reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

A mnie zaczyna chyba dojeżdżać PMS i właśnie pochłaniam poświątecznego mikolaja z czekolady, to już desperacja🙈
Ja dziś postanowiłam tak zupełnie porządnie zabrać się za dietę. Też PMS. Otwieram szafkę w poszukiwaniu migdałów, a z górnej półki spada ptasie mleczko, Kinder jajko i Bounty. 🫣

reklama
Trochę mnie to śmieszy a trochę przeraża mnie ten konsumpcjonizm.
Jakie macie w ogóle podejście do ozdób sezonowych? Ja mam tylko typowo świąteczne w tym na Boże narodzenie mam choinkę od 3 lat, ten sam zestaw lampek i bombek, jednego mikołaja, który ma 4/5 lat i taką dziewczynkę śnieżynkę lampion. Na Wielkanoc mam jeden koszyczek, który zostawił kupiony na świątecznym chatę jarmarku i to wszystko. Nie mam żadnych jesiennych dekoracji itp.
Często za to kupuje kwiaty cięte do wazonu.
ja mam podobnie i to bez kwiatów ciętych do wazonu, bo zaraz koty obgryzają 😔

Trochę mnie to śmieszy a trochę przeraża mnie ten konsumpcjonizm.
Jakie macie w ogóle podejście do ozdób sezonowych? Ja mam tylko typowo świąteczne w tym na Boże narodzenie mam choinkę od 3 lat, ten sam zestaw lampek i bombek, jednego mikołaja, który ma 4/5 lat i taką dziewczynkę śnieżynkę lampion. Na Wielkanoc mam jeden koszyczek, który zostawił kupiony na świątecznym chatę jarmarku i to wszystko. Nie mam żadnych jesiennych dekoracji itp.
Często za to kupuje kwiaty cięte do wazonu.
u mnie tylko na gwiazdkę są typowo świąteczne dekoracje. W 2022 nakupowałam pierwszy raz w życiu mnóstwo ozdób, więc w minione święta już miałam wszystko z głowy:) A jeśli chodzi o sezonowe ozdoby to mam chyba ze dwie złote dynie ozdobne na jesień i tyle 😄

ja mam podobnie i to bez kwiatów ciętych do wazonu, bo zaraz koty obgryzają 😔
u mnie niestety tez :( kiedyś mąż mi regularnie kupował kwiaty ale ostatecznie stwierdziłam ze to nie ma sensu, jak koniec końców wszystkie bukiety trafiały do łazienki bo to jedyne pomieszczenie gdzie sierściuszki nie wchodza

Ja dziś postanowiłam tak zupełnie porządnie zabrać się za dietę. Też PMS. Otwieram szafkę w poszukiwaniu migdałów, a z górnej półki spada ptasie mleczko, Kinder jajko i Bounty. 🫣
My z mężem mieliśmy w planach pić codziennie jakieś soki owocowo-warzywne i żeby zaoszczędzić to postanowiliśmy sami je sobie robić. W efekcie- pierwszego dnia robienia spaliłam wyciskarkę a drugiego sokowirówkę 🙈 Teraz za "zaoszczędzone" pieniążki muszę kupić nowy sprzęt 🥴 Czekolada by mi tego nie zrobila.. 😅

reklama
u mnie niestety tez :( kiedyś mąż mi regularnie kupował kwiaty ale ostatecznie stwierdziłam ze to nie ma sensu, jak koniec końców wszystkie bukiety trafiały do łazienki bo to jedyne pomieszczenie gdzie sierściuszki nie wchodza
takim sposobem nie mam żadnego doniczkowego kawiata w domu, ani ciętych. Trochę słabo, ale ja w sumie nawet nie lubię kwiatów ,😅

Do góry