reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

reklama
To dwa różne tematy - immunofenotyp miałam z krwi i on wyszedł u mnie całkiem spoko (miałam nieznacznie podwyższony procentowy poziom nk z wysoką ekspresją i obniżony poziom z niską), ale stosunek nk ilościowo był ok.

Później miałam zrobioną biopsję endometrium, ze sprawdzeniem nk (cd56), cd3 i cd138 - tutaj wyszedł przewlekły stan zapalny i po biopsji miałam wdrożony antybiotyk.

Maciczne nk różnią się od nk z krwi np. cytotoksycznoscia - tj. zdolnością do zabijania ;)
Dobra jesteś.
😀

Mysle, ze chodzi o szpital i jego podejście do tematu poronień, bo przepisy które to regulują mają już trochę lat - ale procedury, których należy dopełnić są dość mocno odstraszające.
Nie skorzystałabym z takiej opcji, ale w sercu i w myślach jestem Mamą 6 dzieci, niestety trojgu z nich nie udało się w walce o życie 💔

reklama
Do góry