły nam dwa przedszkolaki 😂. W tym roku Velvet kończy 4 lata i idzie pod siodło to wróci temat jazdy konnej 😂 a za rok ruda i mam nadzieję powróci temat wspólnych terenów 😁 bo oboje z mężem jeździmy. Kiedyś planowaliśmy zjeździć trochę Polski wierzchem ale nam zawsze wyjdzie jakaś niespodzianka 🙈

Załączniki

• a6197618-3a62-4343-997a-e1bee2e51f7c.jpeg
    a6197618-3a62-4343-997a-e1bee2e51f7c.jpeg
    38,7 KB · Wyświetleń: 211
Jeeeezu cały dzień roboty, ale wreszcie jest tort dla mamusi 🫠🫠🫠 Jutro jeszcze tylko wbiję toppery i po południu degustacja 😁😁

P.S. Kupiłam mamie świeczki z wiekiem 18. Myślicie, że się obrazi? 🤣🤣🤣

Załączniki

• 20240127_192616.jpg
    20240127_192616.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 154
  • 20240127_192602.jpg
    20240127_192602.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 152
Niestety tak jest czasami że ktoś nie pomysli. Ja co prawda na pooperacyjnej leżałam obok laski w ciąży której robiono co chwilę KTG, liczyła ruchy i rozmawiała z pielęgniarkami czy chłopak to będzie czy dziewczynka itp. trochę byłam zła że nikt nie pomyslal o tym żeby chociaż nie leżała ze mną łóżko w łóżko. Ale stwierdziłam że jakoś to zniose. Później na sali leżałam z babeczkami nie w ciąży bo jedna też była po CP ale zaraz za ścianą była sala z nowotkami to chyba było gorsze niż sala pooperacyjna.
Oj tak, ostatnie zdanie najtrafniejsze... Ja za każdym razem jak byłam w szpitalu ronić i słyszałam (głównie w nocy) płacz noworodków to mi serce pękało na milion kawałków 😢😢

reklama
Do góry