reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

Dziewczyny może doradzicie mi bo dziś chyba zakończyło mi się krwawienie po usunięciu CP. Wydaje mi się że dość szybko bo jutro mija tydzień a w ten w czwartek niby miałam endometrium 9mm ale nic mnie nie boli na ten moment. Kiedy byłyście na pierwszej kontroli u gin?
ja miałam poronienie w kwietniu w 7 tyg.krwailam około tyg a kazano mi na kontrolę udać się około dwa tyg po poronieniu.
Udałam się wcześniej bo po trzech dniach od ustania krwawienia znowu zaczęło lecieć jak z kranu😕 okazało się że nie wyczyściłam się do końca🙈

reklama
Piękna !
Jeździsz konno?
Jeździłam 😂 los się tak potoczył, że kupiliśmy klacz z dużym problemem, tydzień później doznała dodatkowej kontuzji 🙈 Doszliśmy z mężem do wniosku, że dziewczyna idzie na emeryturę (miała 4,5 roku ), wtedy była źrebna bo docelowo planowaliśmy dwa konie 🙂. Taki sposobem została nam emerytka i źrebak 😂 nie było na czym jeździć 🙂. 1,5 roku temu musieliśmy uśpić tą klacz, bo nie była w stanie chodzić na jedną nogę (skomplikowany temat) i w ramach przypływu odpowiedzialności i genialnych pomysłów puściliśmy wici, że szukamy młodego konia, może być odsadek. Ważne, żeby był rudy, malowany i miał silne rasy w genach (mąż jest wysoki i ciężki). Tak dostaliśmy zdjęcie Enjoy i szybko jechaliśmy oglądać kobyłkę. Wtedy nasza Velvet (Wacik) miała 2,5 roku, a Ruda 1,5 roku 😂. I zamiast emerytki i przedszkolaka wyszły nam dwa przedszkolaki 😂. W tym roku Velvet kończy 4 lata i idzie pod siodło to wróci temat jazdy konnej 😂 a za rok ruda i mam nadzieję powróci temat wspólnych terenów 😁 bo oboje z mężem jeździmy. Kiedyś planowaliśmy zjeździć trochę Polski wierzchem ale nam zawsze wyjdzie jakaś niespodzianka 🙈

Załączniki

• a6197618-3a62-4343-997a-e1bee2e51f7c.jpeg
    a6197618-3a62-4343-997a-e1bee2e51f7c.jpeg
    38,7 KB · Wyświetleń: 209
Jeeeezu cały dzień roboty, ale wreszcie jest tort dla mamusi 🫠🫠🫠 Jutro jeszcze tylko wbiję toppery i po południu degustacja 😁😁

P.S. Kupiłam mamie świeczki z wiekiem 18. Myślicie, że się obrazi? 🤣🤣🤣

Załączniki

• 20240127_192616.jpg
    20240127_192616.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 152
  • 20240127_192602.jpg
    20240127_192602.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 150
Niestety tak jest czasami że ktoś nie pomysli. Ja co prawda na pooperacyjnej leżałam obok laski w ciąży której robiono co chwilę KTG, liczyła ruchy i rozmawiała z pielęgniarkami czy chłopak to będzie czy dziewczynka itp. trochę byłam zła że nikt nie pomyslal o tym żeby chociaż nie leżała ze mną łóżko w łóżko. Ale stwierdziłam że jakoś to zniose. Później na sali leżałam z babeczkami nie w ciąży bo jedna też była po CP ale zaraz za ścianą była sala z nowotkami to chyba było gorsze niż sala pooperacyjna.
Oj tak, ostatnie zdanie najtrafniejsze... Ja za każdym razem jak byłam w szpitalu ronić i słyszałam (głównie w nocy) płacz noworodków to mi serce pękało na milion kawałków 😢😢

reklama
Do góry