reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

reklama
Hej dziewczyny, potrzebuje rady. Zrobiłam sobie badania na mykoplazme i ureaplazmę i mamy pozytywne wyniki na oba. Lekarz przepisał mi Zinnat, ale nigdzie nie znajduje informacji, ze to się leczy tym antybiotykiem. Czy któraś z Was miała i przeszła udaną terapie?
Hej, ja niedawno wyleczyłam się z Ureaplazmy. Najpierw dostałam na nią doksycylinę 100 mg przez 10 dni, niestety nie zadziałała w moim przypadku. Później dostałam azytromycynę ( to bardziej trwała pochodna erytromycyny) w dawce 500 mg na 12 dni, i tym sposobem udało się zwalczyć. Mykoplazmy nie miałam, ale z tego co wiem, doksycyline się na nią też stosuje.
I oboje z partnerem musicie się leczyć, nie tylko Ty , podczas jego trwania jeżeli chcecie uprawiać seks, to tylko w prezerwatywie.

Ostatnia edycja:
Hej, ja niedawno wyleczyłam się z Ureaplazmy. Najpierw dostałam na nią doksycylinę 100 mg przez 10 dni, niestety nie zadziałała w moim przypadku. Później dostałam azytromecynę ( to bardziej trwała pochodna erytromycyny) w dawce 500 mg na 12 dni, i tym sposobem udało się zwalczyć. Mykoplazmy nie miałam, ale z tego co wiem, doksycyline się na nią też stosuje.
I oboje z partnerem musicie się leczyć, nie tylko Ty , podczas jego trwania jeżeli chcecie uprawiać seks, to tylko w prezerwatywie.
oki doki, bardzo Ci dziękuje za odpowiedź! Za godzinę mam konsultację z innym ginem i zamierzam go poprosić o zmianę antybiotyku. Mąż wczoraj do urologa zadzwonił i dostał doksycyklinę od razu i skierowanie na badania.

Ciekawe jest to, że ja przez 3 lata sikania nigdy nie miałam cienia 🤔.może moje siki są tak beznadziejne, że nawet chooyocienie nie chciały wychodzić.
Moje siki są beznadziejne 😂😂😂
Dzisiajszy biały😁

Chyba, że jakiś anioł stróż specjalnienie nie pokazuje mi konkret wyniku na teście, żebym nie swirowała😅 Jakbym żyła w jakimś średniowieczu, była cesarzową, czy kimś tam, to po braku okresu pewnie już bym miała jakieś przywileje jako brzemienna😂

Hej, ja niedawno wyleczyłam się z Ureaplazmy. Najpierw dostałam na nią doksycylinę 100 mg przez 10 dni, niestety nie zadziałała w moim przypadku. Później dostałam azytromecynę ( to bardziej trwała pochodna erytromycyny) w dawce 500 mg na 12 dni, i tym sposobem udało się zwalczyć. Mykoplazmy nie miałam, ale z tego co wiem, doksycyline się na nią też stosuje.
jeszcze się tylko zastanawiam, jak ta wrażliwość wpływa na dobór antybiotyku - wiesz może?

Załączniki

• IMG_5354.jpeg
    IMG_5354.jpeg
    194,2 KB · Wyświetleń: 68
reklama
oki doki, bardzo Ci dziękuje za odpowiedź! Za godzinę mam konsultację z innym ginem i zamierzam go poprosić o zmianę antybiotyku. Mąż wczoraj do urologa zadzwonił i dostał doksycyklinę od razu i skierowanie na badania.
jeszcze się tylko zastanawiam, jak ta wrażliwość wpływa na dobór antybiotyku - wiesz może?
O i to jest dobry pomysł z tą konsultacją , dobrze, że mąż już zaopiekowany 🙂
Z tą wrażliwością nie pomogę, bo nie wiem niestety. Daj znać po wizycie jak tam i co mówił gin😉

Do góry