reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe kreski👑 Nowy Rok, nowe przeboje: każda z nas zagra w hitowe pozytywki na Testowym Stadionie!

właśnie o to chodzi, że wcale nie musi :) tym bardziej z naszym podejściem do ivf.
Z tego co pamiętam, to trochę to podejscie się Wam zmienia w miarę upływu czasu 😀
Może warto poważnie to rozważyć, jeśli względy etyczne czy finansowe nie stoja na przeszkodzie. Może rozmowa z PSY? Pisze tak, bo np moja mama twierdzi, że ivf to nie po bożemu, dzieci są chore, tylko mąż i żona., że my to dlatego nie mamy dzieci bo nie ma ślubu kościelnego, bo niemaz jest protestantem etc...Nie no kosmos jak się tego słucha.

Robiłaś sobie taka matrycę z wagami za i przeciw ivf?

reklama
Z tego co pamiętam, to trochę to podejscie się Wam zmienia w miarę upływu czasu 😀
Może warto poważnie to rozważyć, jeśli względy etyczne czy finansowe nie stoja na przeszkodzie. Może rozmowa z PSY? Pisze tak, bo np moja mama twierdzi, że ivf to nie po bożemu, dzieci są chore, tylko mąż i żona., że my to dlatego nie mamy dzieci bo nie ma ślubu kościelnego, bo niemaz jest protestantem etc...Nie no kosmos jak się tego słucha.

Robiłaś sobie taka matrycę z wagami za i przeciw ivf?
Nie robiłam :) ale ja nie chcę. Dziewczyny prosze, nie namawiajcie mnie już, żebym to przemyślała, zastanowiła się nas tym. Ja cały czas to przemyśluję i się zastanawiam. I chciałabym z tym sama sobie poradzić :)

Dziewczyny, a często Wam się zdarza słyszeć teksty w stylu „to trzeba się po prostu wyluzować”, „jak odpuścisz to zaskoczy” itd.? Jak reagujecie jak Wam tak ludzie mówią?
Ja mówię wtedy, wiesz co..jak chce ci się jeść to nie myśl o tym
po prostu odpuść i pomysł że nie jestes głodna.

Dziewczyny, a często Wam się zdarza słyszeć teksty w stylu „to trzeba się po prostu wyluzować”, „jak odpuścisz to zaskoczy” itd.? Jak reagujecie jak Wam tak ludzie mówią?
Mnie takie teksty doprowadzają do szału, kiedyś nawet wybucham do znajomej która ciągle kazała mi "odpuścić". Pech chciał że od dłuższego czasu sama się stara i wiem że to podłe ale nie byłam jej dłużna 🤣

Dziewczyny, która to z Was jest biegła w analizach, dostałam dziś wyniki na Trombo.
Czy mam szukać genetyka czy narazie wystarczy ten moj gin z kiliniki ?
1705588614813.png

Mój ulubiony ostatnio "za bardzo chcesz" i od mojej mamy "uda się w najmniej spodziewanym momencie" 🤔 to znaczy kiedy skoro się staramy, badamy, suplementu jemy 🤔 a jak zakończymy starania to zaczniemy stosować antykoncepcję? 🤔 Mój mąż jej powiedział, że jak zakończymy starania to młody będzie jedynakiem i tyle. W dzisiejszych czasach można zapobiegać ciąży 😂

Dziewczyny, która to z Was jest biegła w analizach, dostałam dziś wyniki na Trombo.
Zobacz załącznik 1604056
Powinien wystarczyć Twój gin. Z tego co widzę masz tylko Pai w heterozygocie. Może, nie musi wpływać. Ja biorę acard 75 🙂

reklama
Zobacz załącznik 1604056
Nie jest źle :) masz tylko mutacje w pai-1 w hetero więc w zależności od lekarza zaleci leki przeciwzakrzepowe :)
Ja mam mutacje w pai-1, ale w homozygocie, i brałam acard 75 cały cykl, od pozytywnego testu 150 i od umiejscowienia ciąży w macicy dostanę heparynę. Ale to przykład. Nie ma jednoznacznych wytycznych postępowania.
Mówi się też, że pai-1 może utrudniać implantację dlatego ten acard 75 stosowany przez forumowiczki przez cały cykl.

Do góry