reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

reklama
Hej dziewczyny, potrzebuje rady. Zrobiłam sobie badania na mykoplazme i ureaplazmę i mamy pozytywne wyniki na oba. Lekarz przepisał mi Zinnat, ale nigdzie nie znajduje informacji, ze to się leczy tym antybiotykiem. Czy któraś z Was miała i przeszła udaną terapie?
Hej, ja niedawno wyleczyłam się z Ureaplazmy. Najpierw dostałam na nią doksycylinę 100 mg przez 10 dni, niestety nie zadziałała w moim przypadku. Później dostałam azytromycynę ( to bardziej trwała pochodna erytromycyny) w dawce 500 mg na 12 dni, i tym sposobem udało się zwalczyć. Mykoplazmy nie miałam, ale z tego co wiem, doksycyline się na nią też stosuje.
I oboje z partnerem musicie się leczyć, nie tylko Ty , podczas jego trwania jeżeli chcecie uprawiać seks, to tylko w prezerwatywie.

Ostatnia edycja:
Hej, ja niedawno wyleczyłam się z Ureaplazmy. Najpierw dostałam na nią doksycylinę 100 mg przez 10 dni, niestety nie zadziałała w moim przypadku. Później dostałam azytromecynę ( to bardziej trwała pochodna erytromycyny) w dawce 500 mg na 12 dni, i tym sposobem udało się zwalczyć. Mykoplazmy nie miałam, ale z tego co wiem, doksycyline się na nią też stosuje.
I oboje z partnerem musicie się leczyć, nie tylko Ty , podczas jego trwania jeżeli chcecie uprawiać seks, to tylko w prezerwatywie.
oki doki, bardzo Ci dziękuje za odpowiedź! Za godzinę mam konsultację z innym ginem i zamierzam go poprosić o zmianę antybiotyku. Mąż wczoraj do urologa zadzwonił i dostał doksycyklinę od razu i skierowanie na badania.

Ciekawe jest to, że ja przez 3 lata sikania nigdy nie miałam cienia 🤔.może moje siki są tak beznadziejne, że nawet chooyocienie nie chciały wychodzić.
Moje siki są beznadziejne 😂😂😂
Dzisiajszy biały😁

Chyba, że jakiś anioł stróż specjalnienie nie pokazuje mi konkret wyniku na teście, żebym nie swirowała😅 Jakbym żyła w jakimś średniowieczu, była cesarzową, czy kimś tam, to po braku okresu pewnie już bym miała jakieś przywileje jako brzemienna😂

Hej, ja niedawno wyleczyłam się z Ureaplazmy. Najpierw dostałam na nią doksycylinę 100 mg przez 10 dni, niestety nie zadziałała w moim przypadku. Później dostałam azytromecynę ( to bardziej trwała pochodna erytromycyny) w dawce 500 mg na 12 dni, i tym sposobem udało się zwalczyć. Mykoplazmy nie miałam, ale z tego co wiem, doksycyline się na nią też stosuje.
jeszcze się tylko zastanawiam, jak ta wrażliwość wpływa na dobór antybiotyku - wiesz może?

Załączniki

• IMG_5354.jpeg
    IMG_5354.jpeg
    194,2 KB · Wyświetleń: 65
reklama
oki doki, bardzo Ci dziękuje za odpowiedź! Za godzinę mam konsultację z innym ginem i zamierzam go poprosić o zmianę antybiotyku. Mąż wczoraj do urologa zadzwonił i dostał doksycyklinę od razu i skierowanie na badania.
jeszcze się tylko zastanawiam, jak ta wrażliwość wpływa na dobór antybiotyku - wiesz może?
O i to jest dobry pomysł z tą konsultacją , dobrze, że mąż już zaopiekowany 🙂
Z tą wrażliwością nie pomogę, bo nie wiem niestety. Daj znać po wizycie jak tam i co mówił gin😉

Do góry